Jezu Admin – 10/02/2008 11:32 PM
Onko kukaan liikkunut Thaimaan suunnalla, esim Bangkokissa tai muissa massaturismikohteissa? Miten gluteeniton ruokavalio onnistuu siellä? Tuntevatko käsitteitä keliakia tai gluteeniton? Tuleeko mieleen paikkoja, joissa homma olisi toiminut tosi hyvin? Kiitos vinkeistä jo etukäteen.Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
pippuri 13 messages – 12/05/2008 10:05 AM
Jezu kirjoitti:
Jezu Admin – 12/08/2008 11:11 PM
Löysinpä itsekin muutamia linkkejä tästä aiheesta. Luokattoman vähän tosin löytyy infoa Thaimaan sopivuudesta keliaakikolle. Onkohan Thaimaassa edes minkäänlaista keliakiajärjestöä?Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
motusalem 85 messages – 12/30/2008 6:11 PM
Nämä matkakertomukset ovat Thaikkulastakin ihan kivoja, mutta niistä puuttuu se näkökulma, että osa meistä saattaa olla matkalla useita kuukausia...kolmen kukauden tattarilimput mukaan, niin simmarit ja pyyhkeen voikin sitten jättää kotiin - matkalaukko on jo täynnä. Ottaisin mieluusti kekusteluun sellaisen näkökulman, että omia eväitä ei tarvitsisi ottaa mukaan...ei se "keliakiaton" populaatiokaan matkalaukkuunsa leipää pakkaa.
Jezu Admin – 01/08/2009 11:12 PM
Heräsi muutama kysymys Thaimaasta, joihin joku tietäväinen voi vastata:Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
Jezu Admin – 03/05/2009 12:51 AM
Nostetaanpa tätäkin keskustelua. Pieni taka-ajatus, kun olisi itsellä suunnitelmissa lähteä tuonne vielä tänä keväänäKeliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
glenni 58 messages – 03/25/2009 11:10 AM
Thaimaasta ei saa gluteenitonta leipää. Itse korvasin leivän hedelmillä, riisillä ja vihanneksilla. Thaimaassa ruoka on riisipohjaista ja nuudeleitakin tehdään riisistä. Riisinuudeli on läpikuultavaa, mutta näiden kanssa pitää olla varovainen. Keittävät nimittäin vehnälliset ja riisilliset nuudelit samassa vedessä, eli kannattaa katsoa/kysyä onko vain riisinuudeleita tarjolla. Vehnäjauhoja ei taideta käyttää muuhun kuin leipään ja muut meidän kotimaiset viljat ei ole siellä tunnettuja. Käyttävät mm. tapiokaa. Jos voi elää ilman leipää, niin Thaimaassa ei ole ongelmia, jos taasen on pakko saada tattarileipänsä, niin sitten tulee ongelmia. Itse ainakin olen aina kokenut kaikki itämaiset ruoat (poislukien Intia, onko se edes itämainen maa?) gluteenittomiksi. Meidän viljathan on kehitetty täällä länsimaissa eikä ne ole kovin levinneitä muualle missä ei ole paljon länsimaalaisia. Tietenkään en uskalla leipää ja leivoksia syödä itämaissakaan, japanissa otin kyllä friteerattuja kanapaloja, kanat oli friteerattu arrow-juuresta tehdyllä jauholla, vehnää ei koko ravintolassa ollut
Englantia osaavat Thaimaassa vaihtelevalla menestyksellä, eli mukaan kannattaa ottaa keliakialiiton thaimaalainen käännös keliakiasta. Itse en sitä tosin tarvinnut, koska söin thaimaalaisia riisiruokia.
Itse Thaimaa on nyt nähty ja sinne ei välttämättä tarvitse enää takaisin mennä - en oikein pitänyt thaimaalaisista ihmisistä ja heidän mentaliteetistaan, mutta matkailenkin hieman erikoisemmin kuin perusreissaaja Olin Rayongissa, käväisin Bangokissa ja Kwaijoella ja ruoka oli erinomaista sekä naurettavan halpaa.
anniina 14 messages – 04/01/2009 7:13 PM
Kävin Thaimaassa toukokuussa 2007, Bangkokissa ja Hua Hinissa. Ei ollut ongelmia löytää ruokaa! Ennemminkin miehellä, joka on kala-allergikko, oli oltava tarkkana kun sitä kalalientä on joka paikassa. Ruoka on hyvää ja halpaa, kielikäännöstä käytin välillä, välillä en. Englanniksi en lähtisi vääntämään ainakaan omalla kielitaidollani tällaista asiaa, ei oikein tuottanut tulosta. Vastaanottajillakaan ei välttämättä ole kielitaito parhaimmasta päästä, riipuen toki paikasta. Bangkokin Hard Rock Cafessa ymmärretään hyvin englantia (nuorta hlökuntaa) ja isoja ruoka-annoksia!
Kastikkeet oli kirkkaita eli ei vehnällä suurustettuja. Yhdessä Bangkokilaisessa ravintolassa käännös otettiin aika kirjaimellisesti, eivät meinanneet uskaltaa tarjota mulle mitään! Loppupeleissä sain sitten kokolihapihvin, riisiä ja paistettuja vihanneksia. Kävi vielä kysymässä että voinko syödä voita Hedelmät on ihania, ja hotellien aamupalalla oli sellainen tarjonta, että varmasti maha täyttyi (paljon myös lämpimiä ruokia, munakasta jne.)
Kaupoista en löytänyt mitään gluteenittomaksi merkittyä, pikkunälkään söin esim. sipsejä, pusseissa oli hyvät eng.kieliset tuoteselosteet.
Suosittelen maata lämpimästi, niin ruokailun, ilmaston kuin ihmistenkin takia!
Jezu Admin – 04/02/2009 12:48 PM
Ilmeisesti Thaimaassa ei siis hirveästi käytetä vehnää tai muita sopimattomia viljoja? Tosin silti hirvittää, jos ruoka-annoksia pitäisi valkata menussa olevan kuvan perusteella tai fiilis pohjalta, että "eihän tässä pitäisi olla mitään sopimatonta." Ja jos ei löydy yhteistä kieltä ravintolahenkilökunnan kanssaKeliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
glenni 58 messages – 04/02/2009 1:04 PM
Mä oon vaihtelevasti vaihtanut ravintolaa ja välillä valkannut mielestäni gluteenittoman. Thaikkulassa ei ollut mitään ongelmia kyllä masun kanssa, et hyvin se siellä tuntu olevan gluteenitonta.
En muista saaneeni sidukkaa Thaikkulassa. Mä taisin juoda drinksuja? Tyyliin g&t ja tietty pullotettua vettä!
Thaikkula oli muuten melko ok, mut tällainen aktiivinen lomailija (haluaa harrastaa ja nähdä mahdollisimman paljon, osaa olla altalla/biitsillä max. vartin palvomassa aurinkoa) kaipas hieman enempi tekemistä (olin melkein off-seasonilla siellä, ni ei ollu oikein mitään aktiviteetteja enää tarjolla (aikasemmin en päässyt polvitähystyksen takia)) ja jotenkin se niiden asenne ei oikein miellyttänyt (Rayong ei ole ihan turistirysä, eli asenne varmasti erilainen kuin jossain Pattayalla tai muualla). Olisihan siellä kiivettävää, mutta toisaalta hieman liian kuuma sille touhulle mun mielestä (suomalaisen graniitin kosketus näihin aikoihin on aika kylmä, et kun siihen on tottunut No joo, meni taas liikaa harrastuksen hehkutukseks, mut Thaikkula on (kallio)kiipeilijöiden suosima kohde talvisin).
Jezu Admin – 04/17/2009 11:03 AM
Raporttia tulee muutaman viikon paastaKeliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
Elina 6 messages – 04/18/2009 6:13 PM
Samoin multa. Eka gluteeniton ulkomaanmatka tiedossa ja kohteena Etelä-Thaimaa. Lähtö reilun viikon päästä. Voihan jänskätys!
Jezu Admin – 05/31/2009 9:16 PM
Elina kirjoitti:
Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
Annekas 1 message – 06/10/2009 5:02 PM
Thaimaahan lähtö toisen kerran ja nyt jännittää, kun on saanut "reisakseen" keliakian ja muita ruoka-allergioita. Luotan kuitenkin siihen,että siellä saa vajaan parin viikon aikana myös mahan täytettä, vaikka kasvikset pitää olla keitetty/paistettu, sipulia ei saa syösä eikä kaaleja. Täällä ei pysty syömään hedelmiä, mutta onkohan niihin laitettu niin paljon säilöntäaineita, että se aiheuttaa ärtyneelle suolistolle ongelmia?
Mausteitakaan ei saa käyttää kun suolaa ja hunajaa- siitä voi tulla suurin ongelma, vai mitä luulette, te, jotka ovat siellä useammin reissanneet? saanko muutakin kuin nauttia lämmöstä, mukavasta tinkimisestä shoppaillessa ja rennosta menosta ?
rronn 19 messages – 12/05/2009 2:45 PM
Jezu kirjoitti:
Jezu Admin – 12/06/2009 2:44 PM
rronn kirjoitti:
Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
rronn 19 messages – 12/10/2009 7:57 PM
Jezu kirjoitti:
Jezu Admin – 12/10/2009 11:16 PM
rronn kirjoitti:
Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
Jezu Admin – 02/06/2010 11:04 PM
Eeppinen Thaimaa-kertomuksena valmistui vihdoin. Siihen voi tutustua täällä:Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
ArchieBkk 4 messages – 03/02/2010 8:02 PM
Kylla taalla Thaimaassa parjaa 6-vuosi menossa, kylla kaupoista ja ruokapaikoista saa ruokaa gluteenitontakin linjaa noudattava mutta aina toki paras jos itse osaa neuvoa ja tietaa asioista paremin... Varminta on toki kun kokkaa itse vaikka kylla ilma omaakin keittiota parjaa...
MariJo 77 messages – 02/20/2013 7:42 PM
Tulipa oleskeltua Pattayan Jomtienissa pari viikkoa. Tässä lyhyehkö oppimäärä...
Finnairin ruuat olivat aivan käsittämätön pettymys. Edellisistä reissuista on jo muutama vuosi aikaa, nyt harmitus oli valtava, kun sain huomata tason laskeneen aiemmasta. Menolennolla oli pääruuaksi jotain aivan käsittämätömän pahaa sienirisottoa,kuiva leivän käntty ja kahvin kanssa riisikakkua ja hilloa. Aamupala oli jotain perunamössöä. Takaisin tullessa eväät vain pahenivat. Pääruuaksi thaimaalainen catering oli valmistanut mautonta kanaa, riisikakkua ja pari hedelmää. Iltapalaksi oli jälleen vieläkin mauttomampaa kanaa ja sipuli-salaattia. Olipahan elämys...
Takaisin tullessa lento oli myöhässä, saimme Finnairilta ruokaliput tiettyihin Bangkokin lentoaseman ravintoloihin. Vaihtoehtoina olivat Burger King, joku pizzapaikka ja hodari-kioski...valitse niistä sitten sopiva. Harvemmin on tullut syötyä isot ranskalaiset(Burger King)aamupalaksi, mutta tulipahan kokeiltua.
Jomtienissa meillä oli vuokrahuoneisto, emme siis saaneet hotellin aamiaista tms. Otin Suomesta mukaan vakuumileipiä, riittivät juuri ja juuri koko reissun. Söin aamulla leipää ja kaupasta ostettuja lisukkeita. Jugurtit olivat tosi imeliä ja leikkeleet tosi kalliita.
Talomme vieressä oli allas-ravintola, joka osoittautui helpoksi vaihtoehdoksi ruokailujen suhteen. Ekalla kerralla näytin henkilökunnalle thain kielikäännöstä, mutta se oli virhe. Eivät ymmärtäneet ollenkaan, mitä sain syödä, kielsivät riisinkin. Pyysin unohtamaan koko jutun ja tungin lapun takaisin laukkuun. Sen jälkeen otin annokset kokeilemalla, loppujen lopuksi oli helppo löytää sopivat ruuat. Kyseisessä ravintolassa ei tullut ongelmia, vaikka söin siellä usein.
Pattayalla kävimme ravintolassa (nimi ei jäänyt, mieleen), missä en edes yrittänyt kielikäännöstä. Thaimaassa ruokalistoissa on yleensä kuvat, joten niiden perusteella voi "arpoa" sopivia ruokia. No, eipä sekään mennyt niinkuin Strömsössä. Valitsin ruuan, jossa ei pitänyt olla mitään sopimatonta. Loppujen lopuksi pihvin päällä oli iso kasa kastiketta, jota ei ruokalistassa mainittu. Tein sitten jotain, mitä en koskaan Suomessa tekisi...kaavin veitsellä enimmät soosit pois, söin ja jäin odottamaan vaikutuksia. Onni onnettomuudessa, kastike oli gluteenitonta, sillä vatsa ei oireillut mitenkään.
Pattayalla tuli syötyä myös Burger Kingin ranskalaiset ja pehmis, glut.hampurilaista en mennyt kyselemään. Avokeittiöön näki sen verran hyvin, että ranskalaiset ainakin paistettiin erikseen.
Thaimaassa on varmasti helppo löytää sopivia ruokia. Itse koin hankalana sen, etteivät paikalliset ymmärrä kunnolla, mitä asiakas haluaa. Mieluummin matkustan Euroopassa, jossa tulee helpommin ymmärretyksi. Ruoka on kyllä edullista ja laatu ok. Katukeittiöt haisivat niin pahalta, että pysyin suosiolla kaukana niistä. Oma keliakia-vatsani pysyi reissulla kunnossa, mutta mieheni sairastui salmonellaan. Että näin meillä
tare 4 messages – 03/10/2013 5:49 PM
Sawasdee khap kaikki kohtalotoverit ,Hua Hin Villa Market lisää kysynnän vuoksi koko ajan gluteenittomia tuotteita ,harmi vain tuotteiden sijainnit on vähän siellä täällä joten itse on kaikki etsittävä hyllyistä yksi kerrallaan mutta pipareita ,muroja ,myslejä,jauhoja jne löytyy ,ja sitten kaupungista löytyy Germany bakery niminen leipomo jossa voi tilata gluteenittomia tuotteita ,minimimäärä on 10kpl per. tuote ,tilaus toimitettava ed. päivänä leipurille,leipomo sijaitsee pääkadulla kun menet ohi uuden linja-autoaseman ja on samalla puolen tietä kuin Market Village ostoskeskus n. kilometri_puolitoista siitä eteenpäin kohti Takieb kukkulaa. Minulla käyttökokemuksena ns.Keliaakikon Thaikäännöksestä on ollut "hersyviä" nauruja mutta hyvin joka puolella maassa toimeen keliaakikkona tulee kunhan itse katselee syömisensä eikä luota "jees jees" lupaukseen ruuan sisällöstä jos tilailee jotain eikä näe mitä kaikkea siihen kokki laitteleekaan.
PekkaL 1 message – 07/12/2013 12:24 AM
Krabin kaupungissa on tanskalasen ylläpitämä skandinaavinen ravintola, jossa gluteenittomuus on hienosti merkattu kaikkiin menun annoksiin. Myös gluteenitonta leipää saa tilaamalla edellisenä päivänä. Krabiinhan ei ole esim. Ao Nangistakaan kuin kolmisenkymmentä kilometriä.
Izmo 19 messages – 08/23/2013 11:11 AM
MariJo kirjoitti:
MariJo kirjoitti:
MariJo kirjoitti:
MariJo kirjoitti:
meglu 1 message – 01/27/2014 4:59 PM
Tulin juuri kahden viikon matkalta Thaimaasta ja sanoisin, että se ei ole helpoimpia kohteita keliaakikkona. Me oltiin Khao Lakissa ja ainakin siellä englannintaito oli niin huonoa, että kommunikaatio oli mahdotonta, eikä kielikäännöksen perusteellakaan ruokavalio selvinnyt ravintolahenkilökunnalle. Vehnää ei käytetä paljon, mutta vehnänuudeleita kylläkin ja useimmiten kaikki ruuat laitetaan samassa pannussa, eikä ole mitään takeita, että pannu on pesty välillä. Kontaminaatiota ei siis oikein voi välttää.
Löysin kuitenkin loistavan italialaisen ravintolan, jossa oli italialainen kokki, ja italiassahan keliakia on hyvin tunnettu sairaus. Ristorante Bella Italia 13/20 Moo 7 (Nang Thong Road), Khao Lak. Löytyy Khao Lakin keskustasta Nang Thong Supermarketin kohdalta lähtevältä sivukadulta.
Hotellimme oli Centara Seaview ja siellä ravintolapäällikkö ymmärsi kielikäännöksestä sen verran, että hankki gluteenittomia sämpyläjauhoja ja sain leipää aamiaisella. Kuitenkaan esim. hotelliravintolan iltabuffetissa viesti ei mennyt millään perille ja esim. nuudelistandillä oli vehnälieroja joka astiassa.
Sanoisin, että Thaimaan-matkaajan kannattaa ottaa paljon omaa evästä ja kärsivällisyyttä mukaan, eikä todellakaan kannata suin päin luottaa, että yes yes tarkoittaa, että viesti on ymmärretty.
Only registered users can participate discussion. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.