Hirssi

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
<< Start < Previous
Next > End >>
  • Kalmia 48 messages04/01/2010 10:43 PM

    Hirssin ystävä ilmoittautuu!
    Hirssipuuro menee aamuisin (en voi syödä kauraa), mutta mitä muuta ihanaa hirssistä voisi tehdä?

    Syöttekö te muut hirssiä?
    Muistuttaa niin ihanasti mannapuuroa

  • mankeli 14 messages04/02/2010 9:49 AM

    Hirssi lisukkeena riisin tavoin! Hirssi-papu lisuke: http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/23895/Hirssi-papu%20lisuke

    Tai Meksikolainen hirssi: http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/50266/Meksikolainen%20hirssi

  • Ad

  • Reetta  719 messages04/04/2010 11:18 PM

    Hyvin vähän tulee hirssiä käytettyä. Maitoon tehtävät kattilapuurot on vahdittavia ettei pala pohjaan. Uunipuuro tulee hirssistä tinaskaista.

    Tattarista tulee lempparipuuro niin kattilassa kuin uunissakin.

  • Marjatta 35 messages04/05/2010 1:02 AM

    Kalmia kirjoitti:
    Hirssin ystävä ilmoittautuu!
    Hirssipuuro menee aamuisin (en voi syödä kauraa), mutta mitä muuta ihanaa hirssistä voisi tehdä?

    Syöttekö te muut hirssiä?
    Muistuttaa niin ihanasti mannapuuroa

    Hirssiä, ihanaa! Puuro uunissa tehtynä on minullakin usein palanut jankiksi vaan syönyt olen tenkin (mikrossa lämmitettynä). Teen usein uunipuuroja ja pakastan niistä pieniä osia. Aamulla mikrossa lämmitettynä ja keitetyn omenamössön kanssa syötynä niin hyvää!
    En ole keksinyt muuta käyttöä hirssille, ehkä siitä voisi jotain rieskan tyyppistä tehdä? Kuten tattaririeska?

  • gluteeniton 32 messages04/06/2010 9:55 AM

    Meillä Hirssistä keitetään myös "Mannapuuroa" haudekattilassa, niin ei pala pohjaan.

    Vinkkinä, että kun keittää esimerkiksi riisipuuroa haudekattilassa, niin kattila kannattaa rasvata ensin margariinilla, niin ei puuro ei tartu reunoihin kiinni... Pieni kikka, mutta helpottaa tiskausta.

    Suosittelen kokeilemaan pannukakkua johon laittaa litraan maitoa keitetyn hirssipuuron. Pikkuisen maitoa että notkistuu. 4-5 munaa ja finmix jauhoja. Maustaa voi vaniliinisokerilla ja suolalla. Taikina saa olla aika paksua, mutta kuitenkin "kaadettavaa". Päälle pikkuisen juoksevaa margariinia ja uuniin 200 astetta 45 minuuttia, eli paistetaan pitkään ja pohja saa tulla vaikka vähän rapsakaksi...

    Toinen helppo jälkkäri on että taas keitetään litra hirssipuuroa haudekattilassa maitoon. Läähdytetään jääkaapissa kylmäksi. Vatkataan purkki vanilla vispiä ja sekoitetaan puuroon. Lisätä voi vaniliinisokeria.
    Tämän hirssi frutin voipi tarjoilla hillon tai vaikkapa karpalo / puolukka keiton kera.

  • retupekka 1 message11/23/2010 7:03 PM

    Hirssi puuro onnistuu uunissa hyvin. Esim. keskikokoinen kermansaven kulho. 2dl pestyä hirssiä 1l maitoa
    ja suolaa. n 200 astetta paistetaan niin kauvan että maidosta tulee ruskea kuori, mutta ei saa paistaa liian kuivaksi puuro pitää olla sellaista pehmeää. Todella herkullista.

  • peekoo 26 messages11/25/2010 3:50 PM

    Mille hirssi maistuu? Mannapuurovertaus toi mieleeni vain YÖK sanan ....

  • Ad

  • porajata 460 messages11/01/2014 5:08 PM

    Kalmia kirjoitti:
    Hirssin ystävä ilmoittautuu!
    Hirssipuuro menee aamuisin (en voi syödä kauraa), mutta mitä muuta ihanaa hirssistä voisi tehdä?

    Syöttekö te muut hirssiä?
    Muistuttaa niin ihanasti mannapuuroa

    Vihdoin tuli ostettua ja puuro tuli keitettyä.
    Ensikokemuksena marjakeiton kera todella hyvää.

<< Start < Previous
Next > End >>
Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Join the discussion

The most read discussions in category

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

©2024 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,014s