Emhe 1 message – 08/03/2015 1:51 AM
Muutama vuosi sitten minulla oli pitkään kestänyt ihotulehdus joka ei ottanut parantuakseen vaikka olin antibioottikuurilla. Lääkärillä olin maininnut myös vatsaongelmista ja pohdin josko tulehdus johtuisi jostain ruuasta. Lääkäri kysyi onko keliakiaa, ja vastasin ettei ole tehty testiä, johon lääkäri totesi että tuskin se sitten on se.
Päätin sitten omin nokkineni tehdä Food detective -yliherkkyystestin, jossa mitataan verestä IgG -vasta-aineita. (http://www.food-detective.fi/) Gluteeni muiden muassa oli hyvin positiivinen. Olen siitä asti ollut gluteenittomalla ruokavaliolla. Tässä vaiheessa en siis osannut epäillä että IgG vasta-aineet voisi liittyä mitenkään keliakiaan, koska testissä puhuttiin yliherkkyydestä, kun taas esim. biocard keliakiatesteissä mitataan IgA vasta-aineita.
Nyt olen olosuhteiden pakosta pari-kolme kuukautta kuitenkin syönyt vehnää lähes päivittäin ja päätin tehdä biocard-keliakiatestin ihan varmuudeksi, vaikkei se gluteeni mitään rajuja oireita koskaan ole aiheuttanut. Tulos oli negatiivinen. Riittääkö parin kuukauden gluteenin syöminen vasta-aineiden muodostumiseen, jos on sitä ennen ollut 3,5v gluteenittomalla?
Pitääkö minun kuitenkin epäillä keliakian mahdollisuutta? Eli onko kellään kokemusta siitä jos IgA näyttää negatiivista, mutta IgG on positiivinen? Jotenkin tuntuisi tyhmältä mennä lääkäriin kun ei ole selkeitä oireita ja kotitesti näyttää negatiivista.
Only registered users can participate discussion. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.