Suviih 629 messages – 12/07/2009 12:15 PM
Olisiko kellään hyvää ohjetta gluteenittoman kotisinapin valmistamiseen? Jouluksi haluaisin kokeilla itsetehtyä sinappia, mutta monissa ohjeissa on vehnäjauhoa enkä tiedä miten sinapissa se olisi järkevintä korvata niin ettei maku muutu, kun en ole sinappia ennen tehnyt.Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
Blogin Facebook-sivut:
https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa
Ninni 114 messages – 12/07/2009 12:22 PM
Mä olen tehnyt aikaisempina jouluina konjakkisinappia alla olevalla ohjeella. Keliakialiiton sivujen mukaan sinappijauhe on gluteeniton. Vastaavia ohjeita löytyy netistä helposti.
Konjakkisinappi
1 tlk Colman's sinappijauhetta
1 dl sokeria
2 dl kermaa
3 rkl ruokaöljyä
3 tl vaaleaa viinietikkaa
ripaus suolaa
(valkosipulijauhetta)
(valkopippuria)
1-2 rkl konjakkia
Mittaa ainekset kattilaan ja keittele miedolla lämmöllä muutama minuutti, varo polttamasta pohjaan. Laita valmis sinappi kuumennettuun lasipurkkiin ja nosta kylmään.
Ninni 114 messages – 12/07/2009 12:36 PM
Tiikerikakkua ja suklaakuivakakkua kahvikakkua gluteenittomana löytyy täältä: http://www.iosonocirneco.com/erja/gluteeniton.htm
(Rullaa siua reilusti alaspäin)
Siellä oli myös gluteeniton Sacherkakku. Luulen, että sitä tulee joulun aikaan kokeiltua!
Ninni 114 messages – 12/07/2009 7:39 PM
Hei vielä Suviih,
Maistelen tässä juuri uunituoretta kakkua, hyvää on. Kokeilin ennen keliakiaa käyttämääni Valion reseptiä niin, että vaihdoin vain vehnäjauhojen tilalle Sunnuntain gluteenitonta jauhoa. Appelsiinimarmeladin korvasin tällä kertaa aprikoosimarmeladilla. Ja voitelin vuoan vain voilla, en käyttänyt teflon vuoassa lainkaan korppujauhoja. Tämä kakku pysyi hyvin kasassa. Tässä resepti:
Appelsiinikakku
2 munaa
1 1/2 dl sokeria
2 dl Valio kuohukermaa
100 g Valio voita
1 1/2 dl appelsiinimarmeladia
2 tl vanilliinisokeria
1/2 rkl kardemummaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja (--> Sunnuntai glut. jauhoja)
3 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää kerma, sulatettu voi ja appelsiinimarmeladi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja koppujauhoitettuun 1 1/2 l:n kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa 50 min.
Vesiperhonen 20 messages – 12/16/2013 11:27 PM
Ninni kirjoitti:
Only registered users can participate discussion. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.