Jen75 24 messages – 06/11/2010 8:49 PM
Hei,
minulla on juuri menossa erilaisia kokeiluja quinoasta ja amarantista. Quinoa tämän hetkinen suosikkini.
Marjapuuroa siitä saa seuraavalla tavalla näin helposti: keitä quinoaa ohjeen mukaan, käytä nesteenä puolukka/viinimarjamehua. Eli siis ensin huuhdo quinoa hyvin, laita quinoa kiuhumaan nesteeseen (nestettä 2 x quinoan määrä). Keitä n. 15-20 min. Sokeria maun mukaan.
Blanca 4 messages – 07/03/2010 5:42 PM
kiitos vinkistä! musta tuli kuukausi sitten myös perunaton ja maidoton, keliakian ja n.20 muun ruoka-aineallergian lisäksi. quinoaa on moni suositellut. kiva saada vinkkejä ruoanlaittoon täältä, rupeaa loppumaan oma mielikuvitus jo kesken.
Jen75 24 messages – 07/03/2010 8:46 PM
Itselläni myös samoja ongelmia, ei puoleen vuoteen perunaa, maissia, riisiä, kotim. viljoja, soijaa jne. Tässä sinulle muutamia lisävinkkejä:
Jos haluaa leipää syödä, esim Citymarketista saa tattarinäkkileipää. Löytyy myös tattarimakaronia. Nettikaupoista tilasin myös hirssistä, tattarista , quinoasta ja amarantista tehtyjä pastoja.
Munakkaita tulee syötyä aika paljon ja salaatteja, joissa on quinoaa riisin tai makaronin tms tilalla. Quinoa omasta mielestäni parempaa kuin amarantti. Quinoaa löytyy myös punaista ja muita eri laatuja. Hirssihiutaleesta tulee aivan riisipuuron makuinen kun sen keittää maitoonsoijamaitoon/kauramaitoon/mantelimaitoon. Hyvän lasagnen saa, kun tekee muuten ns. normaalin lasagnen, mutta käyttää pastalevyjen tilalla munakoisosta leikattuja levyjä. Sitten vaan tomaatit sun muut mukaan.
Only registered users can participate discussion. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.