milla 412 messages – 03/02/2013 7:11 PM
onko joku ketsuppi turvallinen gluttis ´??
tekee niin mieli "kepsuttii" !! Enkä tiedä mitä niistä uskaltaa nauttia
Marjo 5 messages – 03/02/2013 11:46 PM
milla kirjoitti:
milla 412 messages – 03/03/2013 3:59 AM
Heinziä meilläkin kaapissa, mutta nykyään kun ei mihinkään luottaa voi .. en sitten ole uskaltanut laittaa omalle lautaselle .
Kiitti vastauksesta.
tytti 34 messages – 03/04/2013 8:23 PM
Pirkan Luomu ketsuppi, Heinz, Felix.. itse syön ainakin näitä. En ole välttäyt koskaan etikan syömistä, koska olen uskonut keliakialiittoa joka sen on testein gluteenittomaksi todennut. Olen myös todella herkästi gluteeniin reagoiva enkä ole etikoista mitään oireita koskaan saanut. Jos kuitenkin etikka epäilyttää, ei taida löytyä etikatonta ketsuppia. Tosin netistä löytyy itsetehtävän ketsupin ohjeita.. ja jos vaikka käyttää riisiviina- tai viinietikkaa niin eiköhän siitä ihan hyvää (ja satavarmasti gluteenitonta) tulisi?
Soffiine 44 messages – 03/10/2013 4:09 PM
Heinzin vähemmän lisättyä sokeria -ketsuppi on ollut hyvä ainakin kohtuukäytössä. Tosin kesti pitkään ennen kuin aloitin ketsupin käytön uudelleen kun sekin arvelutti.
Itsetehty ketsuppi voisi myös maistua. Ohjeita on netissä moneen makuun hakusanoilla itsetehty tai kotitekoinen ketsuppi, siksi en laita tähän mitään ohjetta. Toiset käyttävät tomaatin, sipulin ja valkosipulin lisäksi mukana vaikka paprikaa, ja mausteetkin vaihtelevat yrtistä pippuriin. Etikkaahan ketsuppiin tietysti tulee myös vähän, joko väkiviinaetikkaa tai punaviinietikkaa. Sivustolta rajamaen.fi löytyy hyvät tuotetiedot, ja keliakialiiton sivuilta vastauksia siihen mitä uskaltaa tai ei kannata suuhunsa laittaa.
Lianna 55 messages – 04/21/2013 1:51 AM
Joo, itsekkään en ole löytänyt vielä oikeesti luontaisesti gluteenitonta ketsuppia, kaikissa on melkein joko glukoosia tai etikkaa, joka poltetaan Suomessa ja Ruotsissa ohraan ja sisältää gluteenia. Ehkä ollisi paras tehdä itse! netti täynnä ohjeita!
Juulin 187 messages – 04/21/2013 7:38 AM
Mulle ei ole ainakaan kukaan sanonut, että ketsupissa voisi olla gluteenia. Toki olen lukenut tuoteselosteet, mutta mitään haitallista niistä ei ole löytynyt.
Isabella 42 messages – 04/21/2013 10:09 AM
Olen tooooosi herkkä keliaakikko, en kestä pätkääkään esim. venhnätärkkelystä, mutta en ole ketsupissa huomannut mitään ongelmia. Käytän sitä jopa reippaasti joissain ruoissa.
norppa 59 messages – 04/21/2013 11:17 AM
Etikka-asiaan löytyy selvä vastaus keliakialiiton sivuilta:
Voiko keliaakikko käyttää etikkaa?
Viinirypäleet, omenat, ohra, hirssi, durra, riisi — mm. kaikista näistä raaka-aineista valmistetaan maailmalla etikkaa. Ohrapohjaisessa etikassa ohra on käytetty ja tislattu alkoholiksi, joka valmistetaan etikaksi etikkahappobakteerien ja lähdeveden kanssa. Luonnollisessa käymisprosessissa etikkahappobakteerit muuttavat alkoholin etikaksi. Väkiviinaetikka on gluteeniton tuote.
Viljasta valmistetun väkiviinaetikan rinnalla on myynnissä myös etikkaa, jota ei ole valmistettu käymismenetelmällä ohrasta vaan synteettisesti raakaöljystä. Etikkahaposta laimennetun tuotteen nimi on yksinkertaisesti etikka.
-Elina-123 8 messages – 06/09/2013 10:09 PM
Käytän ketsuppia lähes joka ruuassa eikä oireita ole koskaan tullut. En ole edes ajatellut/ tiennyt ettei ketsuppi muka sopisi keliaakikolle. :O
Only registered users can participate discussion. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.