MrsBucket 92 messages – 03/15/2010 10:29 AM
Vappuun on vielä vähän aikaa, mutta sitä odotellessa voisi opetella tekemään munkkeja - taas kerran.
Jos saat munkit mielestäsi onnistumaan, ole kiltti ja neuvo minullekin millä ohjeella ja miten se tapahtuu???
Jos et voi laittaa ohjetta sivulle, niin laita yksityisviesti, please!!!!
marke 71 messages – 03/15/2010 11:17 AM
Olen tehnyt taikinan gluteenittoman peruspullataikinan ohjeella ja kohottanut ennen paistamista.
Toinen vaihtoehto on tehdä leivinjauheella kohotettavia pikamunkkeja, nostella vain taikinakökköjä kuumaan rasvaan.
Muistaakseni ohje on siitä kirjasta "Hapanleivästä Sacher-kakkuun", googlettamallakin varmaan löytyy.
Psylliumia kannattaa lisätä taikinaan, mutta silti on haastetta saada niistä munkin näköisiä, koska taikina on niin tarttuvaa.
Mutta hyvä maku palkitsee tekijänsä. Meillä tytär on ikionnellinen saadessaa edes vappuna tuoreita munkkeja!
Suviih 629 messages – 03/15/2010 2:50 PM
Itsekin olen tehnyt samalla taikinaohjeella, jolla teen pullankin. Rasvaa olen tainnut vain hieman vähentää taikinasta. Tuo pullataikinan ohje löytyy blogistani jos joku sen haluaa (tämän viestin alareunassa linkki blogiin).Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
Blogin Facebook-sivut:
https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa
sagaliini 28 messages – 03/15/2010 3:01 PM
Minä olen tehnyt erilaisia muunnoksia, en muista enää mitä aineita viimeisimmissä oli, mutta hirssipohjaisista huomasin, että kannattaa tehdä pieniä palleroisia, jotta varmana kypsyisivät. Meillä lapset ovat pitäneet munkeista kovasti, vaikka ei ehkä ulkopuolisen mielestä kovin herkullisia olisikaan.
MrsBucket 92 messages – 03/15/2010 3:09 PM
Kiitos tähän mennessä tulleista vastauksista.
Kertokaahan mielipiteitänne, mikä on paras rasvavaihtoehto uppopaistamiseen? Itse olen käyttänyt kookosrasvaa. Öljyä en ole uskaltanut käyttää, koska pelkään, että se syttyy tuleen. Kuinka kovalle lämmölle sen öljykattilan uskaltaa laittaa jos asteikko on 1-6?
Mamma 117 messages – 03/15/2010 3:55 PM
Suviih kirjoitti:
Suviih 629 messages – 03/15/2010 6:32 PM
MrsBucket kirjoitti:
Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
Blogin Facebook-sivut:
https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa
Mamma 117 messages – 04/28/2010 9:44 AM
Suviih kirjoitti:
marke 71 messages – 04/28/2010 9:50 AM
Teen munkit ihan samalla ohjeella kuin pullataikinankin, psylliumia lisättynä siis.
Leivon munkit heti ja annan kohota ennen paistamista. Yksi kohotus ainoastaan.
Paistoon öljyä.
Mamma 117 messages – 04/28/2010 11:11 AM
Kiitos Marke. Öljyä? Kerkesin jo ostaa munkinpaistorasvaa, kyllä kait silläkin onnistuu.
Suviih 629 messages – 04/28/2010 4:52 PM
Ihan samalla tavalla olen kohottanut niin munkit kuin pullatkin, eli kun taikina on valmis niin hieron heti ja sitten kohotan ennen paistoa, eli vain yksi kohotus.Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
Blogin Facebook-sivut:
https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa
Mamma 117 messages – 04/29/2010 11:22 AM
Suviih kirjoitti:
sagaliini 28 messages – 04/30/2010 9:48 AM
Onpas sinulla suviih todella hienoja gluteenittomia munkkeja blogissasi! Voisinkin kokeilla ohjeellasi, ehkä meidän kanamuna-allerginen kestäisi kananmunaa jo sen verran, olen tehnyt aiemmin ilman kananmunaa ja niistä tulee kovempia. Tosin tämä on taas sitä, että vehnäjauhoilla saan tehtyä ihan hyvin ilman kananmunaa pullia/munkkeja, mutta gluteenittomassa leipomisessa sormituntumani ei ole niin kehittynyt vielä
Suviih 629 messages – 04/30/2010 10:18 AM
sagaliini kirjoitti:
Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
Blogin Facebook-sivut:
https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa
Reetta 719 messages – 04/30/2010 12:49 PM
Minun munkkinälkä tulee tyydytettyä, kun kävin torilla ja siellä oli sysmäläisen kotileipurin leipomia gluteenittomia tuotteita, mm. munkkeja. Pari munkkia piti napata mukaan
Kari 364 messages – 04/30/2010 8:30 PM
Vaimo sai inspiraation tästä keskustelusta: Donitsit
Perusresepti 12:lle donitsille
180 g jauhoa
ripaus kardemummaa
4 tl leivinjauhetta
100 g maitorahkaa
60 g sokeria
8 g vaniljasokeria
hyppysellinen suolaa
4 rkl rypsiöljyä
8-10 rkl maitoa
Puuterisokeria ja suklaakuorrutetta koristeluun.
Sekoita maitorahka, sokeri, vaniljasokeri, suola, öljy ja maito.
Siivilöi jauho ja leivinjauhe - sekoita hyvin edellisiin.
Kaada taikina voideltuihin kuppeihin (me käytämme donitsipeltiä) ja paista noin 20 min uunin keskiosassa 180C:ssa.
Koristele donitsit puuterisokerilla tai päällystä suklaakuorrutteella.
Ehdotus:
Saadaksesi taikinan kuhunkin kuppiin siististi, laita se pakastepussiin, kierrä suu kiinni ja leikkaa pohjan kulmaan reikä (n.2cm).
Puserra sitten taikina kuppeihin.
Hyvää Vappua kaikille !
Olin tänään läheisen ala-asteen siis koulu tapahtumassa. Thaimaalainen rouva tarjoili riisikääröja, vihannesta ja jauhelihaa, kaikki gluteenitonta. Oli hyvä lounas.
sagaliini 28 messages – 05/01/2010 9:43 AM
Suviih: meillä kananmunalle allerginen on soijalle myös allerginen, joten sekin on pois käytöstä. Harmi sinällään, että meidän keliaakikko sitten kärsii siitä, että hänen leipomuksnsa ovat hiukan puutteellisia, mutta en jaksa väsätä jokaiselle kolmelle lapselle omia sopivia, vaan yhdistän aina selkeän rajoituksen mukaan, kuten esim. gluteenittomuuden.
Tuota maitorahkaa voisin muuten nyt kokeilla, mutta ajattelin vielä yhdistää noihin gluteenittomiin myös maidottomuuden, jotta vegaanikummisetä saisi maistaa alkuviikosta munkkeja. Hän ei kuitenkaan montaa syö, joten en nyt jaksa tehdä hänelle ihan omia. Itsellä on aiemmista tekemisistä kokemus, että munkeista tulee ihan syötäviä taikinasta riippumatta, kun sen paistaa öljyssä ja pyörittää sokerissa..
sagaliini 28 messages – 05/01/2010 12:52 PM
Kiitos Suviih, tuli herkullisia munkkeja, ihan ilman kananmunaakin. Tein samantien kaksinkertaisen annoksen, niin saa lapsille pakasteeseen herkkuja.
Reetta 719 messages – 05/01/2010 9:39 PM
Keliakialiiton sivuillekin (ihan julkisille sivuille) näytti eilen laitetun muutama munkkiresepti.
Mulle ritti ne pari torilta ostettua munkkia. Olivat ihan hyviä ja tän päiväistä hetken käytin mikrossa, niin tuli vielä parempi. Maku oli ihan sellainen, kun munkinmaun muistan.
Only registered users can participate discussion. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.