Keliakia ja ulkomaiset viljat

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
<< Start < Previous
Next > End >>
  • HELLboun 11 messages05/04/2009 7:20 PM

    Onko kukaan kuullut/kokeillut että ulkomaisista viljoista ei tulisi oireita ollenkaan. Kuulostaa erittäin kummalliselta että näin olisi ja itse en ainankaan uskaltaisi tätä kokeilla.

    Muutama kaverini (veljeksiä) ovat käyneet jo 10.v jenkeissä matkoilla melkein jokavuosi ja kertovat että pystyvät siellä syömään normaali mcdonaldsin aterioita niin paljon kuin sielu sietää ja juoda laatikko kaupalla olutta yms. Suomessakin voivat juoda Budweiser olutta kaupasta ja ongelmia ei tule.

    Molemmat ovat vielä todella herkästi oireilevia jos syövät vähänkään kotimaista viljaa niin on istuttava loppupäivä wc:ssä.

  • Jezu  Admin05/04/2009 8:13 PM

    HELLboun kirjoitti:
    Onko kukaan kuullut/kokeillut että ulkomaisista viljoista ei tulisi oireita ollenkaan. Kuulostaa erittäin kummalliselta että näin olisi ja itse en ainankaan uskaltaisi tätä kokeilla.

    Muutama kaverini (veljeksiä) ovat käyneet jo 10.v jenkeissä matkoilla melkein jokavuosi ja kertovat että pystyvät siellä syömään normaali mcdonaldsin aterioita niin paljon kuin sielu sietää ja juoda laatikko kaupalla olutta yms. Suomessakin voivat juoda Budweiser olutta kaupasta ja ongelmia ei tule.

    Molemmat ovat vielä todella herkästi oireilevia jos syövät vähänkään kotimaista viljaa niin on istuttava loppupäivä wc:ssä.

    Kuulostaa vähän keliaakikoiden urbaanilta legendalta

    Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

  • Ad

  • HELLboun 11 messages05/04/2009 8:24 PM

    Jezu kirjoitti:
    HELLboun kirjoitti:
    Onko kukaan kuullut/kokeillut että ulkomaisista viljoista ei tulisi oireita ollenkaan. Kuulostaa erittäin kummalliselta että näin olisi ja itse en ainankaan uskaltaisi tätä kokeilla.

    Muutama kaverini (veljeksiä) ovat käyneet jo 10.v jenkeissä matkoilla melkein jokavuosi ja kertovat että pystyvät siellä syömään normaali mcdonaldsin aterioita niin paljon kuin sielu sietää ja juoda laatikko kaupalla olutta yms. Suomessakin voivat juoda Budweiser olutta kaupasta ja ongelmia ei tule.

    Molemmat ovat vielä todella herkästi oireilevia jos syövät vähänkään kotimaista viljaa niin on istuttava loppupäivä wc:ssä.

    Kuulostaa vähän keliaakikoiden urbaanilta legendalta

    Kuulostaa ehkä kyllä mutta kun monesti olen ollut vierestä tätä kaljanjuontia seuraamassa. Olen vielä monesti maininnut että ei tuo nyt varmasti hirveän viisasta ole kun on tarjolla kuitenkin kukkoa yms... vaikka budweiseristä oireita ei tulekkaan.

  • KattiMatikka 271 messages05/04/2009 9:00 PM

    Urbaanin legendan ja psykofysiikan piikkiin menee tämä homma Ikävä kyllä kaikki viljat ovat proteiinirakenteeltaan aivan samanlaisia joka puolella maailmaa. Ei siis kannata kokeilla, vaikka nämä kaverukset sitä tekevätkin...

    Vilja on viljaa...

  • Suviih  629 messages05/04/2009 9:00 PM

    Itse kuittaan tämän kyllä ihan urbaanilegendaksi, sillä jos näin olisi, niin silloinhan jenkkilässä ja muualla ulkomailla ei olisi keliakiaakaan. Voihan se olla, että eri viljalajikkeet (esimerkiksi eri vehnälajit) sisältävät eri määrän gluteiinia, mutta tosiasia on, että ne sisältävät sitä kuitenkin aina ja niin paljon ettei sitä keliaakikoille suositella.

    Jos jenkkilän vehnässä ei gluteenia olisi, niin silloin siitä leivotut tuotteetkaan eivät olisi sellaisia pehmeitä ja kuohkeita kuten vehnäleivonnaiset yleensä, vaan muistuttaisivat enemmän näitä gluteenittomia tuotteita, gluteenihan on kuitenkin se osa viljasta (viljan proteiini jos tarkkoja ollaan) joka antaa taikinaan sitkon ja sitä myötä leivonnainen kohoaa paremmin ja siitä tulee pehmeämpi.

    Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
    Blogin Facebook-sivut:
    https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa

  • HELLboun 11 messages05/04/2009 9:12 PM

    Joo kyllähän me kaikki varmasti tiedetään että vilja on viljaa ja samanlaista muissakin maissa mutta voisiko olla että esim. nyt tämä jenkkiläinen vilja ei vaan "kaikilla" aiheuta oireita ainakaan "näkyviä" sellaisia, vaikka sitä ei varmasti syödä saakkaan. Ellei sitten itse ole niin tyhmä ettei välitä, kun ei siitä kerta tule näkyviä oireitakaan...

    varmasti se kuitenkin jotain muutoksia suolistossa aiheuttaa.

  • Suviih  629 messages05/04/2009 9:37 PM

    En ole millään muotoa aiheen asiantuntija, mutta jos näin maalaisjärjellä asiaa miettii, niin voisihan se olla, että jenkeissä viljellyt ja käytetyt vehnälajikkeet sisältäisivät vähemmän tuota gluteeni-proteiinia kuin Suomessa viljellyt ja tämä saisi aikaan sen että Suomessa herkkä keliaakikko ei ulkomailla olisikaan yhtä herkkä kuin kotimaassa.. mene ja tiedä.

    Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
    Blogin Facebook-sivut:
    https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa

  • Ad

  • jo10vuotta 17 messages05/08/2009 12:55 PM

    On sitä Suomessa kahviloitakin, jotka muutama vuosi sitten pyytäessäni jotakin gluteenitonta, tarjosivat spelt-jauhoilla leivottua sämpylän tapaista. He vielä kertoivat parin tutun keliaakikon ostavan aina näitä tuotteita. Eivätkä saa kuulemma oireita. Että tiedoissa on aukkoja. Kaikki "perusviljat" ruis, vehnä ja ohra eri muodoissaa sisältävät gluteenia ja ovat näin ehdottomasti kiellettyjen listalla, mikäli aikoo hoitaa keliakiaansa.
    Eria asia sitten on, että on olemassa muitakin gluteenittomia viljoja kun meillä perinteisesti käytettyjä (tattari, riisi, hirssi ja kaura). Ainakin quinoa ja joku muukin, mutta ei nyt tule mieleen.

<< Start < Previous
Next > End >>
Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Join the discussion

The most read discussions in category

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

©2024 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,011s