Ninni 114 messages – 10/22/2009 2:24 PM
Hei kaikki,
Olen ihan vihreä näissä keliakia asioissa, diagnoosi tuli eilen, kuten tuolla toisessa keskustelun avauksessa kerroin. Kyselen siis varmasti ihan teille päivänselviä asioita.
Voiko noita Sunnuntai gluteenittomia jauhoja käyttää ihan samaan tapaan kuin vehnäjauhoja, vaikkapa pullaan, sämpylöihin jne? Maistuuko samalta?
higga 209 messages – 10/22/2009 2:55 PM
Kyllähän niitä voi. Mä käytän mieluummin semperin hienoa jauhoseosta, on parempaa ja sillä onnistuu paremmin. Sämpylöihin ja leipiin kannattaa käyttää semperin karkeaa jauhoseosta ja itse käytän provenan puhdaskaurajauhoja. Sämpylöissä kun käyttää paljon kauraa niin muistuttaa enemmän tavissämpylöitä.
Ninni 114 messages – 10/22/2009 2:58 PM
Eli onko niin, että kauraleseitä voi myös käyttää? SAako näitä jauhoja ihan tavallisista marketeista?
higga 209 messages – 10/22/2009 3:05 PM
Mä oo huono vastaan kauraleiseistä, mut noita provenan ja semperin jauhoja saa ainakin s-marketeista ja citymarketeista, myös ihan pikkukaupoistakin
Jezu Admin – 10/22/2009 3:19 PM
Ninni kirjoitti:
Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
Suviih 629 messages – 10/22/2009 3:42 PM
Kuten Jezu jo sanoikin, tulee kauratuotteiden olla Puhdas kaura tuotteita (eli samassa myllyssä ei jauheta esim. vehnää), jolloin ne eivät sisällä gluteenia. Puhdaus kaura tuotteita ovat aiemmin mainitun Provenan lisäksi Puuppolan aitokaura ja Semperin kaurahiutaleet. Provena valmistaa noita kaurajauhoja, mutta puhtaita kauraleseitä ei valitettavasti ole saatavilla tällä hetkellä.Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
Blogin Facebook-sivut:
https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa
MariJo 77 messages – 10/22/2009 4:48 PM
Kokeile pullaan Virtasalmen Viljatuotteen jauhoseosta, siinä on psyllium mukana- helppo leipoa. Sama käy tietenkin leipiinkin. Gluteenittomien maku ei ole vehnäjauhon vertaista, hiivaleivonnaisissa sen eron huomaa. Valitettavasti.
Ninni 114 messages – 10/23/2009 10:10 AM
Kiitos kaikille vinkeistä! Menen tänään vähän isompaan markettiin ostoksille, katselen, mitä kaikkea sieltä löydän. Näin aluksi tuntuu hankalalta, kun kaikki valmistajat on outoja ja kaikki on uutta, mutta eiköhän tämä tästä.
Onko joitain tiettyjä kauppoja, joissa olisi hyvät valikoimat keliaakikoille? Miten esim. Stockan herkku? Hakaniemen hallin puodissa aion ilman muuta pistäytyä joku päivä, kun vaan ehdin. Saako tiramisu keksejä mistään gluteeiinittomana tai oletteko ratkaisseet, miten valmistetaan gluteiiniton tiramisu? Ovatko kaikki makkarat nykyään jauhottomia? Siis ainakin A-luokan makkarat?
Olen nyt katsellut työpaikan lounasravintolan listoja, ja aika vähän sielläkään on täysin gluteiinitonta. Joka päivä kyllä yksi vaihtoehto, mutta esim. naudanliha kastikekaan ei ole siellä gluteiiniton, vaikka se nyt olisi helppo sellaiseksi tehdä.
Zlatan 44 messages – 10/23/2009 10:32 AM
Moikka,
kaverit tekivät minulle kerran tiramisun käyttäen
Schärin Savoiardi kissankielikeksejä. Ehkä maistuu vähän erilaiselta kun normaali mutta loppujen lopuksi kaverit söivät itsekin mielummin näillä kekseillä tehtyä tiramisua kun normaali kekseillä tehtyä.
Ninni 114 messages – 10/23/2009 10:35 AM
Googlasin ton tuotteen ja löysin nettikaupan, josta sitä saa:
http://www.vaivaton.com/product/1740-1-39403
Tulee vaan toimituskulujen kanssa hintaa 24 euroa!! Eipä ole usein vara tehdä enää tiramisua! Kääk!
Jezu Admin – 10/23/2009 12:02 PM
Ninni kirjoitti:
Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
Ninni 114 messages – 10/23/2009 12:09 PM
Kiitos linkki vinkistä!
Ja enpäs huomannut, että tuolla hinnalla saa tosiaan 6 pakettia! Pelastit Jezu päiväni!!! Taidan laittaa keksit heti tilaukseen.
Suviih 629 messages – 10/23/2009 2:25 PM
Noita keksejä muuten olen ostanut myös Citymarketeista ja K-Supermarketeista (varmaan Prismoistakin saa jossakin, täällä ei) joten kannattaa tarkistaa kauppojenkin tarjonta ettei maksa turhia postikuluja.Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
Blogin Facebook-sivut:
https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa
Zlatan 44 messages – 10/23/2009 3:01 PM
Juu, cittarista ostettuja oli keksit.
jori-o 84 messages – 10/23/2009 3:07 PM
Ninni kirjoitti:
Siukku13 60 messages – 10/23/2009 3:32 PM
Ninni kirjoitti:
Jezu Admin – 10/23/2009 4:55 PM
jori-o kirjoitti:
Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
ponipimu 239 messages – 10/26/2009 11:50 PM
hello, semperin jauhoseos on aika kätevää, mutta halvemmaksi tulee ostaa erikseen riisijauho, maissitärkkelys, perunajauhot ym. mitä se pikkunen ja törkeen kallis paketti sisältää.
esim. marjapiirakan pohja onnistuu ihan hyvin niin että 2dl jauhoja jakaa usean jauhomerkin kesken. ite teen aina niin että sekoitan useampaa jauhoa, tulee maukkaampaa ja kuohkeampaa. ja halvempaa!
on sitten olemassa joitakin leivontaohjeita joihin ei passaa muu jauho kuin tuo sunnuntai, esim. suklaapiirakka, monesti on kokeiltu ja todettu. täytekakkupohja ja kääretorttu taasen onnistuu parhaiten pelkillä perunajauhoilla.
Only registered users can participate discussion. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.