Jezu Admin – 04/01/2009 12:12 AM
Heikentääkö humala arviointikykyänne noudattaa gluteenitonta ruokavaliota 100-prosenttisesti? Onko joskus huppelissa tullut syötyä/juotua jotakin, mitä ei pitäisi?Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
milla 412 messages – 04/01/2009 5:33 AM
alkoholisti ... heh hih
No joo, mut siis en tiedä kuvitteleeko vai johtuuko jostain muusta mutta itse tarvitse paaaljon vähemmän siideriä illan istujaisissa nykyään kun on ollut gluteenittomalla.
mutta eipä oo krapuloitakaan
Kalmia 48 messages – 04/01/2009 8:13 AM
Miulla ainakin tulee lipsahduksia, tosin nykyään vähemmän kuin ennen (dieetin noudattamisesta on seurannut se, että reagoin paljon voimakkaammin viljoille kuin ennen).Kari 364 messages – 04/01/2009 1:29 PM
Milla, eikös se mee niin, että parempi imeytyminen kuuluu johtaa herkemmin pikku pätkään.. Siis edullisempaakin.
Toisaalta tuo alkuperäinen kysymys: Meillä on sikäki hyvä "luontainen" työnjako vaimon kanssa, että hän kokkaa sisällä, siis keittiössä. Minä ulkona grillin kanssa. Grillatessa kyllä menee helposti Campari appelsiinimehun kanssa tai kylmä olut. Eihän lopputulos voi olla kunnollinen super-herkku jos kokki on ihan kuivin suin, selvin päin. Alkoholisti silti olematta, kun nyt herkutellaan. Toisaalta sekoittumisvaaraa ei ole kun ei ole sekoitettavia aineitakaan käsillä. Muuten, olemme monesti ruuan yli jutelleet, että saa olla aika hyvä ravintola, joka pääsee yhtä hyvään lopputulokseen. Nam!
Olin tänään läheisen ala-asteen siis koulu tapahtumassa. Thaimaalainen rouva tarjoili riisikääröja, vihannesta ja jauhelihaa, kaikki gluteenitonta. Oli hyvä lounas.
keliaakikko97 107 messages – 04/02/2009 1:50 PM
Eipä tällä iällä ole vielä ollut kokemuksia!
Elämässä ei ole pakko kun kuolla!... ja noudatta gluteenitonta ruokavaliota.
Jezu Admin – 04/02/2009 2:49 PM
keliaakikko97 kirjoitti:
Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
elluski 15 messages – 04/09/2009 9:28 AM
Kyllähän tuota joskus tulee hippelissä hypähdeltyä,mutta musta tuntuu,et olen vielä tarkempi hippelissä kuin vois kuvitellakaan..mites muuten toi grillaus kesällä?? Pitääkö mun hommata oma ritilä,jossa grillailen vai kuinka te olette toimineet??keliakia v.-93
glenni 58 messages – 04/09/2009 10:41 AM
En mä oleta, että kaikissa leikkeleissä ja makkaroissa olisi gluteeniton maininta, bonusta on jos on, eli tarkistan itse sisällysluettelosta gluteenittomuuden. Eihän tuota lue maitotuotteissakaan eikä jäätelöissä eikä varmasti monessa muussakaan.
Meillä on aina tarkastettu, että grilliin menee vain gluteenitonta kamaa. Suurin osahan noista on gluteenittomia etenkin jos tekee lihaan yms. omat marinadit.
Kari 364 messages – 04/09/2009 12:13 PM
Mun mielestä grillaus on hyvin turvallista. Lihoja ei jauhoissa pyöritellä. Marinadit omatekoisia, gluteenittomia. Mitä nyt välillä lieskat lyö kun rasva palaa, mutta se on taas ihan eri asiaa. Mun mielipuuhaa kaikenkaikkiaan
Olin tänään läheisen ala-asteen siis koulu tapahtumassa. Thaimaalainen rouva tarjoili riisikääröja, vihannesta ja jauhelihaa, kaikki gluteenitonta. Oli hyvä lounas.
elluski 15 messages – 04/09/2009 1:05 PM
Entäs,kun on niitä lihoja joissa on gluteenia kastikkeissa ollut? Palaako ne siinä ritilässä vai? Olen kyllä ajatellut hankkia "vararitilän" kaiken varalta jos vieraita tulee omine lihoineen..niin ei viitsi kieltää niitten grillailua ihan tyystin.keliakia v.-93
Suviih 629 messages – 04/09/2009 2:26 PM
elluski kirjoitti:
Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
Blogin Facebook-sivut:
https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa
Papu 8 messages – 04/09/2009 9:36 PM
Pitkään keliaakikkona olleena saa nauttia hauskan humalan ihan rauhassa, kyllä kaverit pitää huolen ruokavaliostani. Ihme kyllä itsensä kontrollointikin toimiiKäytän alkoholia vain kaksi kertaa vuodessa (ns. suolenpuhdistus koniaaaakit).
Skarabee 14 messages – 04/10/2009 6:33 PM
milla kirjoitti:
Kari 364 messages – 04/12/2009 11:22 PM
elluski; ystävän neuvo, tee marinadit itte. Älä hommaa valmiiks marinoituna, jos et tiedä mitä ostat. Itte marinoidun kans ei tartte arvailla. Tuskin ne kielletyt aineet täysin pois palaa kuitenkaan. Sitä paitsi turvallinen herkuttelu on kivaa
Olin tänään läheisen ala-asteen siis koulu tapahtumassa. Thaimaalainen rouva tarjoili riisikääröja, vihannesta ja jauhelihaa, kaikki gluteenitonta. Oli hyvä lounas.
porajata 460 messages – 04/14/2009 3:42 PM
elluski kirjoitti:
motusalem 85 messages – 05/03/2009 10:18 AM
En ole koskaan joutunut jättämään grillattavaa lihaa hyllyyn marinadin gluteenin vuoksi. Vähän tämä keskustelu menee nyt 70-lukulaiseksi, jolloin kaikkea jatkettiin vehnäjauholla. Kertokaa nimeltä lihatuottaja, jonka marinadeissa on gluteenia?? 95% prosenttisesti niin ei ole...ja lukutaidosta on suurta hyötyä tässäkin asiassa.
KattiMatikka 271 messages – 05/03/2009 8:53 PM
Siis gluteeni ei pala pois grillissä...
Suviih 629 messages – 05/03/2009 8:59 PM
Varmaan aika näppäriä on myös nuo moilasen myymät grillauspussit.Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
Blogin Facebook-sivut:
https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa
Micialicious 11 messages – 08/24/2009 12:13 AM
Voi hitto. En oo koskaan tullu ajatelleeks tota grillihommelaista Vähän hankalaa on keliaakikoilla kyllä.Eikä tilannetta helpota se että saa kavereitten suusta kuulla olevansa "no tollanen vammanen". Vois tosin olla paljon pahemminkin..Voi olla onnellinen kun ei ole kolmea päätä ja viittä jalkaa, tai sellasia vakavia sairauksia ku syöpä. Toivottavasti teistä kellään ei oo edellämainittuja
Alkoholin kanssa..hmm.. turhautuneisuus koko gluteenittomuuteen on pari kertaa aiheuttanu sen,että oon juonu jotain vaikken ois ollu ihan täysin varma sen gluteenittomuudesta. Jälkeenpäin tosin selvisi että syytä huoleen ei ollut. Ja kerran otti niin paljon pannuun noi alkoholijuomien epäselvät etiketit että otin yhteyttä valmistajaan.(Kyseessä muuten oli kermalikööri Dooley's joka on gluteeniton)
Noniin tästä tuli nyt kauhea romaani, mutta se pitää vielä mainita, että tiiättekö onko siinä mitään perää että alkoholi vaikuttaisi keliaakikkoon jotenkin epäsuotuisalla tavalla? Mä luin jostain tällasta. Että se ei oo terveellistä suolelle yms?
porajata 460 messages – 08/24/2009 8:18 AM
porajata kirjoitti:
Siukku13 60 messages – 08/24/2009 1:19 PM
Anoppi oli löytänyt jostain marinoidusta possun marinoidusta sisäfileestä vehnätärkkelystä, mutta että ihan vehnäjauhoa en minäkään ole löytänyt, vaikka olen kaikki tavannut useampaan kertaan.
Kimble65 26 messages – 08/24/2009 3:09 PM
Minusta omat marinadit ovat parhaita jo ihan makusyistä; sen lisäksi että valmismössöistä saa maksaa hirveätä hintaa, ne ovat usein suoraan sanoen aika pahoja, Öljyä, pippuria, suolaa, yrttejä, ja tarpeeksi pitkä vetäytymisaika, niin hyvää tulee. Sen lisäksi tietää sen, että liha on hyvää (keliaakikko tai ei, vanhasta läskistä löytyy vaikka mitä pöpöjä).
Ja tottakai grillikokki tarvitsee tykötarpeiksi joko Kukko Lagerin/Pilsin tai lasin hyvää punaviiniä, joka taas on suositeltavaa terveyssyistä kaikille
LG1982 165 messages – 08/24/2009 3:10 PM
Itse olen ainakin firman kekkereillä Bankissa törmännyt teriyaki-maustettuun kanaan, jonka marinadissa oli gluteenia. Ruoka oli kyllä G-merkitty, mutta tarjoilija epäili tuotteen silti sisältävän gluteenia, kuten se sitten sisälsikin.
Samoin kaikissa kotitekoisissa marinadeissa saattaa olla melkein mitä vaan, mutta ihan kaupan normituotteista en itsekään ole gluteenia bongannut. Kesän vakioselittelyihinhän kuuluu myös HP-kastikkeen soveltumattomuuden selittely (ruisjauhot).
Kimble65 26 messages – 08/24/2009 3:11 PM
Ai niin, tuosta otsikosta vielä - itse olen tulkinnut sen niin, että iän myötä pää kestää muuten vaan vähemmän, mutta voisihan se tietysti johtua muistakin syistä. Varma tieto tästä olisikin mielenkiintoista saada.
porajata 460 messages – 08/24/2009 3:31 PM
Vaakuttavat kommentit riittävät ainakin mulle, eli jatkossa en lue noita marinaadin ainesosia kaupassa...
Suoraan kärryyn ja grilliin
Tietenkin sitä grilliä pitää joskus vähän putsailla
Only registered users can participate discussion. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.