Jezu Admin – 02/01/2014 2:36 PM
Helsingin Sanomat kirjoitti pari mielenkiintoista artikkelia gluteenittomasta ruokavaliosta:Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
J-T 91 messages – 02/02/2014 12:42 PM
Huomaa kyllä meilläkin päin. Asutaan pienessä kylässä, jossa kauppana on pieni k-market.
Suuri yllätys olikin keliakiaan sairastuttuani, että kuinka laaja valikoima heillä onkaan gluteenittomia tuotteita, vaikka muutoin on valikoimat suppeat.
Ja kasvaa koko ajan, gluteenittomia keksejä on nykyään on kymmentä erilaista, jauhoja karkeina+hienoina (ja vielä valmiit gtomat brownies-jauhosekoitteet!), leipiä pakkasessa useampaa sorttia, pastaa lähes missä muodossa tahansa jne.
Vastaavasti taas viereisen paikkakunnan isossa Citymarketissa ei löydä gluteenittomia tuotteita niin millään, pitkän etsinnän jälkeen löytyi yksi pussi gluteenitonta leipää pakastimesta.
Jezu Admin – 02/03/2014 12:39 AM
J-T kirjoitti:
Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
Soffiine 44 messages – 02/03/2014 12:26 PM
Olen huomannut saman, että kaupan koko ei välttämättä kerro miten asiat on hoidettu, ja onko heillä gluteenittomuudesta tarpeeksi tietoa.
Eihän se riitä, että kaupasta löytyy pari leipää ja keksipaketti, pari jauhopussia ja gluteeniton torttutaikina. Kyllähän muutakin gluteenitonta on oltava tarjolla, sillä tuo ei vielä vehnättömän, rukiittoman ja ohrattoman tarpeita täytä.
Sisartuotteet jo olemassa olevista tuotteista olisi aika mainio ratkaisu, tai se että tehtäisiin tilauksia pienistä kotimaisista gluteenittomista leipomoista, jotta aina olisi jotakin tarjolla, ja kauppojen pieniin tuotevalikoimiin saataisiin vaihtelua.
Onhan surkeaa jos vain yhtenä tai kahtena päivänä viikossa saa tuoretta leipää ja silloinkin ajatuksella nopeimmat ehtivät ensin, eli jo myöhemmin iltapäivällä tai illalla näet tyhjän hyllytilan sen suosituimman tuotteen kohdalla.
Suurimmilta paikkakunnilla kuuluisi ehdottomasti löytyä gluteeniton leipomo. Ja vaikka ne leipomot olisivat olemassa, pitää vaihtoehtoja ja lisää valikoimaa tilata kauempaa. Kaikille ei sovi tai maistu ihan joka valmistajan jauhoseokset mitä leivonnaisissa on käytetty, siksikin laajempi ja muuttuva, asiakaskunnan makumieltymyksiä paremmin tutkiva tarjonta olisi kiva juttu.
Gluteenittomien tuotteiden tarve ei noin vain pyyhkiydy pois. Mutta vehnä on niin raskasta, etten sen vaikutukset kumoavan ruokateollisuuden ihmeen, tai lääketieteen löytämän parannuskeinonkaan jälkeen en halua kokonaan jättää kevyitä ja hyvin sulavia gluteenittomia jauhoja.
Only registered users can participate discussion. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.