jepi 4 messages – 04/19/2011 10:02 AM
Sanokaas te enemmän kokeneet ihmiset, mistä jauhoista teen ruskeankastikkeen? Sain viimeviikol tietää et nuorimmaiseni sairastaa keliaakkiaa ja äiti on pikkasen pihalla täst dietist. Tänään pitäisi tehdä jauhelihakastike, mut ei mitään tietoo mistä jauhosta se kannattaa tehä.
Suviih 629 messages – 04/19/2011 10:15 AM
Itse teen ruskean kastikkeen maissijauhoista (ruskistan voissa, lisään nesteen).Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
Blogin Facebook-sivut:
https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa
jepi 4 messages – 04/19/2011 10:23 AM
Kiitos Suviih! Täytyy lähtee kauppaan ettimään tota maissijauhoo. Minä olen aina tehnyt kastikkeen niin et ruskistan jauhot ja lisään nesteen. Aattelin vaan että käyköhän mikä jauho tohon samaan tapaan tehä kastike. Ja hyvä pointti on toi gluteeniton lihaliemi, en olisi sitäkään tajunnut ostaa erillaista. Kyllä on oppimista, mutta eiköhän se tästä, luulisin. Eilen yritin tehä tiikerikakkua, se oli tosi hyvän näkönen kun otin sen uunista mutta kun rupesin keittää kahvia jonkun ajan päästä ni se olikin lässähtänyt kuin pannukakku. En tiedä mikä meni vikaan??
mt10 4 messages – 04/19/2011 11:33 AM
Hei!
Olen tehnyt - ja juuri parhaillaan lounastankin - ruskean kastikkeen Semperin Grov Mixistä. On onnistunut tosi hyvin ja tulee maukasta.
Kakkuasiaan minäkin kaipaisin valistusta. Etenkin, jos tekee täytekakkupohjaa. Kuivat kahvikakut ovat pysyneet kasassa tähän mennessä melkein aina, mutta kakkupohjat ovat olleet täysiä fiaskoja.
Suviih 629 messages – 04/19/2011 12:33 PM
Ainiin, maissijauhoistakin kannattaa muistaa tarkistaa tuoteseloste "saattaa sisältää" -merkintöjen takia. Virtasalmen viljatuotteen maissijauho on varmasti gluteenitonta (valmistaja takaa, että joukkoon ei pääse missään vaiheessa gluteenia sisältäviä viljoja). http://www.virtasalmenviljatuote.fi/maissijauho.htmlGluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
Blogin Facebook-sivut:
https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa
jepi 4 messages – 04/19/2011 8:18 PM
Mie ostin Viljatuotteen maissijauhoo ja siin kyl sanotaa et on gluteenitonta. Ja se kastike onnistu täydellisesti, ei kyl erotu "oikeesta" kastikkeesta. Tosta tiikeripannukakusta sen verra et epäilin itekki et jäi raa`aksi. Laitoin meinaa siihen taikinaan purkin viiliä ku luvin jostain et siihen pitää lisätä joko maitorahkaa tai viiliä. Mut täytyy kokeilla tuolta vuodatus osotteesta. Kiitos jälleen kerran. Vielä ois kysymys: Voiko noissa leivonnaisissa käyttää leivinjauhetta?
Jezu Admin – 04/19/2011 9:03 PM
jepi kirjoitti:
Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
Suviih 629 messages – 04/19/2011 9:07 PM
Juu, leivinjauhetta voi käyttää aivan kuten tavallisissakin leivonnaisissa. Pääsääntö on, että leivinjauheella kohotettavat gluteenittomat leivotaan aivan kuten tavalliset (jauhot vain gluteenittomiksi) ja hiivalla kohotettavissa joutuu vähän kikkailemaan hyvän rakenteen aikaansaamiseksi.Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
Blogin Facebook-sivut:
https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa
ponipimu 239 messages – 04/19/2011 11:39 PM
perunajauhoilla teen minä täytekakkupohjat, pitää vain muistaa laittaa siivilän läpi ettei tule paakkuja.
ruskean kastikkeen teen pirkan ruskealla suurusteella, se on myös laktoositon tosin kuin maizenan suuruste. yleensä lisään kermaa lorauksen, sillä saa "oikean" värin ja enemmän makua.
kaveri tekee tattarijauhoista kastikkeen, mutta itse suosin valmista suurustetta kun harvoin muutenkin teen kastiketta.
taigis 101 messages – 04/20/2011 6:55 AM
Riisijauhoilla tehden onnistuu ruskea kastike aivan normaalisti jauhot ruskistamallajepi 4 messages – 04/21/2011 2:57 PM
Halusin ilmottaa, et kokeilin uudestaan sitä tiikerikakkuu ja vahingosta viisastuneena se onnistui! Kiitos kaikille neuvoista.
Soffiine 44 messages – 11/28/2012 1:23 AM
Hei! Täällä eräs joka vannoo Farinan Täysjyväleipäjauhoseoksen nimeen, kun tekee jauhelihakastiketta. Laitan 2-3 rkl jauhoseosta 1.5-2 dl kylmään veteen ja sekoitan hyvin, ei ole koskaan paakkuuntunut näillä jauhoilla. Lisään suurustusnesteen lirutellen kiehuvaan veteen, jonka olen kaatanut kypsän jauhelihan päälle ja sekoittelen nopeaan tahtiin. Annan kuplia hiljalleen ja jauhojen kypsyä, sitten lisään sopivan määrän jotain maustettua tomaattikastiketta joukkoon. Suolaa ja mausteita tietysti niin kuin hyvältä tuntuu.
richie 1 message – 02/25/2014 12:01 AM
Moikka
Heittäydyin nyt uutena keskusteluun mukaan. Itse en siis ole keliaakikko, mutta läheinen on, ja siten siis koskettaa ihan päivittäin arjessa.
Itse ketjun asiaan, eli ruskeean kastikkeeseen, niin opimpa heti alussa eräältä kokilta reseptin, joka ainakin meillä on toiminut erittäin hyvin, ja tekee kastikkeista maukkaampia kuin ennen, ja sen lisäksi äärettömän helppoja.
Elikäs esim. jauhelihakastikkeen teen siten, että paistetun ja maustetun jauhelihan sekaan heitän sopivaksi katsomani määrän mummon perunahiutaletta. Se ottaa nopeasti värin jauhelihasta ja häviää sekaan mukavasti, sen jälkeen vaan nestettä sopiva määrä mukaan, ja ei kun keittää hiukan kiinni kastikkeen.
Maku aivan rutosti parempi kuin ennen jauhoilla tehty. Säästää turhan ylimääräisen rasvan lisäämisen, ja tulee todella nopeasti valmista kun ei tarvitse erillistä paanuakaan tai poistaa jauhelihoja jauhon ruskitamisen ajaksi, eikä saa paakkuntumaan oikein kyllä millään.
Samalla tavalla suurustan jouluisin kinkkukastikkeen, jotta saan siitä hitusen paksumpaa. Perunatärkkelys vaan antaa hiton hyvän maun verrattuna jauhoihin.
Tällä saa tehtyä myös ihan parhaat wienerleikkeet aika ajoin, kun lapsille sellainen fiilis iskee, sekä aivan hiton ihanat pestokuorrutetu broilerin rintafileet.
On meinaan hitokseen parempi leivitys kuin vanha pullasysteemi jossa ees sun taas vietiin kananmunaan ja jauhoihin. Nyt vaan mausteet perunahiutaleen sekaan, ja ei kun pyörittelet hiukan pinnaltaan kosteat lihat sun kanata tuossa seoksessa, ja kuumalle pannulle, jossa sopivasti öljyä. Ruskistuu todella nopeasti joten lämpöä äkkiä alas tai palaa.
Lisäksi perunahiutaleella on tulleet ihan ykköslihapullat ja murekkeet, sillä se tuo noihin mukavan rapeuden niiiden paistuessa.
Kokeiltu on myös turkkilaisia lihapullia viime kesänä, jossa gluteeniton paahtoleipä/maitoseos sekä jauhon tilasta perunahiutaletta, ja tekivät kauppansa.
En lukenut siis kaikkea täällä läpi, että onko joku näitä jo kokeillut, vaan ei kai pieni muistutuskaan pahaa tee.
Ja juu, en ota vastuuta siitä, jos joku ei tykkää. Meillä on toiminut loistavasti.
ps. pahoitteluni mahdollisista "lukihäiriön" aiheuttamista kirjoitusvirheistä.
Only registered users can participate discussion. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.