Kastanjajauhot

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
<< Start < Previous
Next > End >>
  • Ninni 114 messages04/01/2011 10:37 AM

    Onko teillä kokemuksia kastanjajauhoista? Jos on, mitä olette niistä leiponeet ja miten onnistui ja mille maistui?

    Bongasin tällaisen tuotteen Helsinkiläisen Eiringin asiakaskirjeestä:
    Kastanjajauho Principato di Lucediolta

    Italialaiselta toimittajaltamme löytynyt kastanjajauho pelastaa keliaakikon leivontapäivän!

    Farina di Castagne 500g: 6,50

    Eiring on Korkeavuorenkadulla sijaitseva herkkukauppa, joka muuten on aivan loistava paikka ostaa erilaisia tuotteita (italialaista pastaa, risottoriisiä, kahvia, öljyjä, keittiötarvikkeita...), suosittelen lämpimästi.

  • tytti 34 messages10/27/2012 11:09 PM

    Olen kokeillut kastanjajauhoja leipätaikinoihin vaihtamalla noin kuudes- tai viidesosan jauhoista kastanjajauhoihin. Maku ja tuoksu on jännä, todella savuinen ja pähkinäinen. Alunperin kastanjajauhoja käytetään ainakin ranskalaisessa keittiössä. Asiaa hieman googlesta selailleena näyttäisi siltä, että ranskalaiset käyttävät kastanjajauhoja vaikka mihin: kakkuihin (jopa pelkästään k.jauhoja), lettuihin (n. puolet k.jauhoja), leipiin, vohveleihin, kekseihin... voisinkin suomentaa joitain ohjeita ja postata tänne kunhan kerkeän.
    Tänään kokeilin porkkanavuokaleipää seuraavasti:

    Porkkanavuokaleipä

    3 dl (soija)maitoa
    1 ps kuivahiivaa
    1 rkl psylliumkuorijauhetta
    1 tl suolaa
    1 kananmuna
    1 rkl oliiviöljyä
    2 dl porkkanaraastetta
    1,5 dl tattarijauhoja
    0,5 dl kastanjajauhoja
    n.2,5 dl muita gluteenittomia jauhoja (tällä kertaa Finax)
    auringonkukan siemeniä

    Lämmitä maito, lisää psylliumkuorijauhe ja anna turvota 10 minuuttia. Lisää suola, muna ja raaste. Sekoita jauhot ja hiiva keskenään ja lisää taikinaan. Öljyä vuoka, ripottele pohjalle ja reunoille auringonkukansiemeniä. Kaada taikina 1,5 litran vuokaan. Peitä liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa lähes kaksinkertaiseksi. (Laita uunin pohjalle n. 1 dl vettä uuninkestävässä astiassa: auttaa saamaan rapean kuoren leipään.) Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.

<< Start < Previous
Next > End >>
Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Join the discussion

The most read discussions in category

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

©2024 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,008s