Jezu Admin – 08/24/2009 3:52 PM
porajata kirjoitti:
Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
jori-o 84 messages – 08/24/2009 8:22 PM
Hieman OT, mutta grillaukseen liittyvää.
Helsinkiäiset voivat hankkia Hakaniemen hallista Hakkarainen nimiseltä lihakauppiaalta (Keliapuodin kulman takana) melko hyvää lihamarinadia.
Viveka 127 messages – 08/24/2009 8:27 PM
Humala ei ole aiheuttanut kömmähdyksiä. Imeytymisestä en osaa sanoa, mutta halvempi pää on kuin ennen. Tosin uskon iän vaikuttaneen siihen enemmän kuin keliakian.
Meidän talous on minun vuokseni täysin gluteeniton, olutta lukuun ottamatta. Eli ei ole kömmähdyksille vaaraa kotona. Vieraisilla teemme yleensä myös, varsinkin grillatessa, kaiken gluteenittomana.
~ Gluten-free personality since 2004 ~
Eikku 25 messages – 09/17/2009 7:18 PM
En uskalla nykyään humaltua missään ilman ketään selvää seuralaista. Kerran saadessani ravintolassa gluteenipitoista ruokaa + viinit päälle. Illalla kotona meni taju ja oksensin. Olisin tukehtunut oksennukseeni, jollei mieheni olisi kääntänyt toisinpäin ja raahannut vessaan.
Aamulla herättyäni en tiennyt tästä mitään.
Tallulah 476 messages – 12/07/2009 3:01 PM
Itselläni ei koska olen ollut niin lapsesta asti keliaakikko että ruokavalion noudattaminen oli jo itsestään selvää siinä vaiheessa kun ekan kerran edes join alkoholia. Snagarilta ei tule haettua ranskalaisiakaan koska mulle tulee järjettömän paha olo jos syön jotain rasvaista humalassa, enkä pysty nukkumaan maha täynnä. Linjojen kannalta hyvä juttu... Kotona monesti syön sitten jotain itse tekemää, tai haen thai-ravintolan yökeittiöstä sapuskan. Koska asun yksin, kotonani ei ole mitään mitä en voisi syödä. Oluen makua en voi sietää joten ei tule gluteenitontakaan olutta juotua, saati sitten gluteenia sisältävää. Jos on ollut huono olo siis seuraavana päivänä, sillä ei ole mitään tekemistä gluteenin kanssa. ;D
hokke 11 messages – 12/08/2009 8:48 PM
Näin opsikeluaikoina ollut muutama kerta jolloin ne illan pari viimeistä olisi varmasti voinut jättää väliinkin. Usein kaveriporukalla nälkä yllättänyt vielä ennen kotiin menoa, ja aina on kyllä osannut huolehtia keliakista. Siitä asiasta ei tule ikinä tingittyä.
Tosin itse sallin normaalistikin grilliruoat itselleni. En ole jaksanut enää pitkään aikaan kysellä että onko keitetty samassa rasvassa tms. Mitään mikä sisältää valmistusaineena jotain sopimatonta en toki syö. Tämä käytäntö ollut jo vuosia, kun ei ole ikinä tullut oireita niin uskaltanut ottaa tuollaisen tavan. Seurannoissakin ollut veriarvot kohdillaan.
Kiipuli 90 messages – 12/08/2009 9:53 PM
Mä olen kyllä aika varovainen tuon grillauksen kanssa. Vaikka totta onkin että iso osa marinadeista on gluteenittomia, niin usein näkee grillissä leipää, jotain erikois ryyni- tai olutmakkaroita yms. Kontaminaatioriski on ainakin olemassa.
Mä en tietääkseni ole humalassa syönyt gluteenia. Kerran olin yhdessä tapahtumassa järjestäjänä ja olin niin väsynyt loppuviikosta etten ollut enää varma olinko hereillä vai unessa. Siis oikeasti aivan zombieväsymys. Silloin SÖIN PULLAN! Siis tavallisne pullan. Gluteenitonta diettiä oli tuossa vaiheessa takana monta vuotta, Väsymyksestä johtui tuo moka!!
Only registered users can participate discussion. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.