Paras omena reseptisi?

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
<< Start < Previous
Next > End >>
  • gluteeniton 32 messages09/10/2010 9:46 AM

    Nyt kun omenat on parhaimmillaan, niin mikä on sinun paras leivonta yms. reseptisi niistä?

  • Suviih  629 messages09/10/2010 2:00 PM

    Olen tehnyt omenapiirakkaa pariinkin erilaiseen pohjaan ja lisäksi vielä millefoglie-taikinaan. Lisäksi tykkään omena-kaurapaistoksesta. Näihin löytyy ohjeet tuolta blogistani, mutta kopioin ne tähänkin. Omena tulee molempiin piirakoihin suht ohuiksi lohkoiksi paloiteltuna.

    Piirakkapohja 1:

    2 kananmunaa

    1½ dl sokeria

    100 g sulatettua voita/margariinia

    1 dl maitoa

    3 dl Semperin hienoa jauhoseosta /Sunnuntain vaaleaa

    1 tl leivinjauhetta

    1 tl vaniljasokeria

    rasvaa ja gluteenittomia korppujauhoja vuoan jauhottamiseen

    Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää joukkoon maito ja sulatettu rasva. Sekoita taikinaan lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan, painele päälle hedelmänpalat. Paista 200 asteessa noin 30-40 minuuttia.

    Piirakkapohja 2:

    3 dl gluteenitonta jauhoseosta (esim. Semperin hieno)

    2 tl leivinjauhetta

    1 dl sokeria

    1 tl vaniljasokeria

    150g voita/margariinia

    3 kananmunaa

    Gluteenittomia korppujauhoja vuokaa varten.

    Rasvaa ja korppujauhota pyöreä halkaisijaltaan noin 25-30cm oleva vuoka. Sulata rasva. Sekoita kulhossa jauhot, sokerit ja leivinjauhe, lisää seokseen sula huoneenlämpöinen rasva koko ajan sekoittaen. Sekoita joukkoon viimeisenä kananmunat yksitellen jokaisen jälkeen hyvin sekoittaen. Kaada taikina vuokaan ja lisää taikinaan kevyesti painellen täyte eli hedelmänpalat tai marjat. Ripottele pinnalle hieman sokeria ja muutamia rasvahippuja. Paista 200 asteessa noin 30-40 minuuttia.

    Kaura-omena paistos:

    2 isoa omenaa

    1-2 tl kanelia

    75 g voita

    2 rkl maissijauhoa

    ½ dl sokeria

    2½ dl kaurahiutaleita (Puhdas kaura)

    Rasvaa uunivuoka. Kuori omenat, poista niistä siemenkodat ja paloittele ne uunivuokaan. Ripottele kaneli omenoiden pinnalle. Sulata voi ja sekoita siihen sokeri, maissijauho ja kaurahiutaleet. Levitä seos omenoiden päälle ja paista uunissa 175-200 asteessa noin puoli tuntia. Tarjoile vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

    Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
    Blogin Facebook-sivut:
    https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa

<< Start < Previous
Next > End >>
Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Join the discussion

The most read discussions in category

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

©2024 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,016s