Keliakialiiton uudet sivut GRRRRR...

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
<< Start < Previous
Next > End >>
  • higga 209 messages05/14/2009 5:44 PM

    Piti käydä taas siellä reseptiarkistossa, mutta uudet sivut ovat avautuneet ja vanhat hyvät reseptit kadonneet..... 1.9. tulee taas, mutta ei se tähän hätään auta!!!!!! Karjalanpiirakoita oisin vaan leiponut...

  • Suviih  629 messages05/14/2009 5:48 PM

    Mitä ihmettä, eihän ne vielä ole avautuneet vaan vasta ylihuomenna? Ainakin minulla näkyi vielä vanhanmallinen sivu. Tätä ohjettako hait?:

    GLUTEENITTOMAT KARJALANPIIRAKAT (60 kpl)

    Kuoritaikina:

    5 dl vettä (kädenlämpöistä)
    ½ rkl suolaa
    1 ½ dl jyttejauhoja (myös Semperin tai tattarijauhot käyvät)
    3 ½ dl tattarijauhoja
    3 ½ dl Semper vaaleita jauhoja
    1 ½ -2 rkl ruokaöljyä

    Tee taikina yleiskoneella hyvin vatkaten (voi tehdä myös käsin). Jos leivot aamulla, tee taikina jo edellisenä iltana.
    Valmista täytteeksi riisipuuro 2 litrasta maitoa ja lisää jäähtyneeseen puuroon 2 munaa.

    Jaa taikina kakkaroiksi ja kaulitse ne levyiksi. Pane puuroa piirakkapohjille ja rypytä ne piirakoiksi.
    Paista piirakat 250-300 asteessa kauniin ruskeiksi. Voitele voisulalla.

    Karjalanpiirakat nautitaan munavoin kera.
    Ohje: Pohjois-Karjalan Keliakiayhdistys ry

    Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
    Blogin Facebook-sivut:
    https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa

  • Ad

  • Jezu  Admin05/14/2009 6:05 PM

    Eikös niiden pitänyt avautua vasta lauantaina? Tosin keskustelualue on tulossa vasta joskus syksyllä.

    Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

  • Jezu  Admin05/14/2009 7:19 PM

    Kyllä ne näemmä on auki Mitäs mieltä? Sama tyyli kuin Keliakianuorilla. Mielestäni freesimmän näköiset kuin vanhat.

    Enemmän kommenttia, kun ehtii tutustua paremmin.

    Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

  • Suviih  629 messages05/14/2009 9:09 PM

    Hmm, minulla ilmeisesti on selaimen sivuhistoriassa (tai jossain , tietokoneet eivät vahvinta alaa) nuo vanhat sivut, sillä saan nekin näkyviin kun valitsen osoitteen tuolta osoitelistasta. Uusillekin sivuille kyllä pääsin ja tykkään niistä enemmän kuin noista vanhoista, ovat selkeämmät.

    Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
    Blogin Facebook-sivut:
    https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa

  • higga 209 messages05/14/2009 9:09 PM

    Kiitos reseptistä! Nyt se on ainakin täällä tallessa! Mä en ainakaan pääse vanhoille sivuille.

  • Suviih  629 messages05/14/2009 9:10 PM

    Minäpä pistän sen ohjeen tuonne vinkkeihinkin, niin löytää muutkin halukkaat sen helpommin.

    Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
    Blogin Facebook-sivut:
    https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa

  • Ad

  • Reetta  719 messages05/16/2009 11:07 AM

    Ihan pirtsakoilta nuo sivut vaikutti, kuin auringonpaiste konsanaan. Ruokaohjeet oli tosiaan kutistuneet muutamaan ohjeeseen. Vähän menee aikaa silmitellessä, missä mikäkin sivuilla on. Näytti olevan linkit eri maiden keliakialiittojen/järjestöjen sivuillekin.

    Fontin suurennus helposti on kiva juttu tällaiselle liki-ikä-näköiselle.

    Palautteenkin kerkisin jo laittaa, kun siellä edelleen puhutaan ruokavaliokorvauksesta, vaikka se on ollut jo vuoden alusta keliakiakorvaus. Lupasivat korjata pikimmiten.

  • Reetta  719 messages05/16/2009 11:14 AM

    Onko tuo karjalanpiirakoiden leipominen gluteenittomana paljon hankalampaa kuin ruis-vehnäjauhoista ?

    Mullakin on ohje keittokirjassa, mutta en ole tohtinut yrittää, kun ajattelin, että jos tuo taikina on sellaista tintturaa, joka tarttuu piirakkapulikkaan ja leivontalautaan ? Vai auttaako tuo ruokaöljy, ettei taikina tartu ? Menee hyvät aineet ja vaiva hukkaan, jos ei onnistukaan. Itse kyllä tykkään enempi perunapiirakoista kuin riisipiirakoista.

  • MariJo 77 messages05/16/2009 4:41 PM

    Piirakoiden leipominen ei ole yhtään vaikeampaa. Itse teen piirakoita useita kertoja vuodessa, ja se on oikeasti helppoa. Laitan veteen suolaa, tattari-jytte-gluteeniitonta jauhoa sopivassa suhteessa, loraus öljyä perään. Kun taikina irtoaa astian reunoista, se on sopivaa. Seisota yön yli ja lisää jauhoa jos on tarvis. Leipoessa käytän tattarijauhoa.

<< Start < Previous
Next > End >>
Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Join the discussion

The most read discussions in category

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

©2024 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,013s