Vaula 141 messages – 07/22/2009 7:31 PM
Sinebrychoffin Naturade-juomat (Sitruuna & Inkivääri sekä Karpalo & Vadelma) mainitaan Sinebrychoffin nettisivujen tuotetiedoissa gluteenittomiksi. Kuitenkin juomat sisältävät ohramallasta (2%) - eikö tässä nyt ole epäloogisuus? Olen tähän asti luullut että maltaassa on aina gluteenia. Voisiko joku valaista asiaa?
Suviih 629 messages – 07/23/2009 8:07 AM
Esimerkiksi myös Kukko oluet sisältävät ohramallasta, mutta ovat gluteenittomia. Ainakin oluen valmistuksessa ohramaltaan sisältämä gluteeni alkaa hajota ja Kukon valmistaja tarkkailee, että valmiin oluen gluteenipitoisuus on niin alhainen että se sopii keliaakikoillekin.Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
Blogin Facebook-sivut:
https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa
Anonyymi – 07/23/2009 10:25 AM
Ohrassa on gluteenia, joten keliakiaa sairastavat eivät voi sitä käyttää.[7] Joidenkin ohramaltaista tehtyjen oluiden valmistusprosessissa gluteeni kuitenkin poistuu niin hyvin, että keliaakikkokin voi niitä juoda.[8]
Tämä suora lainaus wikipediasta.
Only registered users can participate discussion. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.