MrsBucket 92 messages – 03/20/2010 6:16 PM
Kohta kun räystäät alkavat tippua kolinalla, kaivetaan grillikin taas esiin.
Ajattelin tänä keväänä satsata pikku Muurikkaan tms:een, millä voisi paistaa lettuja ulkona.
Etukäteen olisi kiva kuulla, mistä aineksista ja missä suhteessa olet tehnyt takinan Muurikkalettuja varten?
Luulisin, että taikinan tulee poiketa normaalista ohukaistaikinasta, jotta lätyt pysyisivät koossa käännettäessä.
Vinkit itse paistohärvelistäkin ovat tervetulleita.
Suviih 629 messages – 03/20/2010 8:03 PM
Itselläni ei oikeastaan ole mitään varsinaista ohjetta gluteenittomille letuille (tavallisille tai muurinpohja), teen nämä taikinat melko näppituntumalla. Muurikkataikinaan olen yleensä käyttänyt hieman kuituisampia jauhoja (esim. Semperin karkea) hienomman jauhon lisäksi ja pikkuisen enemmän kananmunaa suhteessa nestemäärään kuin paistinpannulla tehtäviin. Hyvin on pysynyt kasassa. Ja oikeaa voita pannulle paistoon (mikäli ei ole laktoosin kanssa ongelmia) niin tulee parhaimman makuisia.Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
Blogin Facebook-sivut:
https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa
annepanne 52 messages – 03/21/2010 9:20 AM
En tiedä, miten muurikkalettutaikinana toimii, mutta mielestäni tosi hyvä ja helppo letturesepti on Virtasalmen Viljatuotteen täysjyväriisijauhopaketin kyljessä. Lettutaikinaan tulee tummien täysjyväriisijauhojen lisäksi vain maissijauhoa, ei mitään jauhosekoituksia. Lettuja on helppo paistaa, eivät hajoa, ja ovat hyvänmakuisia ja luullakseni terveellisiäkin.
Only registered users can participate discussion. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.