glut 3 messages – 07/02/2009 9:13 PM
Moi!
Löytyipä hyvät sivut keliakiasta...
Mun pitäis siirtyä luontaisesti gluteenittomaan ja en ole ihan tietoinen tosta glukoosi ja glukoosifruktoosista, että eikö niitä tuotteita voi käyttää ollenkaan? Onko karamelli puolella mitään tuttua tuotetta, mitä voi syödä? Jos joku voisi ystävällisesti valaista asiaa.
Vlad 22 messages – 07/03/2009 8:34 AM
http://www.keliakiayhdistys.fi/forum/viewtopic.php?t=302&highlight=luontaisesti+gluteeniton
http://www.keliakiayhdistys.fi/forum/viewtopic.php?t=224&highlight=luontaisesti+gluteeniton
Näillä sivuilla on keskusteltu laajasti näistä ainesosista.
Ainesosien alkuperä ei siis saa olla vehnästä luont. glut. ruokavaliossa. Pakkauksiin ei tarvitse merkitä enää siirappien, maltodekstriinien ja tärkkelyksien alkuperäistä ainesosaa sulkuihin, joten saa aika ahkeraan soitella tuottajille ja kysellä heidän tuotteidensa tarkkoja ainesosia.
Muista, että vaikka kerran kysyt, niin voi olla että kuukausin kuluttua joku tuottaja voi vaihtaa esim. glukoosifruktoorisiirapin alkuperää. Tästähän ei tarvitse ilmoittaa mitenkään. Itselle on käynyt näin muutaman kerran källejä.
Sottelemista ja s-postien lähettelyä siis!!!
Turvallisia ovat sellaiset tuotteet, joissa näitä ärsyttäviä ainesosia ei ole ollenkaan!!
glut 3 messages – 07/04/2009 10:29 AM
Kiitos vastauksesta Vlad!
Vanhakainen 13 messages – 01/17/2021 2:02 PM
Hei, vanha ketju mutta asiat samat tänäkin päivänä.
Olen alotellut viime kesästä alkaen luontaisesti gluteenittomalle kun ihoni alkoi olla koko ajan valtavan kutittavassa ihottumassa, yöt meni valvoessa ja viileällä vedellä suihkuttelu helpotti oloa.
On ollut todella salapoliisi työtä löytää missä kaikessa sitä viljaperäistä onkaan takana ja onhan sitä, lähes kaikessa, valitettavasti.
Itse kun tekee ruat perusraaka-aineista niin pärjää.
Noita karamellejä en todellakaan ole löytänyt kuin läkerolin ja purukumin sekä sisun.
Ei mitään oikeaa namia, joitain suklaita on mutta en pidä juurikaan suklaasta, ostin yhden kerran valkosuklaata ja toisen kerran tobleronen, meni kyllä kerralla karkkinälkään.
Jos jollakin olisi antaa vinkkiä mistä saa luontaisesti gluteenittomia karamellejä niin varmaan moni olisi kiitollinen.
Onneksi karkin sijalle voi syödä kuivattuja hedelmiä tms naposteltavaa mutta ei ne karkkia korvaa.
Only registered users can participate discussion. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.