Ligeia 5 messages – 11/03/2013 10:29 PM
Mikä olisi paras jauho korvaamaan tattarin leivonnassa? Itse en voi sietää tattarin makua ja kaikki reseptit sisältää tattaria!
Soffiine 44 messages – 11/04/2013 12:45 AM
Tattariin voi yrittää totutella käyttämällä sitä niin pieniä määriä muiden leivontajauhojen joukossa, ettei sitä juurikaan huomaa.
Ymmärrän kyllä täysin mistä puhut, sillä väkevänhapan maku suussa tuntuu seuraavan joka kerta kun kyseistä jauhoa vähänkin reilummin laittaa leipomuksiin.
Ei kai sitä mikään varsinaisesti korvaa, jollei sitten lukuun oteta ruista, mutta sehän ei keliakikolle ole mikään vastaus.
Käytä tummempia versioita jauhoista, kuten vaikka tummia täysjyvä riisijauhoja ja lisäksi sokerijuurikaskuitua, joka tosin on sekin aika tymäkkää, ja itselleni vaikeampi kohdattava kuin tattari. Ehkä kaurajauhoillakin voisi kokeilla.
Juulin 187 messages – 11/04/2013 2:21 PM
Oikeastaan millä vaan jauhoilla. Itse ainakin käytän niitä jauhoja mitä haluan tai sattuu olemaan, ihan sama mitä reseptissä sanotaan.
hemu 59 messages – 11/07/2013 9:05 PM
Hei kotileipurit!
Näköjään on niin, että maistamme tattarin maun eritavalla. Osa ihmisistä kuvailee tattarin makua sanoilla pistävä, karvas tai niinkuin Soffiine, väkevänhapan. Jotkut, kuten minä, maistaa miellyttävän pähkinäisen, tai melko neutraalin maun. Olen kyllä syönyt tattaria hamasta lapsuudesta saakka, joten tottumisellakin voi olla osuutta asiaan.
Juu, olen samaa mieltä Soffiinen kanssa. Tattarin tilalla voi käyttää muita täysjyväjauhoja. Virtasalmen Viljatuotteen hirssijauhopaketin päällä on tattariton vuokaleipäresepti. Leipään käytetään hirssi- ja maissijauhoa sekä pähkinärouhetta.
Leipä on oikein hyvää ja onnistuu myös sämpylöinä.
Hyviä leipomisia!
Suviih 629 messages – 11/07/2013 11:58 PM
Ihan hyvää leipää saa aikaan kun käyttää ns. pohjajauhona Semperin karkeaa jauhoseosta ja lisää joukkoon sitten muita jauhoja, siemeniä, pofiberiä jne. Semperin jauhot eivät sisällä tattaria ja ovat aika neutraaleja perusjauhoja. Psylliumia kannattaa laittaa leipiin, että saa paremman rakenteen. Blogistani löytyy useita ohjeita ilman tattaria, linkki tämän viestin alareunassa.Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
Blogin Facebook-sivut:
https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa
Only registered users can participate discussion. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.