Susa 61 messages – 02/23/2013 10:45 AM
Katselin toissapäivänä S-marketin palvelutiskillä, että frittimuikut ja ns. gluteenittomat kalat olivat siellä sulassa sovussa sekaisin ja tiskin takana ollut henkilö käsitteli kaikkia tuotteita samoilla hanskoilla. Tässä olisi hyvä kohderyhmä keliakia-tietouden lisäämistä ajatellen! En ole tarkemmin seurannut, käyttävätkö samoja ottimia kuinka moneen eri tuotteeseen muutoinkin palvelutiskeillä ja kun erilaiset salaatit ovat vieri vieressä niin riski kontaminaatiolle on suuri. Onko kokemuksia tai muita havaintoja?
katjairene 57 messages – 02/23/2013 10:53 AM
Kerran kysyin jonkun tuotteen gluteenittomuutta palvelutiskiltä ja mulle vastattiin että ei voi sanoa minkään tuotteen olevan gluteeniton koska ovat niin lähekkäin siellä tiskissä. Asiantuntevaa toimintaaLianna 55 messages – 02/23/2013 11:20 AM
Joo, näin on! Minä pyydän joka kerta myyjää vaihtamaan hanskat ja ottamaan uuden haarukan tms. työkalun ja valitsemaan alapuolella olevan kalan. Ja aina myyjät tekevät sen ymmärtäen, kun kerron kontaminaatio vaarasta. Lisäksi esim. savukalastahan poistetaan nahka, joten tällä lailla on aika turvallista! Minä en ainakaan ole koskaan sairastunut tästä.
Only registered users can participate discussion. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.