Tallulah 476 messages – 12/07/2011 1:51 PM
En halunnut tätä pistää ikäviin tilanteisiin, koska ei tässä mitään ikävää ole (kuten ei kyllä ole monessa muussakaan siellä olevassa viestissä imho). Onko teille muille tullut tilanteita joissa olette ollut vähän HUH??
Mulle kävi niin juuri, enkä muista koska olisi edes edellinen vastaava tilanne ollut. Setäni täytti juuri 70v ja piti juhlat, ja ilmoitin erityisruokavalioni koska kutsussa pyydettiin ilmoittamaan jos sellainen on. Ruokana oli kolmea eri kiusausta; punaista lihaa, lohta ja kasvista. Ja sitten oli erikseen gluteeniton kiusaus. Häh? Siis yleensähän kiusaukset just on gluteenittomia, eikä ne olleet mitään gratiineja vaan näyttivät ihan tavallisilta kiusauksilta. Monesti just ruokana on kiusausta koska se on niin helppo saada sopimaan monelle! Miksi ihmeessä tehdä erikseen gluteeniton kiusaus??? Kun se vielä oli suunnilleen puolet sellaisesta isosta vuoasta ja minä olin ainoa keliaakikko.
milla 412 messages – 12/07/2011 4:46 PM
SInut oli tosiaan otettu huomioon
Ruutar 9 messages – 12/09/2011 5:43 PM
Olen kuullut, että jotkut pitopalvelut suurustavat vehnäjauholla kiusaukseen laitettavan nesteen
Olikohan sinun kiusauksessa aitoa kermaa !
Tara oli facebookissa keliaakikkojen suljetussa ryhmässä, mutta sitten minä hermostui, kun siellä on monta "mutu"keliaakikkoa? Onko se tämänpäivän trendi? Ei syödä normaalisti? vaan täytyy hifistellä???
Reetta 719 messages – 12/11/2011 10:00 AM
Omn työpaikan ruokalassa ollaan joskus ihmetelty, kun keliaakikoille on eri kiusaus. Selitys oli just jauhojen sotkeminen normikiusaukseen. Tietty kun käytetään laihempaa kermaa, täytyy tukuisuuden tunnetta tuoda jollain lisäaineella ja se on tuo jauhot. No, se keliaakikon kiusauskin on laihasta kermasta tai jostain tekokermasta tehty ja vähän mauton.
Itse teen kiusaukset kuohukermasta ja on tuhtia tavaraa ilman jauhojakin. Saman ruokapöydän syöjistä kukaan ei kertonut, että laittaisi jauhoa kiusaukseen.
Ninni 114 messages – 12/11/2011 10:24 AM
Itse olen ihmetellyt sitä, että esim. uunilohessa on vehnää. Itselle ei ikinä ennen gluteenitonta dieettiäkään tullut mieleenkään laittaa loheen jotain vehnäjauhopanerointia...
milla 412 messages – 12/12/2011 5:35 AM
Ninni kirjoitti:Tuo on jo lohen pilaamista, jos menee jauhoja sekaan sötköttämään . Outoa.
Tallulah 476 messages – 01/28/2014 2:40 PM
Työpaikalta tilaamme usein ruokaa yhdestä tietystä paikasta, koska siellä on hyvät ruuat ja myös hyvät erityisruuat, jotka on lähes aina itse tehtyjä eikä mitään valmis/pakastemoskaa. Pari hassua juttua tosin on sattunut; gluteeniton ruoka on usein merkitty "keliakia" eikä gluteeniton, ja toiseksi kerran mulle oli oma salaatti ja ajattelin ensin että siinä tavallisessa on pastaa, mutta eipä ollutkaan; siinä oli riisiä, joka puuttui mun salaatista!
Otapa nyt aina noiden aivoituksista selkoa, tuolle "keliakia" -merkinnälle ollaan porukalla monesti naurettu.
Rupert 74 messages – 01/29/2014 7:35 AM
Samansuuntaista toimintaahan lentoyhtiöt harrastavat. Normaaliateriaan lähes poikkeuksetta kuuluvat sulatejuusto ja suklaapatukka puuttuvat aina GFML annoksesta, eikä niiden tilalla ole ikinä mitään korvaavaa tuotetta. Suolakeksien puuttumisesti nyt ei jaksa edes valittaa... Samoin voinappi vaihtuu aina ankeaan margariininappiin (myös työpaikkaruokaloissa). Aivan kuin luulisivat, että keliaakikko on aina automaattisesti myös laktoosivaivainen tai kosher. Kylläpähän pahasti laktoosivaivainen keliaakikko osaisi itse jättää sulatejuuston ja maitosuklaan syömättä, ei siihen lentoyhtiön holhousta tarvittaisi.
Only registered users can participate discussion. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.