Jekku 21 messages – 10/21/2009 7:41 PM
Uskaltaako GoGreen-merkkistä tattaria ja hirssiä syödä? Firman nettisivuilla kyllä mainitaan, että nuo sopivat gluteenittomaan ruokavalioon, mutta ovatkohan ne varmasti puhtaita? GoGreenillä on myös couscousia ja bulguria, joista voisi tarttua jotain jäämiä tattariin ja hirssiin, jos tuotteet esim. pakataan samalla linjastolla.Reetta 719 messages – 10/21/2009 8:22 PM
Minä ainakin uskon GoGreenin sivuja ja olen käyttänyt tattariryynejä jo monta vuotta - saamatta oireita.
Noissa kun on hinta kohdallaan verrattuna muiden valmistajien/pakkaajien tuotteisiin.
Keliakia-lehden listoilta noita ei kyllä löydy. Jatkossakin teen uunipuuroni GoGreen tattarista.
Hirssi ei kuulu muutenkaan lemppareihini.
Jekku 21 messages – 10/28/2009 10:47 AM
Miksiköhän GoGreenit on poistettu gluteenittomien tuotteiden listasta? Selasin eilen kirjastossa v. 2008 luetteloa, ja siinä ne vielä olivat.Reetta 719 messages – 10/29/2009 9:37 PM
Minullakin oli mielikuva, että ovat aiemmin olleet Keliakialiiton listalla.
Täytyypä laittaa sinne päin kyselyä, johtuuko tuo GoGreenista vai liitosta ?
Reetta 719 messages – 10/29/2009 10:05 PM
Nyt lähti kysymys Keliakialiiton kysy-palstalle. Nyt vaan odotellaan vastausta.
En muista että noista olisi missään vaiheessa ollut juttua Keliakia-lehdessä, että olisi poistettu listoilta keliaakikolle sopimattomana.
Reetta 719 messages – 11/05/2009 8:00 PM
Keliakialiitosta vastattiin, että GoGreenin maahantuoja on vaihtunut, mikä saattaa olla syynä, ettei ole keliakialiiton listoilla.
Lisäksi vastauksessa vielä, että mikäli pakkauksessa ei ole mainintaa vehnästä, ohrasta ja rukiista eikä myöskään "saattaa sisältää" merkintää, keliaakikko voi käyttää tuotetta. Tuollaisia merkintöjä pakkauksessa ei ole, joten käyttäkäämme hyvällä omallatunnolla.
Yhdestä 400 g ryynipaketista tulee kunnon kokoinen kipollinen uunipuuroa, mistä riittää syödä tosi monta kertaa.
keliaiti 36 messages – 11/06/2009 9:35 PM
Tuo Go green tuotteiden käyttö on kyllä vähän hämmentävää. Muistaakseni viime kevään keliakialiiton lehdessä oli kauratuotteiden osalta suositus, että keliaakikot eivät käyttäisi, koska kaura ei ole puhdasta.. Välillä tuntuu, ettei tiedä, mitä uskaltaa syödä...
Jekku 21 messages – 11/08/2009 1:17 PM
Kiva että viitsit selvittää asian ja hienoa että noita voi syödäOnly registered users can participate discussion. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.