MrsBucket 92 messages – 03/17/2010 2:51 PM
Kun mielesi tekee palata entiseen elämään ja syödä kunnon PUOLUKKAPUUROA, mitä silloin teet????
Minä en ole syönyt muuta kuin riisipuuroa gluteenittomaan ruokavalioon siirryttyäni. Voiko vispipuuroa tai edes vispaamatonta tehdä jotenkin? Kertokaa kokemuksianne, millä ohjeella kukin on tehnyt HYVÄÄ puolukkapuuroa?
seikku 36 messages – 03/17/2010 5:23 PM
Vuohelalla on karkea riisijauho(vihreä paperipussi), josta tulee tosi hyvä "mannapuuro" tai ihanan makuinen vispipuuro puolukoiden kanssa. Mielestäni ei paljon eroa tavallisesta mannaryyneistä tehdystä vispipuurosta. Ja jos kaura sopii, niin puhdas kaurasta tehty puuro ja siihen sauvasekoittimella mössättyä puolukkasurvosta, sokeria ja ripaus vaniljasokeria. On KYLMÄNÄ maidon kanssa tosi hyvää!
seikku 36 messages – 03/17/2010 6:22 PM
Tohon äskeiseen vielä lisää, eli tuote on Farina karkea riisijauho ja takana on ohjeet molemmille puuroille.
Pulde 16 messages – 03/17/2010 8:11 PM
Komppaan! En nyt muista kristallinkirkkaasti enää miltä oikea mannapuuro/puolukkapuuro maistuu, mut musta toi Farinan riisijauhoista tehty on hyvin lähellä sitä.
Kiipuli 90 messages – 03/17/2010 9:07 PM
Mä olen nähnyt Hakaniemen hallin puodissa sitä puolukkavispipuuroa myynnissä...
gluteeniton 32 messages – 03/18/2010 11:45 AM
Meillä taas tehdään vispipuuro ja mannapuuro käyttäen puurohirssistä. Täällä kuva pussista -> http://www.milletti.fi/4tuotetta.htm
Sitä myydään ainakin citymarketeissa...
marke 71 messages – 03/18/2010 12:38 PM
Älkää unohtako maistuvaa Helmi-puuroa, perunasuurimoista.
Tuia 2 messages – 03/18/2010 1:19 PM
Meilläkin Helmi-puuroa tehdään usein, ja jos tekee mieli suklaapuuroa, niin jokainen sulattelee kuuman puuron joukkoon oman makunsa mukaan suklaata
sagaliini 28 messages – 03/18/2010 7:02 PM
Minä olen lapsille keittänyt vispipuuroa myös karkeista maissijauhoista. Ainoa huono puoli maissi/tai riisijauhoissa on, etteivät vaahtoudu niin hyvin. Viimeksi tein vadelmasta vispipuuroa ja oli meidän 5-v keliaakikon mielestä todella herkullista vaniljakastikkeen kanssa.
LG1982 165 messages – 03/18/2010 9:31 PM
Myös polenta-suurimot toimii. Ise laitan noin puolet karkeita riisijauhoja ja puolet polentaa.
MrsBucket 92 messages – 03/19/2010 10:27 AM
seikku kirjoitti:
seikku 36 messages – 03/19/2010 1:45 PM
Kiva, että maistui!
Oli tämä Glu.fi kyllä melkoinen löytö, vahingossa tänne löysin syksyllä, kun googletin jonkun karkin gluteenittomuutta. Pelottaa aivan ajatella, että kuinka yksin sitä olisi asioiden kanssa, jos teitä ei täällä olisi. Minä en ainakaan ole sellaista tyyppiä, että lähtisin jonnekin vertaistuki ryhmään istumaan. Kiitos teille kaikille ja tietenkin eniten Jezulle!!!
Jezu Admin – 03/19/2010 6:45 PM
seikku kirjoitti:
Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
Kiipuli 90 messages – 03/19/2010 8:45 PM
hmm, näinpä. Muistaakseni sitä valmistaa suloiset gluteenittomat tms (mielikuvan mukaan pohjalainen firma), eli voi sitä löytää muualtakin ehkä..?
maippi 26 messages – 03/19/2010 10:33 PM
Suloiset toimii muistaakseni Turun seudulla...? Toki tuotteita saa muualtakin.
Itse tein joskus "vispipuuroa" puolukoista ja hirssiryyneistä. Vaikea sanoa, oliko "oikean" makuista kun ei enää muista miltä oikea vastaava puuro maistui. Itse kaipaan vain ruisleivän veroista makuelämystä...
Hienoa, että tämä Glu.fi on olemassa, ja täällä saa tietoa ja vertaistukea kanssaihmisiltä, joilla on sama kohtalo.
Suviih 629 messages – 03/20/2010 9:15 AM
Meilläkin on tykätty tuosta Farinan karkeilla riisijauhoilla tehdystä puurosta. Silloin kun tulee vispipuuroa tehtyä, tehdään koko purokalle samaa gluteenitonta (eikä kukaan ole valitellut mausta eli ilmeisesti on hyvää tavistenkin suuhun vaikka ei välttämättä ihan tismalleen tavallisen makuista).Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
Blogin Facebook-sivut:
https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa
lorangil 82 messages – 01/07/2011 9:22 PM
Minäkin päätin testata kommenttienne pohjalta Farinaa puolukkapuuroon. Ehdan makuista ja hyvää tuli. Kiitos!
Only registered users can participate discussion. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.