Kalmia 48 messages – 04/01/2010 10:43 PM
Hirssin ystävä ilmoittautuu!mankeli 14 messages – 04/02/2010 9:49 AM
Hirssi lisukkeena riisin tavoin! Hirssi-papu lisuke: http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/23895/Hirssi-papu%20lisuke
Tai Meksikolainen hirssi: http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/50266/Meksikolainen%20hirssi
Reetta 719 messages – 04/04/2010 11:18 PM
Hyvin vähän tulee hirssiä käytettyä. Maitoon tehtävät kattilapuurot on vahdittavia ettei pala pohjaan. Uunipuuro tulee hirssistä tinaskaista.
Tattarista tulee lempparipuuro niin kattilassa kuin uunissakin.
Marjatta 35 messages – 04/05/2010 1:02 AM
Kalmia kirjoitti:
gluteeniton 32 messages – 04/06/2010 9:55 AM
Meillä Hirssistä keitetään myös "Mannapuuroa" haudekattilassa, niin ei pala pohjaan.
Vinkkinä, että kun keittää esimerkiksi riisipuuroa haudekattilassa, niin kattila kannattaa rasvata ensin margariinilla, niin ei puuro ei tartu reunoihin kiinni... Pieni kikka, mutta helpottaa tiskausta.
Suosittelen kokeilemaan pannukakkua johon laittaa litraan maitoa keitetyn hirssipuuron. Pikkuisen maitoa että notkistuu. 4-5 munaa ja finmix jauhoja. Maustaa voi vaniliinisokerilla ja suolalla. Taikina saa olla aika paksua, mutta kuitenkin "kaadettavaa". Päälle pikkuisen juoksevaa margariinia ja uuniin 200 astetta 45 minuuttia, eli paistetaan pitkään ja pohja saa tulla vaikka vähän rapsakaksi...
Toinen helppo jälkkäri on että taas keitetään litra hirssipuuroa haudekattilassa maitoon. Läähdytetään jääkaapissa kylmäksi. Vatkataan purkki vanilla vispiä ja sekoitetaan puuroon. Lisätä voi vaniliinisokeria.
Tämän hirssi frutin voipi tarjoilla hillon tai vaikkapa karpalo / puolukka keiton kera.
retupekka 1 message – 11/23/2010 7:03 PM
Hirssi puuro onnistuu uunissa hyvin. Esim. keskikokoinen kermansaven kulho. 2dl pestyä hirssiä 1l maitoa
ja suolaa. n 200 astetta paistetaan niin kauvan että maidosta tulee ruskea kuori, mutta ei saa paistaa liian kuivaksi puuro pitää olla sellaista pehmeää. Todella herkullista.
peekoo 26 messages – 11/25/2010 3:50 PM
Mille hirssi maistuu? Mannapuurovertaus toi mieleeni vain YÖK sanan ....
porajata 460 messages – 11/01/2014 5:08 PM
Kalmia kirjoitti:
Only registered users can participate discussion. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.