Koko Suomi leipoo: Gluteeniton leivonta

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
<< Start < Previous
Next > End >>
  • Jezu  Admin10/16/2014 7:30 PM

    Tämän päivän Koko Suomi leipoo -jaksossa on aiheena gluteeniton leivonta:

    Gluteeniton leivonta. Tekninen tehtävä aiheuttaa kummastusta, kun aiheena on leipureille tuntematon Budapest-leivos. Taidonnäytteessä leipurit pääsevät näyttämään luovuuttaan suolaisten gluteenittomien piiraiden parissa.

    Voit katsoa ohjelman Katsomosta klo 20.05 alkaen: Koko Suomi leipoo: Gluteeniton leivonta

    Karitalle kiitos vinkistä

    Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

  • Soffiine 44 messages10/17/2014 12:31 PM

    Kiva ohjelma, mutta keliakiasta olisi saanut ehkä antaa kunnon tietopläjäyksenkin. Tai ehkä se ei sopinut ohjelman raameihin.

    Joka tapauksessa tärkein anti ja kohokohta tuntui olevan se kun sanottiin jotakuinkin näin: Gluteeniton leivonta on (ammattilaisen ja osaajan) hallittava tänä päivänä.

    Olisin halunnut sitäkin toitotettavan, että kaikki gluteenitonta tarvitsevat eivät välttämättä ole todistetusti keliaakikkoja, ainakaan vielä, mutta lääkärit suosittelevat heille vehnän jättämistä ja siirtymistä gluteenittomaan.

    Gluteenittoman tarvitsijoita on siis paljon enemmän kuin Suomessa luullaan.
    Esimerkkinä kohtaamani Vantaan Jumbon leipähyllyjen täyttäjä, jonka mielestä gluteenitonta menee niin vähän, että joitakin leipiä ei siksi ole enempää tilattu.
    Ihmettelen mistä he tietävät kuinka moni siellä etsii ja lähtee niine hyvineen kotiin leipomaan kun ei oikeanlaista leipää valmiina löydä.
    Meinaako joku myymäläpäällikkö että vaalea leipä käy jos tummaa haluaa? Tai esim.pellavaleipä sopii kaikille? Valikoimaa on oltava riittävästi ja tarpeeksi eri valmistajilta.

    Pieniä kotimaisia leipomoita ei saa unohtaa, ulkomailta tuotujen hiukan oudonmakuisten leipien sijaan suosisin kotimaista.

  • Ad

  • evita 62 messages10/17/2014 4:21 PM

    Itsellä otti korviin, kun juontaja totesi muutaman kerran "gluteeniton on nykyään niin trendi juttu"tai jotenkin noin.
    Eiköhän siinä olisi tosiaan ennemminkin pitänyt puhua keliakiasta gluteenittomn leivonnan yhteydessä, kun trendeistä, jotka sentään ovat valinta kysymyksiä.

    Muuten näyttivät tosi hyviltä muutamien leipomat piirakat ja tuomarien mielestä myös maistuivat hyviltä.

  • nyyti 58 messages10/17/2014 11:11 PM

    Joo mua ärsytti kanssa tää kun koko ajan puhuttiin "gluteenittomasta trendistä". Siis kiva juttu jos ihmiset (kuten minä) voi paremmin gluteenittomalla vaikkei diagnoosia olisikaan, mutta se että koko homma leimataan muotihömpötykseks voi tehdä myöhemmin ongelmia.
    Lisäksi mua häiritsi tuomareiden kommentit tyyliin "on tää ihan hyvä gluteenittomaksi" ja se että suurin osa jengiä teki valmiilla jauhosekotuksilla (vähän tasoa kilpailuun hei ).

  • marke 71 messages10/30/2014 3:31 PM

    Minunkin korvaani sattui tuo gluteenittomuuden trendi. Olisin toivonut kunnon tietoiskua aiheesta. Nyt jäi käsitys, että on ihmisiä, jotka karttavat gluteenia ihan vaan huvikseen ja heidän vuokseen pitäisi tuntea tämäkin trendi.

  • marke 71 messages10/30/2014 3:34 PM

    Puhutaan myös kotimaisista viljoista keliakian yhteydessä. Eiköhän vehnä ole ihan yhtä paha oli se sitten Italiasta tai Amerikasta. Toisaalta taas kotimainen tattari käy hyvin. Unohtakaa koko termi kotimaiset viljat ja puhukaa vain vehnästä, ohrasta ja rukiista.

<< Start < Previous
Next > End >>
Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Join the discussion

The most read discussions in category

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

©2024 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,028s