Ninni 114 messages – 10/26/2009 8:58 AM
Mites tehdään imellytetty perunalaatikko jouluksi gluteiinittomana? Onko mahdollista? Imeltyykö perunat gluteiinittomilla jauhoilla?
kyselee tuore keliaakikko
Suviih 629 messages – 10/26/2009 4:35 PM
Kyllä meillä on tätä tehty gluteenittomista jauhoista. Mummo vielä joskus antoi vinkin että kannattaa laittaa sekaan hieman siirappia niin tulee hyvä ja se kyllä auttoi.Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
Blogin Facebook-sivut:
https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa
KattiMatikka 271 messages – 10/27/2009 9:58 AM
Maailman helpoin ja parhaimman makuinen perunalaatikko tulee Mummon muusi perunasoseaineksista (on muuten varmistetusti gluteeniton )annakristiina 27 messages – 10/27/2009 2:37 PM
Kiitos hyvästä vinkistä! Aion testata joulun aikaanNinni 114 messages – 10/27/2009 2:40 PM
Minä kiitän myös, aion kyllä kokeilla näitä. Saitteko laatikosta oikein sellaista löysää hämäläiseen tapaan? Itse pidän juuri sellaisesta perunalaatikosta.
KattiMatikka: Kun teet laatikon tuosta muusista, laitatko uuniin vielä maitoa mukaan vai vaan pelkkä muusi?
KattiMatikka 271 messages – 10/27/2009 7:48 PM
Uuniin en laita enää maitoa mutta muusin teen kyllä jonkin verran löysemmäksi kuin ohjeessa on. Tulee sellaista löysempää Ja päälle olen uuniin pistänyt muutaman ohuen voisiivun.Mamma 117 messages – 10/29/2009 11:21 AM
Kannattaa tehdä pieni testierä Mummon muusista. Itse en pidä sen mausta (= lue: ei makua lainkaan), aivan hirveää liisteriä tuli vaikka laitoin nestettäkin ohjetta enemmän.
higga 209 messages – 10/29/2009 1:55 PM
Ehkä vähän OT, mutta saarioisten äiditkin tekee nykyään gluteenitonta perunalaatikkoa
Siirappia vaan reilusti kun itse tekee alusta alkaen!
KattiMatikka 271 messages – 10/29/2009 2:36 PM
MAMMA: Samaa mieltä olen, että mummon muusi perunamuusina tehtynä on kamalaa eikä yhtään hyvää, mutta siirapilla ja ehkä kermalla terästettynä ja uunissa "paistettuna" maistuu oikein ihanalle perunalaatikolleMamma 117 messages – 10/29/2009 4:42 PM
Jaa-a, täytyy sitten vielä kokeilla siirapin, kerman ja smörin kera Teenpä pikkujouluksi.
KattiMatikka 271 messages – 10/30/2009 9:17 AM
Nyt tietysti täytyy todeta, että makuasioista ei sovi kiistellä etten saa yleistä haukkuvyöryä, kun joulu tuleeUlpu 2 messages – 11/02/2009 8:09 AM
mitä gluteiinittomia jauhoja olette perunalaatikoihinne laittaneet?
meukki 16 messages – 11/02/2009 5:17 PM
Sunnuntain vaaleita jauhoja on meillä käytetty ja siirappia laitettu myös. Ihan hyvin on onnistunut ja sellaista löysää on tullut niinkuin hämäläisen perunalaatikon kuuluukin olla.
Kiipuli 90 messages – 11/02/2009 7:21 PM
Mä olen tehnyt aivan perinteisen ohjeen mukaan. Sekaan jytteä ja maissijauhoja 1/1. VÄhän löysempää kandee tehdä kuin normaalisti, muuten tulee liian kuivaa.
Ainakin meillä onnistuu. Fibrexiä päälle - tulee hyvä kuori
Marjo 5 messages – 11/04/2009 5:36 PM
Itse olen tehnyt aivan saman reseptin mukaan kuin ennenkin. Jauhot vaan vaihtanut gluteenittomiin. Eroa ei olla maussa huomattu ollenkaan. Ja imellytän yhtä kauan, eli yön yli hellan päällä peitettynä.
Ekana jouluna kyllä pelkäsin jääväni laatikoista paitsi. Mutta pakko sitä oli ottaa itteensä lopulta niskasta kiinni ja ruveta kokeilemaan...ja hyvää on tullu..
Ja kohtahan niitä saa ntts ruveta väsäilemään.
Mamma 117 messages – 11/06/2009 2:35 PM
Miten teillä on onnistunut joulukinkun kuorrutus.? Mitä korppujauhoja suosittelette.? Gluteenittomia korppujauhojakin kun on erilaisia. Eka gl free joulu edessä.
Suviih 629 messages – 11/06/2009 3:48 PM
Moilasen ja Risetin korppujauhoja on meillä käytetty ja ne ainakin ovat ihan ok.Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
Blogin Facebook-sivut:
https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa
Mamma 117 messages – 11/10/2009 2:39 PM
Kiitos Suviih, eikus kokeilemaan vaan sitten.
tytsi 1 message – 12/09/2009 1:40 PM
Itselle tuli tänään kans mieleen tehä perunaloota muusijauheesta ja ainakin ennen uuniin laittoo on hyvää.. parempaa ku ennen Käytin rainbown muusijauhetta( se on parasta noista muusijauheista). Lisäsin muusiin vähän hylaruokakermaa. sit tietty vähän rasvaa ja siirappii. Ihanan makeeta ja maukasta... Eriasia miltä maistuu kun otan sen uunista
Vesiperhonen 20 messages – 12/16/2013 11:22 PM
Imelletty perunasoselaatikkoOnly registered users can participate discussion. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.