KattiMatikka 271 messages – 05/12/2009 9:02 PM
Tein joskus durumista itse pastaa kun en ollut vielä keliaakikko, mutta onko joku kokeillut tehdä itse pastaa gluteenittomana? Miten kävi? Millä reseptillä?Pulunen 6 messages – 05/17/2009 8:08 PM
Minä olen tehnyt ja hyvää tulee!
Tarkkaa reseptiä en osaa antaa mutta aloitan turvottamalla psylliumista ja vedestä hyytelön. Siihen lisään munan ja jauhoja ja vaivailen koneella 5-10 minuuttia. Vettä tai jauhoja lisään jos taikina ei tunnu "palloutuvan". Sitten hetkeksi jääkaappiin kelmussa asettumaan.
Veikkaisin että mitat on ehkä reilu teelusikka psylliumjauhetta, vajaa desi vettä, yksi muna ja kolmisen desiä jauhoja.
Jauhoina olen käyttänyt sunnuntain ja pirkan vaaleita jauhosekoituksia. Kuitupitoisemmat kokeilut on vielä tekemättä, kertokaa ihmeessä jos joku on kokeillut?!
Käytän kaulimiseen ja leikkaamiseen pastakonetta, mikä on eittämättä aika jänskä show tuon gluteenittoman taikinan kanssa, mutta huumorilla siitä selviää! =D
keliaakikko97 107 messages – 05/19/2009 3:50 PM
Pulunen kirjoitti:
Elämässä ei ole pakko kun kuolla!... ja noudatta gluteenitonta ruokavaliota.
Pulunen 6 messages – 05/20/2009 9:37 AM
Siellä on!
Tästä reseptistä oli näköjään jäänyt suola pois, pahoitteluni.
Tiinap 9 messages – 07/12/2009 9:36 AM
Itsekin olen miettinyt tuorepastan tekoa. Täytyy kokeilla reseptiä
Tepa 20 messages – 07/13/2009 5:02 AM
Minä en ole ikinä ajatellut tekeväni itse tuorepastaa mutta kun näin tuon reseptin niin aivan pakko on kokeilla!!!
Only registered users can participate discussion. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.