Kypros, Agia Napa

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
<< Start < Previous
Next > End >>
  • jeah 5 messages02/25/2012 7:55 PM

    Onko kenelläkään tietoa, kuinka keliaakikko pärjää Kyproksella?
    Aion ottaa kielikäännöksen mukaan ravintoloihin. Tarkoitus on tehdä itse aamupalat, mahdolliset välipalat hotelissa eli lähinnä kiinnostaisi kauppojen tarjoamat tuotteet.
    Olen kuullut, että joistaikin suuremmista ketjuista tämä onnistuisi, onkohan tämä totta?
    En haluaisi viedä "turhaan mukana" leipää, jos paikan päältä on mahdollisuus saada "tuoretta". Näkkileipä/riisikakku ei välttämättä maistu koko viikkoa.
    Tuoreita vihanneksia, hedelmiä tai leikkeleitä löytyy paikan päältä, mutta tuo leipä puoli kiinnostaa.

  • LG1982  165 messages03/01/2012 1:56 PM

    Riisikakkuja löytyy Agia Napankin kaupoista, mutta esimerkiksi vakuumipakuttua leipää joutuu hakemaan läheisestä Paralimnin kylästä, jossa on neljä isoa ruokakauppaa (Kokkinos, Carrefour, Lidl ja joku neljäs). Kokkinoksessa ja Carrefourissakin on ihan hyvin gluttituotteita, mutta hinnat ovat selkeästi Suomea kalliimmat ja isot kaupat ovat rajoitetummin auki, kuin lomakeskusten pienet "supermarketit".

    Tuoretta leipääkin saa Zorpas-leipomosta (Mäkistä pari korttelia Larnacan suuntaan). Ko. leipomoita on kaikissa suuremmissa kaupungeissa. Leipää toimitetaan vain tiettyinä päivinä erillisestä tilauksesta, joten siellä kannattaa vierailla heti loman aluksi. Gluteeniton leipä oli heille ihan tuttu juttu, mutta kielitaito ei riittänyt selvittämään leivän tarkempia ainesosia tai kontaminaatioriskiä. Itse en ko. leivästä pitänyt tai mukana olisi pitänyt olla paahtopussi paahtamista varten.

    Gluttituotteita löytyy myös isompien kaupunkien erikoisliikkeistä, esim. Nikosian Holland & Barrett - ketjun kaupassa on paljon erikoisempiakin tuotteita. Muutoin tuotteet ovat lähinnä suurten yritysten tuttuja tuotteita.

    Mukavaa lomaa! Itselleni jäi Kyproksesta negatiivinen mielikuva, mutta se johtui lähinnä matkanjärjestäjästä, hotellin tasosta ja jatkuvasti muuttuneista lento- ym. aikatauluista.

  • Jounassi 3 messages10/07/2012 6:34 PM

    Vähän vanha ketju, mutta vastaanpa nyt näin rekisteröitymisen kunniaksi.

    Lomailimme Kyproksella lokakuussa 2010 ja olimme oikein tyytyväisiä. Hotellimme oli BlueVillage Callisto (Finnmatkojen neljän tähden perhehotelli), jossa pelasi oikein hyvin. Aamiaisella gluteenitonta leipää ei automaattisesti ollut tarjolla, mutta kysyessä sai. Jatkossa ei tarvinnut edes kysyä, vaan sama ystävällinen naistarjoilija kysyi päivittäin, "How many breads?". Tuli kiva mieli heti aamusta

    Käytiin myöskin sukellusretkellä yksi päivä, ja saatiin sinne mukaan hotellilta leipiä, kun kysyttiin. Uudet kielikäännöksetkin saimme ystävälliseltä oppaalta, kun oli vesipullo falskannut ja mennyt lukukelvottomaksi. Halusi itsekin lukea tekstin ja hetki siinä sitten juteltiin keliakiasta yleisesti ja miten on sujunut noudattaminen ym..

    Allasravintolassa söimme yleensä lounasta, jossa sielläkin kielikäännöksillä hyvin pärjättiin. Söin semmoisia ihania lihavartaita ranskalaisten (gluteenittomien sellaisten) kera ja oli kyllä hyvää!

    Koska olemme rannallalöhööjäporukka emmekä juuri hotellilta poistu, kävimme kaupungilla vain kerran. EuroBakers -nimisen leipomon seinässä oli iso gluten free -kyltti, jossa oli jos jonkin sortin leipää ja leivonnaista. Tosiasiassa löytyi tasan kahta muffinssilaatua, mutta oli kyllä hyviä. Niitä ostettiin useampi.

    Edellisestä poiketen meille jäi ainakin tosi positiivinen kuva Kyproksesta. Erikoinen asia oli se, että leikkeleet (kinkut ym) sisälsi gluteenia, mutta illallisella olleet lihapullat taas ei. Tämäkin varmistettiin kokilta ja senkin kanssa muutama sana vaihdettiin, että hassusti näin päin, kun Suomessa yleensä päinvastoin.

<< Start < Previous
Next > End >>
Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Join the discussion

The most read discussions in category

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

©2024 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,009s