HELLboun 11 messages – 05/04/2009 7:20 PM
Onko kukaan kuullut/kokeillut että ulkomaisista viljoista ei tulisi oireita ollenkaan. Kuulostaa erittäin kummalliselta että näin olisi ja itse en ainankaan uskaltaisi tätä kokeilla.
Muutama kaverini (veljeksiä) ovat käyneet jo 10.v jenkeissä matkoilla melkein jokavuosi ja kertovat että pystyvät siellä syömään normaali mcdonaldsin aterioita niin paljon kuin sielu sietää ja juoda laatikko kaupalla olutta yms. Suomessakin voivat juoda Budweiser olutta kaupasta ja ongelmia ei tule.
Molemmat ovat vielä todella herkästi oireilevia jos syövät vähänkään kotimaista viljaa niin on istuttava loppupäivä wc:ssä.
Jezu Admin – 05/04/2009 8:13 PM
HELLboun kirjoitti:
Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
HELLboun 11 messages – 05/04/2009 8:24 PM
Jezu kirjoitti:
KattiMatikka 271 messages – 05/04/2009 9:00 PM
Urbaanin legendan ja psykofysiikan piikkiin menee tämä homma Ikävä kyllä kaikki viljat ovat proteiinirakenteeltaan aivan samanlaisia joka puolella maailmaa. Ei siis kannata kokeilla, vaikka nämä kaverukset sitä tekevätkin...Suviih 629 messages – 05/04/2009 9:00 PM
Itse kuittaan tämän kyllä ihan urbaanilegendaksi, sillä jos näin olisi, niin silloinhan jenkkilässä ja muualla ulkomailla ei olisi keliakiaakaan. Voihan se olla, että eri viljalajikkeet (esimerkiksi eri vehnälajit) sisältävät eri määrän gluteiinia, mutta tosiasia on, että ne sisältävät sitä kuitenkin aina ja niin paljon ettei sitä keliaakikoille suositella.Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
Blogin Facebook-sivut:
https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa
HELLboun 11 messages – 05/04/2009 9:12 PM
Joo kyllähän me kaikki varmasti tiedetään että vilja on viljaa ja samanlaista muissakin maissa mutta voisiko olla että esim. nyt tämä jenkkiläinen vilja ei vaan "kaikilla" aiheuta oireita ainakaan "näkyviä" sellaisia, vaikka sitä ei varmasti syödä saakkaan. Ellei sitten itse ole niin tyhmä ettei välitä, kun ei siitä kerta tule näkyviä oireitakaan...
varmasti se kuitenkin jotain muutoksia suolistossa aiheuttaa.
Suviih 629 messages – 05/04/2009 9:37 PM
En ole millään muotoa aiheen asiantuntija, mutta jos näin maalaisjärjellä asiaa miettii, niin voisihan se olla, että jenkeissä viljellyt ja käytetyt vehnälajikkeet sisältäisivät vähemmän tuota gluteeni-proteiinia kuin Suomessa viljellyt ja tämä saisi aikaan sen että Suomessa herkkä keliaakikko ei ulkomailla olisikaan yhtä herkkä kuin kotimaassa.. mene ja tiedä.Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
Blogin Facebook-sivut:
https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa
jo10vuotta 17 messages – 05/08/2009 12:55 PM
On sitä Suomessa kahviloitakin, jotka muutama vuosi sitten pyytäessäni jotakin gluteenitonta, tarjosivat spelt-jauhoilla leivottua sämpylän tapaista. He vielä kertoivat parin tutun keliaakikon ostavan aina näitä tuotteita. Eivätkä saa kuulemma oireita. Että tiedoissa on aukkoja. Kaikki "perusviljat" ruis, vehnä ja ohra eri muodoissaa sisältävät gluteenia ja ovat näin ehdottomasti kiellettyjen listalla, mikäli aikoo hoitaa keliakiaansa.
Eria asia sitten on, että on olemassa muitakin gluteenittomia viljoja kun meillä perinteisesti käytettyjä (tattari, riisi, hirssi ja kaura). Ainakin quinoa ja joku muukin, mutta ei nyt tule mieleen.
Only registered users can participate discussion. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.