Marjatta 35 messages – 11/04/2009 4:30 PM
Useissa gluteenittomien tuotteiden leivontaohjeissa käsketään lisäämään taikinaan psylliumia. Sen tarkoitus on kaiketi kuohkeuttaa taikinaa. Useinhan gluteenittomat leivonnaiset ovat melkoisia kakkaroita ;-D
Ostin sitten vihdoin sitä psylliumia ja lisäsin sämpylätaikinaan. Mutta aiheutti aivan järkyttäviä ilmavaivoja!
Onks kellään parempaa tietoa psylliumin käytöstä? Laitoinko ehkä liikaa? Kannattaako käyttää lainkaan, onko siitä mitään oikeesti hyötyä?
Marjo 5 messages – 11/04/2009 5:27 PM
Itse käyän psylliumia sämpylä- ja pullataikinoissa. N.1 rkl/ 0,5l nestettä. Saa paremmin leivotua,kun saa psylliumista sitkoa.Muistan sen tunteen kun ekaa kertaa sain käsin pyöritellä glut. sämpylöitä... ;D
Ihan ku ennen vanhaan...siis ennen keliakiaa...
Oletko Marjatta kokeillut ksantaania? Antaa myös sitkoa.
Kari 364 messages – 11/05/2009 1:10 AM
Marjo kirjoitti:
Olin tänään läheisen ala-asteen siis koulu tapahtumassa. Thaimaalainen rouva tarjoili riisikääröja, vihannesta ja jauhelihaa, kaikki gluteenitonta. Oli hyvä lounas.
Marjatta 35 messages – 11/05/2009 9:31 AM
Kiitos Marjo neuvosta, ehkä laitoin psylliumia vähän liikaa..noin vain heitin suoraan taikinaan enkä liottanut veteen (taiteellista leivontaa).
En ole koskaan kuullut ksantaanista minäkään. Kerro ihmessä mitä se on ja mistä sitä saa?
KattiMatikka 271 messages – 11/05/2009 11:06 AM
Ksantaanti on hyydykeaine.Toukokisu 31 messages – 11/06/2009 5:49 PM
Mulla ainakin kesti hetken aikaa ennenkuin vatsa tottui tuohon psylliumiin. Ajattelin sen johtuvan siitä, että psyllium on erittäin runsaskuituista. Eiköhän se vatsa hetken käytön jälkeen totu. Muuten ihana aine tuo psyllium leipään ja pullaan.
Marjatta 35 messages – 11/07/2009 2:18 PM
Hyvä tietää, että en ole ainut vatsavaivojeni kanssa psyllimin lisäämisen jälkeen. Nyt sitten jatkossa osaan suhtautua kärsivällisemmin enkä jätä purkkia hyllyyn homehtumaan. Ksantaania pitää käydä ostamassa..
Täytyy sanoa, että melko mystistä tämä keliaakikon ruokaelämä.
Only registered users can participate discussion. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.