Gluteenittoman dieetin kokeilu

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
<< Start < Previous
Next > End >>
  • Mammutti 11 messages10/04/2012 8:10 PM

    Tyttäremme 8v. mahdollista keliakiaa on tutkittu jo toukokuusta lähtien. Keväällä vasta-aineista transglutaminaasi oli hieman koholla eli 9. Vatsavaivoja ollut jo helmikuusta alkaen eli maha enemmän tai vähemmän kipeä ja vessakäynnit lisääntyivät rajusti.

    Koepalat suolistosta otettiin elokuussa ja yhdestä näytteestä löytyi voimakkaasti kohonneita keliakiaan viittaavia tulehdusarvoja. Tämän perusteella otettiin vielä HLA ja se on nyt osoittautunut positiiviseksi.

    Nyt sitten tyttö syö kuukauden ajan gluteenittomasti. Kysyisin, että kuinka nopeasti tuloksia on odotettavissa eli milloin vaivat vähenevät, jos ovat vähentyäkseen? Nyt kävin ekaa kertaa kaupassakin ja seikkailin gluteenittomien tuotteiden viidakossa pää sekaisin.... Huh huh.

  • Ronjuska 60 messages10/04/2012 9:45 PM

    Hei! Miksi kk ajan gluteenittomasti, eikä diagnoosi noilla vielä varmistunut?
    Tosi kurjaa jos ei varmuutta vieläkään tule. Meillä tyttö onnekas, gluteeni ei koskaan ehtinyt aiheuttaa juurikaan vatsavaivoja, joten sen suhteen en osaa kertoa kokemuksia. Sen voin kertoa, että alkuun tuntuu, että pää on sekaisin kaikesta uudesta vaikka meillekin asia oli jo vauva-ajoilta vähän tutuksi tullut. Yllättävän nopeasti homma lähtee pyörimään kivuttomasti, meillä tytön diagnoosista nyt reilu 6kk ja koko perhe on sopeutunut nuorimman lapsen keliakiaan.
    Tsemppiä teille, toiv vaivat helpottavat ja diagnoosi varmistuu pian!

  • Ad

  • Mammutti 11 messages10/04/2012 9:56 PM

    Ronjuska kirjoitti:
    Hei! Miksi kk ajan gluteenittomasti, eikä diagnoosi noilla vielä varmistunut?

    Kyseessä on kuulemma "ei tällä hetkellä aktiivinen" keliakia.... vaikka mielestäni tämä kyllä vaikuttaa aktiiviselta oireineen. Mutta lääkäri sanoi, että kokeillaan kuukausi ja jos oireet helpottavat niin sitten hän kirjoittaa lausunnon Kelaan. Ensimmäinen lääkäri Lastenklinikalla olisi kyllä hyväksynyt ilmeisesti nämä löydökset nyt kun HLA:kin ilmeni positiiviseksi...

  • ponipimu 239 messages10/07/2012 5:14 PM

    jahas taas mitä lääkäreitä! toivottavasti sait todistuksen koulua varten että lapsi saa gluteenitonta ruokaa, joissakin paikoissa erikoisruokavalio onnistuu vain lääkärin lapulla.

    toisekseen, kun kuukauden päästä lääkäri kirjoittaa kelaan todistuksen, pyydä laittamaan gluteeniton ruokavalio alkavaksi silloin kun te sen oikeasti aloititte, niin saatte ruokavaliokorvauksen heti siitä oikeasta alkamispäivästä lähtien, toivottavasti sitä maksetaan vielä takautuvasti.

    toisaalta harmi jos lapsella on keliakia, mutta hyvä asiahan on se että vaivoihin löytyy jokin selvä syy. ja keliakia on helppo hoitaa, sen kun syö vain gluteenittomasti. ei tarvi popsia lääkkeitä!

    tsemppiä. meillä lapsi oli kans 8v kun keliakia todettiin.

  • Jezu  Admin10/07/2012 5:45 PM

    ponipimu kirjoitti:
    toisekseen, kun kuukauden päästä lääkäri kirjoittaa kelaan todistuksen, pyydä laittamaan gluteeniton ruokavalio alkavaksi silloin kun te sen oikeasti aloititte, niin saatte ruokavaliokorvauksen heti siitä oikeasta alkamispäivästä lähtien, toivottavasti sitä maksetaan vielä takautuvasti.

    Voi hakea puoli vuotta takautuvasti:

    Kela: Ruokavaliokorvaus

    Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

  • Mammutti 11 messages10/09/2012 8:01 PM

    Saatiin todistus ja tytön koulun terkkari oli niin ystävällinen, että järjesti gluteenittoman aterian jo viime perjantaista lähtien Ja mikä parasta. Viikonlopun ajan on tyttö syönyt gluteenittomasti ja vatsa on jo nyt parempi! Voiko tämä olla edes tottakaan! Vatsa ei ole kuulemma enää "seko" eikä siihen satu ja paukuttelutkin ovat vähentyneet samoin vessakäynnit. Harmi tosiaan, että on keliakia, mutta omaa mieltäni huojentaa se, että tyttö näyttää niin hyvinvoivalta jo nyt ja jos vihdoin tälle vatsakipurumballe on löytynyt jokin selitys

  • Isukki79 3 messages10/19/2012 12:34 PM

    Kelalle ei riitä lääkärin kirjoittama b-lausunto sairastaessasi keliakiaa. Kela tarvitsee patologin tulokset koepalasta.

    Alle 16-vuotiaalle maksetaan ns.vammaistukea

<< Start < Previous
Next > End >>
Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Join the discussion

The most read discussions in category

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

©2024 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,008s