Suviih 629 messages – 12/06/2009 5:09 PM
Miten te muut toteutatte gluteenittoman jouluaterian, kaikki gluteenitonta vai erikseen tavallista ja gluteenitonta?Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
Blogin Facebook-sivut:
https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa
KattiMatikka 271 messages – 12/07/2009 10:45 AM
Kaikki gluteenitonta, ettei tarvitse ihmetellä eikä varoitella kontaminaatiosta
Ninni 114 messages – 12/07/2009 12:18 PM
Mulla tulossa ensimmäinen joulu keliakian kanssa, joten aiempaa kokemusta ei ole. Ajattelin tehdä pääsääntöisesti kaikki niin, että kaikki voivat niitä syödä.
Kalat, mädit, rosollit ja sienisalaatti nyt on gluteenittomia joka tapauksessa. Kinkusta ei vielä tietoa, millainen tulee tänä vuonna, jos itse paistan ja kuorrutan, käytän gluteenittomia korppujauhoja. Perunalaatikkoa aion kokeilla gluteenittomista jauhoista ja muihin laatikoihin päälle gluteenitonta korppujauhoa. Kastikkeet olen aina ennenkin suurustanut maissilla.
Perinteinen aaton jälkkäri on meillä jouluhalko, se onnistuu varmasti hyvin perunajauhoista/gluteenittomista jauhoista.
Tapanani on ollut leipoa jouluksi mallaslimppua ja tehdä kotikaljaa, ne taitaa nyt sitten jäädä mun osalta nauttimatta
Pipareita ja torttuja en myöskään taida saada itse syödä, mutta joulupullaa aion yrittää leipoa gluteenittomana. Täytynee korvata paitsioon jääneet herkut suklaalla!
Eli perinteinen suomalainen jouluateria ei ole musta kovin vaikea toteuttaa gluteenittomana.
Tallulah 476 messages – 12/07/2009 12:55 PM
Meillä on kaikki ollut aina gluteenitonta, loppujen lopuksi perinteisen jouluaterian tekeminen gluteenittomana on helppoa kun niin moni on automaattisesti jo gluteenitonta. Meillä joulupöydässä on paljon kalaa ja salaatteja jotka olisi joka tapauksessa gluteenittomia. Ainoastaan leivät on erikseen, meillä jälkkärikin on aina ollut marjarahkaa.
Kuten jo toisessa ketjussa sanoin, meillä oli työpaikan pikkujoulut joissa oli perinteinen suomalainen joulupöytä ja kaikki oli gluteenitonta (meillä kaksi keliaakikkoa).
Viveka 127 messages – 12/07/2009 4:57 PM
Itse jouluruoka ei tuota ongelmia meilläkään. Etenkin, kun saan istua valmiiseen pöytään tänäkin jouluna. Kaikki toteutettavissa gluteenittomana.
Ainoa asia, joka minua harmittaa on joulutortut. Ne olivat aikoinaan suurinta herkkuani joulunaikaan. Valmiit gluteenittomat ovat aivan järkyttävän hintaisia, joten en niitä raski paria pakettia enempää ostaa.
Omat kokeiluni torttutaikinoista ovat olleet pettymys. Onko jollain reseptiarkistoissaan lehtevän, gluteenittoman torttutaikinan ohje? Vai saako valmista torttutaikinaa gluteenittomana?
~ Gluten-free personality since 2004 ~
Suviih 629 messages – 12/07/2009 6:48 PM
Viveka, olen kokeillut aika monenlaista gluteenitonta torttutaikinaa tehdä itse, mutta kertaakaan en ole saanut aikaan kunnon lehtevää taikinaa (olen tehnyt sitten laukkutorttuja). Mielessä käväisi joskus että mitenkähän jos kokeilisi tehdä wienerleipätaikinan gluteenittomana ja siitä torttuja, mutta sitä en ole vielä testannut. Siihen kun tulee hiivaa, niin saattaisi kohota ainakin paremmin kuin pelkkä voitaikina.Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
Blogin Facebook-sivut:
https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa
Kari 364 messages – 12/08/2009 10:26 AM
Mulla oli viime jouluna tai siis joulun alla työlounas, jossa etukäteisvaroituksella kaikki G-ruokaa. Juttu meni muuten läpi, paitsi kinkku. Siinä oli kuorrutusta, joten kaivelin itselleni silleen keskeltä. Tiedä sitäkään, miksi joka paikkaan pitää noita ryynejä lykätä..?
Olin tänään läheisen ala-asteen siis koulu tapahtumassa. Thaimaalainen rouva tarjoili riisikääröja, vihannesta ja jauhelihaa, kaikki gluteenitonta. Oli hyvä lounas.
Anni 35 messages – 12/08/2009 10:55 AM
Perheessä yksi keliaakikko ja kaikki jouluruoka on gluteenitonta. Kinkun olemme kuorruttaneet pelkällä sinapilla. Laatikot saamme aina äidiltäni, joka tekee automaattisesti kaiken gluteenittomana.
Ja voin kertoa että jo etukäteen harmittaa toiseen mummulaan meno joulupäivänä. KAIKKI on tehty ihan normaaliin tapaan, joten tyttärelle ei siitä ruokapöydästä paljoa otettavaa löydy. Kala ja vihreä salaatti olivat viime vuonna ainoat joita hän pystyi ruoka/kahvipöydästä ottamaan.
Tuohon on jo niin tottunut että siitä ei jaksa enää olla edes vihainen.
ponipimu 239 messages – 12/09/2009 1:34 AM
kinkun voi kuorruttaa myös pähkinöillä tai mantelilastuilla, jossain lehdessä näin kuvan. meillä taidetaan kuitenkin olla kuorruttamatta, silloin on helpompi leikata kun voi iskeä kunnolla kinkkuun kiinni. ja mä en edes ikinä ole tykänny siitä sinappi-korppujauhokuorrutteesta. mummolassa vaari tapaa aina jättää vielä ainakin sentin paksuisen rasvakerroksenkin kinkun päälle. yök.
meinasin tänään leipoa torttuja, uuniriisipuuron jäljiltä uuni ois ollu valmis mutta penteleen taikina kesti sulata älyttömän kauan. yritin kaulia jäistä taikinaa niin mureni vain kaulimen alle. paketissa luki että sulata 4 tuntia, en millään uskonnu kun tavisten torttutaikina sulaa minuuteissa! eli huomenna on torttupäivä.
Suviih 629 messages – 12/09/2009 1:31 PM
Anni kirjoitti:
Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
Blogin Facebook-sivut:
https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa
maippi 26 messages – 12/09/2009 10:29 PM
Kaikki gluteenitonta, paitsi perunalaatikon teen sekä gluteenittoman että muun perheen vahnäjauhoversion. Näin on menty jo vuodesta -91 eikä valituksia ole kuulunut.
Anni 35 messages – 12/10/2009 8:18 AM
Suviih kirjoitti:
Liisa 26 messages – 12/10/2009 12:39 PM
Onko jollain reseptiarkistoissaan lehtevän, gluteenittoman torttutaikinan ohje? Vai saako valmista torttutaikinaa gluteenittomana?
Ei niistä gluteenittomista saa mitenkään lehteviä. Perunavoitaikinalla kyllä mielestäni ihan maistuvia. Ainakin tänään Tapiolan Stockmannilla oli sekä Vuohelan herkkupuodin piparitaikinaa että torttutaikinaa. En ole kyllä kokeillut, kun meille ei käy muna.
Reetta 719 messages – 12/10/2009 8:14 PM
S-Marketisssa näytti olevan DS:n voi/torttutaikinaa. Ei omakohtaista kokemusta.
Suviih 629 messages – 12/10/2009 8:23 PM
Se millefoglie taikina on ihan ok, tosi rasvaista vain. Wienereitä olen siitä joskus tehnyt, mutta ei se ollut niin lehtevää kuin paketissa annettiin ymmärtää.Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
Blogin Facebook-sivut:
https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa
helsbe 27 messages – 12/16/2009 9:34 PM
Oletteko tehny itse jolulimppua/leipää? Yritin katsella reseptejä, mutta en oikein löytänyt.. Olisko kellään?
porajata 460 messages – 12/29/2009 4:31 PM
Jouluruokia tuli taas syötyä oikein urakalla
Viimeiset kinkkusiivut meni juuri.....
Niin ja lipeäkalaa meinasin vielä syödä uutena vuotena....
Maha kesti kaikki mahdolliset herkut, tosin vatsahapot vähän alkoi vaivaamaan loppumetreillä (röystäily)
Only registered users can participate discussion. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.