Viveka 127 messages – 12/14/2009 11:27 PM
Onko kokemuksia gluteenittoman rieskan teosta leivinuunissa? Minkälaisella ohjeella teet? Käytätkö alustaa vai paistatko arinalla? Ja jos olet onnistunut, niin reseptistä olisin ikionnellinen .
~ Gluten-free personality since 2004 ~
Kari 364 messages – 12/15/2009 12:18 AM
Tohon en osaa paljoa avittaa. Yksi kaveri nettisivuilla kyseli pihvistä..palamista oudoksui, vinkkinä oli et laita hyvä ihminen keraamisen lieden ja pihvin väliin PAISTINPANNU. Suoraan silleen pihvi ei käy. Ohje tuntui tottelevaiselt
Olin tänään läheisen ala-asteen siis koulu tapahtumassa. Thaimaalainen rouva tarjoili riisikääröja, vihannesta ja jauhelihaa, kaikki gluteenitonta. Oli hyvä lounas.
Karelia 5 messages – 01/20/2010 9:13 PM
Mä tein just eilen. Paistoin ihan isolla leivinuunin pellillä ja perunasta tein. Jauhot korvasin vain maissijauhoilla. Vähän kuivakkaa tuli, mutta ihan kivan väristä ja tuoreenahan tämä menee vaikka ois kuivempaakin. Seuraavalla kerralla ajattelin kyllä ihan riisijauhoilla tai glut. vaalealla jauhoseoksella kokeilla.
Perusohje on minulla näihin:
3dl perunamuussia
1 muna
suolaa
3-4dl jauhoja
Viveka 127 messages – 01/21/2010 8:31 PM
Kiitos vinkistä! Pitänee kokeilla, kunhan taas innostun. Sain käsiini puhdaskaurasta tehtyjä ryynejä, joita aion kokeilla myös rieskan teossa.
Kerrothan miten kävi seuraavien versioiden kanssa...
~ Gluten-free personality since 2004 ~
kokki03 9 messages – 01/26/2010 10:50 PM
Tässäpä teille yksi rieskaohje, keitä perunat, kaada vesi pois, soseuta, lisää rasvaa, kananmunaa, suolaa sokeria tai siirappia, kuivahiivaa ja glut, jauhoja, määrät näppituntumalla ja maistellen.Sekoita hyvin esim. yleiskoneessa, taikinasta tulee kimmoisaa, ei tartu käsiin jos jauhoja on riittävästi.Leivo käsissä palloja ja laita pellille leivinpaperin päälle, taputtele ohuiksi ja nostata miedossa uuninlämmössä, paistetaan n. 230 asteessa.Itse olen käyttänyt tähteeksi jääneet kypsät perunat raastettuna ja porkkanaraastettakin voi laittaa, annetaan paistua ruskeiksi.
marke 71 messages – 01/27/2010 1:09 PM
Provenan kaurajauhoista ja perunamuusista tällä ohjeella:
4 dl vettä
1 ps perunahiutaleita
2 dl Provena Täysjyväkaurajauhoja
1/2 dl Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
1/2 tl suolaa
Paras oli varmaan ihan oma alusta (eikö silikonisia oo?), mutta leivinpaperikin käy. Tässä ohjeessa lämpö on 250 astetta ja paistoaika 15 min.
Only registered users can participate discussion. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.