Sunnuntai gluteenittomat jauhot

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
<< Start < Previous
Next > End >>
  • Ninni 114 messages10/22/2009 2:24 PM

    Hei kaikki,
    Olen ihan vihreä näissä keliakia asioissa, diagnoosi tuli eilen, kuten tuolla toisessa keskustelun avauksessa kerroin. Kyselen siis varmasti ihan teille päivänselviä asioita.

    Voiko noita Sunnuntai gluteenittomia jauhoja käyttää ihan samaan tapaan kuin vehnäjauhoja, vaikkapa pullaan, sämpylöihin jne? Maistuuko samalta?

  • higga 209 messages10/22/2009 2:55 PM

    Kyllähän niitä voi. Mä käytän mieluummin semperin hienoa jauhoseosta, on parempaa ja sillä onnistuu paremmin. Sämpylöihin ja leipiin kannattaa käyttää semperin karkeaa jauhoseosta ja itse käytän provenan puhdaskaurajauhoja. Sämpylöissä kun käyttää paljon kauraa niin muistuttaa enemmän tavissämpylöitä.

  • Ad

  • Ninni 114 messages10/22/2009 2:58 PM

    Eli onko niin, että kauraleseitä voi myös käyttää? SAako näitä jauhoja ihan tavallisista marketeista?

  • higga 209 messages10/22/2009 3:05 PM

    Mä oo huono vastaan kauraleiseistä, mut noita provenan ja semperin jauhoja saa ainakin s-marketeista ja citymarketeista, myös ihan pikkukaupoistakin

  • Jezu  Admin10/22/2009 3:19 PM

    Ninni kirjoitti:
    Eli onko niin, että kauraleseitä voi myös käyttää? SAako näitä jauhoja ihan tavallisista marketeista?

    Kaurassa pitää muistaa, että ovat ns. puhdas kaura -tuotteita. Eli tavalliset ei käy.

    Tässä listaa Provenan ja Sunnuntain tuotteista.

    Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

  • Suviih  629 messages10/22/2009 3:42 PM

    Kuten Jezu jo sanoikin, tulee kauratuotteiden olla Puhdas kaura tuotteita (eli samassa myllyssä ei jauheta esim. vehnää), jolloin ne eivät sisällä gluteenia. Puhdaus kaura tuotteita ovat aiemmin mainitun Provenan lisäksi Puuppolan aitokaura ja Semperin kaurahiutaleet. Provena valmistaa noita kaurajauhoja, mutta puhtaita kauraleseitä ei valitettavasti ole saatavilla tällä hetkellä.

    Kyllä noita Sunnuntai -jauhoja voi käyttää kuten vehnäjauhoja, mutta älä ylläty: leivonnaisen rakenne ei sitten vastaa vehnäleivonnaista mikäli kyseessä on hiivalla kohotettava leivonnainen. Leivinjauheella kohotettavissa eroa ei huomaa. Hiivataikinoihin kannattaa lisätä psylliumia tuomaan sitkoa, jolloin rakenne on lähempänä tavallista leivonnaista. Psylliumia löydät marketeista maustehyllyn luota (kuva esimerkiksi täällä: Psyllium

    Gluteenittomista jauhoista olen itse suosinut Semperin jauhoseoksia, joita löytyy jokaisesta kaupasta (samoin myös sunnuntaita), mutta kokeilemalla löydät itsellesi mieluisimmat jauhot. Leipien leivonnassa Jytte jauhot ovat hyviä (vaikkakin hinnakkaita) ja niitä saa ainakin isoista marketeista. K-ryhmän kaupoissa myydään myös gluteenitonta Pirkka jauhoseosta.
    Jos pidät leivonnasta, kannattaa valmiiden jauhoseosten lisäksi kokeilla myös leivontaa esimerkiksi sekoittamalla itse maissi-, riisi-, peruna-, tattari- (jne.) jauhoja.

    Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
    Blogin Facebook-sivut:
    https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa

  • MariJo 77 messages10/22/2009 4:48 PM

    Kokeile pullaan Virtasalmen Viljatuotteen jauhoseosta, siinä on psyllium mukana- helppo leipoa. Sama käy tietenkin leipiinkin. Gluteenittomien maku ei ole vehnäjauhon vertaista, hiivaleivonnaisissa sen eron huomaa. Valitettavasti.

  • Ad

  • Ninni 114 messages10/23/2009 10:10 AM

    Kiitos kaikille vinkeistä! Menen tänään vähän isompaan markettiin ostoksille, katselen, mitä kaikkea sieltä löydän. Näin aluksi tuntuu hankalalta, kun kaikki valmistajat on outoja ja kaikki on uutta, mutta eiköhän tämä tästä.

    Onko joitain tiettyjä kauppoja, joissa olisi hyvät valikoimat keliaakikoille? Miten esim. Stockan herkku? Hakaniemen hallin puodissa aion ilman muuta pistäytyä joku päivä, kun vaan ehdin. Saako tiramisu keksejä mistään gluteeiinittomana tai oletteko ratkaisseet, miten valmistetaan gluteiiniton tiramisu? Ovatko kaikki makkarat nykyään jauhottomia? Siis ainakin A-luokan makkarat?

    Olen nyt katsellut työpaikan lounasravintolan listoja, ja aika vähän sielläkään on täysin gluteiinitonta. Joka päivä kyllä yksi vaihtoehto, mutta esim. naudanliha kastikekaan ei ole siellä gluteiiniton, vaikka se nyt olisi helppo sellaiseksi tehdä.

  • Zlatan 44 messages10/23/2009 10:32 AM

    Moikka,
    kaverit tekivät minulle kerran tiramisun käyttäen
    Schärin Savoiardi kissankielikeksejä. Ehkä maistuu vähän erilaiselta kun normaali mutta loppujen lopuksi kaverit söivät itsekin mielummin näillä kekseillä tehtyä tiramisua kun normaali kekseillä tehtyä.

  • Ninni 114 messages10/23/2009 10:35 AM

    Googlasin ton tuotteen ja löysin nettikaupan, josta sitä saa:
    http://www.vaivaton.com/product/1740-1-39403

    Tulee vaan toimituskulujen kanssa hintaa 24 euroa!! Eipä ole usein vara tehdä enää tiramisua! Kääk!

  • Jezu  Admin10/23/2009 12:02 PM

    Ninni kirjoitti:
    Googlasin ton tuotteen ja löysin nettikaupan, josta sitä saa:
    http://www.vaivaton.com/product/1740-1-39403

    Tulee vaan toimituskulujen kanssa hintaa 24 euroa!! Eipä ole usein vara tehdä enää tiramisua! Kääk!

    Huomaa, että siinä on 6 pakettia

    Voit muuten tehdä täällä toimivia linkkejä niin, että laitat linkin ympärille ja eli näin: osoite

    Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

  • Ninni 114 messages10/23/2009 12:09 PM

    Kiitos linkki vinkistä!

    Ja enpäs huomannut, että tuolla hinnalla saa tosiaan 6 pakettia! Pelastit Jezu päiväni!!! Taidan laittaa keksit heti tilaukseen.

  • Ad

  • Suviih  629 messages10/23/2009 2:25 PM

    Noita keksejä muuten olen ostanut myös Citymarketeista ja K-Supermarketeista (varmaan Prismoistakin saa jossakin, täällä ei) joten kannattaa tarkistaa kauppojenkin tarjonta ettei maksa turhia postikuluja.

    Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
    Blogin Facebook-sivut:
    https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa

  • Zlatan 44 messages10/23/2009 3:01 PM

    Juu, cittarista ostettuja oli keksit.

  • jori-o 84 messages10/23/2009 3:07 PM

    Ninni kirjoitti:
    Onko joitain tiettyjä kauppoja, joissa olisi hyvät valikoimat keliaakikoille? Miten esim. Stockan herkku? Hakaniemen hallin puodissa aion ilman muuta pistäytyä joku päivä, kun vaan ehdin.
    Ovatko kaikki makkarat nykyään jauhottomia? Siis ainakin A-luokan makkarat?

    Stocmanin leipämyymälästä saa gluteenittomia leipiä ja tietysti Keliapuodista.
    Periaatteessa kaikki makkarat ovat gluteenittomia paitsi ryynimakkarat. Nykyisin saa kuulemma myös mustaa makkaraa gluteenittomana.

  • Siukku13 60 messages10/23/2009 3:32 PM

    Ninni kirjoitti:

    Onko joitain tiettyjä kauppoja, joissa olisi hyvät valikoimat keliaakikoille? Miten esim. Stockan herkku? Hakaniemen hallin puodissa aion ilman muuta pistäytyä joku päivä, kun vaan ehdin. Saako tiramisu keksejä mistään gluteeiinittomana tai oletteko ratkaisseet, miten valmistetaan gluteiiniton tiramisu? Ovatko kaikki makkarat nykyään jauhottomia? Siis ainakin A-luokan makkarat?

    Espoon Minimanissa on kivasti kaikki gluteenittomat tuotteet omassa hyllyssään. Siitä on helppo ainakin katsoa niitä.

  • Jezu  Admin10/23/2009 4:55 PM

    jori-o kirjoitti:
    Nykyisin saa kuulemma myös mustaa makkaraa gluteenittomana.

    Pitää paikkansa ja on oikein hyvää. Täältä löytyy keskustelu aiheesta:

    Gluteeniton mustamakkara

    Ja täältä jopa kuva

    Kuva: Gluteeniton mustamakkara

    Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

  • Ad

  • ponipimu 239 messages10/26/2009 11:50 PM

    hello, semperin jauhoseos on aika kätevää, mutta halvemmaksi tulee ostaa erikseen riisijauho, maissitärkkelys, perunajauhot ym. mitä se pikkunen ja törkeen kallis paketti sisältää.

    esim. marjapiirakan pohja onnistuu ihan hyvin niin että 2dl jauhoja jakaa usean jauhomerkin kesken. ite teen aina niin että sekoitan useampaa jauhoa, tulee maukkaampaa ja kuohkeampaa. ja halvempaa!

    on sitten olemassa joitakin leivontaohjeita joihin ei passaa muu jauho kuin tuo sunnuntai, esim. suklaapiirakka, monesti on kokeiltu ja todettu. täytekakkupohja ja kääretorttu taasen onnistuu parhaiten pelkillä perunajauhoilla.

<< Start < Previous
Next > End >>
Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Join the discussion

The most read discussions in category

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

©2024 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,013s