Paras omena reseptisi?
Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
gluteeniton 32 messages – 09/10/2010 9:46 AM
Nyt kun omenat on parhaimmillaan, niin mikä on sinun paras leivonta yms. reseptisi niistä?
Suviih 629 messages – 09/10/2010 2:00 PM
Olen tehnyt omenapiirakkaa pariinkin erilaiseen pohjaan ja lisäksi vielä millefoglie-taikinaan. Lisäksi tykkään omena-kaurapaistoksesta. Näihin löytyy ohjeet tuolta blogistani, mutta kopioin ne tähänkin. Omena tulee molempiin piirakoihin suht ohuiksi lohkoiksi paloiteltuna.
Piirakkapohja 1:
2 kananmunaa
1½ dl sokeria
100 g sulatettua voita/margariinia
1 dl maitoa
3 dl Semperin hienoa jauhoseosta /Sunnuntain vaaleaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
rasvaa ja gluteenittomia korppujauhoja vuoan jauhottamiseen
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää joukkoon maito ja sulatettu rasva. Sekoita taikinaan lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan, painele päälle hedelmänpalat. Paista 200 asteessa noin 30-40 minuuttia.
Piirakkapohja 2:
3 dl gluteenitonta jauhoseosta (esim. Semperin hieno)
2 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
150g voita/margariinia
3 kananmunaa
Gluteenittomia korppujauhoja vuokaa varten.
Rasvaa ja korppujauhota pyöreä halkaisijaltaan noin 25-30cm oleva vuoka. Sulata rasva. Sekoita kulhossa jauhot, sokerit ja leivinjauhe, lisää seokseen sula huoneenlämpöinen rasva koko ajan sekoittaen. Sekoita joukkoon viimeisenä kananmunat yksitellen jokaisen jälkeen hyvin sekoittaen. Kaada taikina vuokaan ja lisää taikinaan kevyesti painellen täyte eli hedelmänpalat tai marjat. Ripottele pinnalle hieman sokeria ja muutamia rasvahippuja. Paista 200 asteessa noin 30-40 minuuttia.
Kaura-omena paistos:
2 isoa omenaa
1-2 tl kanelia
75 g voita
2 rkl maissijauhoa
½ dl sokeria
2½ dl kaurahiutaleita (Puhdas kaura)
Rasvaa uunivuoka. Kuori omenat, poista niistä siemenkodat ja paloittele ne uunivuokaan. Ripottele kaneli omenoiden pinnalle. Sulata voi ja sekoita siihen sokeri, maissijauho ja kaurahiutaleet. Levitä seos omenoiden päälle ja paista uunissa 175-200 asteessa noin puoli tuntia. Tarjoile vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
Blogin Facebook-sivut:
https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa
Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
Join the discussion
Only registered users can participate discussion. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
The most read discussions in category
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.