Kokkikartanon valmisruoat

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
<< Start < Previous
Next > End >>
  • Jezu  Admin02/19/2009 3:01 PM

    Kokkikartano uusii valmisruokiensa pakkaukset ja nyt niistä löytyy myös tieto gluteenittomuudesta!

    Testasin uuden Päivän paras Broileri ja Riisi 350g -tuotteen ja se oli loistavan herkullinen. Kannattaa kokeilla.

    Broileri ja Riisi 350g (kuvassa vanha pakkaus)

    Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

  • Pulla 267 messages02/19/2009 4:25 PM

    Olikohan noista laitettu palautetta valmistajalle?

  • Ad

  • Jezu  Admin02/19/2009 11:58 PM

    Lisäsinpä tuon Tuotelistaukseen:

    Kokkikartano Broileri ja Riisi 350g

    Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

  • sinksu 2 messages09/11/2010 5:17 PM

    Hei,

    Kokkikartanon gluteenittomat valmiskeitot ovat mielestäni maukkaita.

    Täyteläinen metsäsienikeitto on ollut lempparini, mutta pari viimeistä kertaa sitä syötyäni vatsani on tullut todella kipeäksi (lisänä kauhea ripuli). Edellisellä kerralla en osannut yhdistää kipua tuohon keittoon, mutta tänään aloin tutkia tuoteselostetta tarkemmin ja siellä mainitaan mm. muunnettu tärkkelys,kasviproteiinihydrolysaatti (maissi, soija, VEHNÄ).

    Onko tuote gluteeniton, ja miksihän en aiemmin saanut siitä mitään oireita?

    Olen ollut gluteenittomalla ja vähälaktoosisella ruokavaliolla jo kolmisen vuotta.

    -sinksu

  • oranki 35 messages09/11/2010 8:22 PM

    Metsäsienikeittopakkauksessa lukee gluteeniton ja Kokkikartanon nettisivujen tuoteselosteessa ei mainintaa vehnästä...

  • tuuliviiri 13 messages09/12/2010 6:39 PM

    Itse olen ihastunut Kokkikartanon pinaattikeittoon. Oli mukava yllätys, että se oli gluteeniton, monien muiden valmistajien pinaattikeitot sisältävät vehnää.

  • sinksu 2 messages09/14/2010 5:29 PM

    Metsäsienikeiton Kokkikartanon nettisivujen tuoteseloste on erilainen kuin pakkauksessa.
    Pitäisihän sen olla gluteeniton juu, mutta silti..

    "Valmistusaineina käytettäviä proteiinihydrolysaatteja valmistetaan eri menetelmillä. Raaka-aineina voidaan käyttää mm. soijaa, maissia tai vehnää. Kun hydrolysaatteja valmistetaan nykymenetelmillä, proteiini pilkkoutuu useimmiten täysin.

    Valmistaja voi taata jatkokäyttäjälle, ettei proteiinilla ole enää mahdollista yliherkkyyttä aiheuttavaa vaikutusta tai vehnästä valmistettu hydrolysaatti ei sisällä gluteenia. Soijasta ja maissista peräisin olevista hydrolysaateista saa valmistajalta myös todistuksen, ettei niitä ole valmistettu geenimuunnelluista raaka-aineista.

    Jos proteiinihydrolysaatin alkuperä ilmoitetaan loppuelintarvikkeen päällysmerkinnöissä (esim. vehnäproteiinihydrolysaatti) ja valmistajan todistuksen mukaan tuote ei sisällä gluteenia, onko alkuperätieto vehnästä kuluttajalle hyvä lisäinformaatio vai kertoisiko kasviproteiinihydrolysaatti-nimi riittävästi? Vehnää välttävät jättävät edellisessä tapauksessa ilmeisesti tuotteen ostamatta. Jälkimmäisessä kuluttajaneuvonta saa kysymyksiä, että mikä kasvi on kyseessä? Vastaus on vehnä lisähuomautuksin, että se sopii keliaakikolle, mutta tuleeko asia ymmärretyksi."

    Lainaus sivulta:
    http://kehittyvaelintarvike.fi/teemajutut/10-vahan-kasiteltyjen-ja-luonnollisten-raaka-aineiden-kaytto-lisaantyy

    Eli on vain uskottava valmistajan todistusta..

<< Start < Previous
Next > End >>
Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Join the discussion

The most read discussions in category

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

©2024 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,009s