Gluteenitonta Bulgariassa?

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
<< Start < Previous
Next > End >>
  • pippuri 13 messages01/25/2009 12:13 PM

    Hei!

    Onko kukaan ollut Bulgariassa. Miten sujuu gluteeniton ruokavalio siellä Onko kellään käännöstekstiä bulgarian kielestä. Voisin itse pyytää sieltä käännöstä, jos tietäisin onko siellä omaa keliakialiittoa. Ja tietysti tarvitsen sähköpostiosoitteen. Millä kielikäännöksellä Bulgariassa pärjäisi, jos ei Bulgarian kielikäännöstä saa.

  • KattiMatikka 271 messages01/25/2009 8:18 PM

    http://www.celiactravel.com/gluten-free-cards/06-bulgarian.html

    Löytyi kielikäännös

    Ja kannattaa ottaa vaikkapa englannin kielinen ja saksan kielinen käännös myös mukaan!

  • Ad

  • pippuri 13 messages01/26/2009 10:49 AM

    KattiMatikka kirjoitti:
    http://www.celiactravel.com/gluten-free-cards/06-bulgarian.html

    Löytyi kielikäännös

    Ja kannattaa ottaa vaikkapa englannin kielinen ja saksan kielinen käännös myös mukaan!

    Kiitos kovasti. Onpa tämä helppoa, kun löytyy auttavaisia ihmisiä.

  • LG1982  165 messages06/16/2010 10:47 AM

    Miten tuolla Bulgariassa homma toimi? Tarkoitus olisi lähteä siellä käymään.

  • Liisa 26 messages06/16/2010 1:33 PM

    Täältä löytyy myös bulgariaksi ruoka-aineiden kielikäännökset

    http://www.ecc-kiel.de/EVZkiel/food-infos/allergy-lexicon.html

    jos tarvitsisit vaikka ostoksia tehdessäsi

  • pippuri 13 messages06/16/2010 5:12 PM

    LG1982 kirjoitti:
    Miten tuolla Bulgariassa homma toimi? Tarkoitus olisi lähteä siellä käymään.

    Olin Bulgariassa Varnan kultahietikolla viime syksynä ja aion mennä tänäkin syksynä. Meitä oli kaksi keliaakikkoa matkassa. Meillä oli all inglucive -ruokailu. Se toimi erittäin hyvin. Sain täältä kielikäännöksen. Näytin sitä aina mennessäni ruokailuun. Aina näytettiin, mikä ruokalaji sopii. Jos ei ollut gluteenitonta, laitettiin erikseen meille sopivaa. Leipää ei ollut, mutta ei sitä kaivannut, kun oli niin paljon muuten syötävää. Aamiaiselle otimme omat leivät. Eli homma toimi hyvin.

  • LG1982  165 messages06/27/2010 10:00 PM

    Kiitos tosta ruoka-ainekäännöslinkistä. Sen voisi lisätä omaksi vinkikseen, kun toimii myös muilla kielillä kuin bulgaariaksi.

    Ruokailu Bulgariassa toimi ravintoloissa hyvin, lähinnä ruoka-annoksista jätettiin aina jotain pois. Gluteenitonta leipää ei ollut tarjolla lainkaan. Keliakia ei ollut tuttu juttu, joten käännös hyvä pitää mukana. Varsinaisia suurempia ruokakauppoja ei matkan varrelle osunut ja pienemmissä "supermarketeissa" ei ollut lainkaan gluteenittomiksi merkittyjä tuotteita. Lähinnä pähkinöitä, hedelmiä, juomia jne luontaisesti gluttia tarjolla gluteenittomana. Hintataso ravintoloissa selvästi Suomea edullisempi, kaupoissakin hivenen Suomea edullisempaa. Tuoteselosteet vaihtelevan tasoisia ja erityisesti makeisten kohdalla erittäin yleisellä tasolla tai vain bulgaariaksi.

    Menomatkalla Bulgarian Airilla ruokailu toimi erinomaisesti ja erikoisateriat tarjoiltiin erikseen, tosin maksulliset tarjoilut huomattavasti istuintaskun esitettä kalliimpia (esitehinnat kaiketi reittilennoille). Paluumatkalla ateria jälleen menomatkaa selvästi vaatimattomampi ja lentoemäntien keskinäinen mutina "mikä ihmeen gluten free" ei antanut kovin vakuuttavaa kuvaa.

    Muutoin Bulgariassa sää sattui olemaan kovin sateinen ja kylmä, eikä Kultahietikolla ja Varnassa tekemistä kovinkaan moneksi sadepäiväksi. Läheistä helpohkoa patikointireittiä voi kyllä suositella vaihteluksi. Paikka muistuttaa paljon Turkin lomakohteita, mutta erotuksena oleva halvan alkoholin ja avoimen prostituution yhdistelmä häiritsi jonkin verran itseäni.

  • Ad

  • LG1982  165 messages06/27/2010 10:04 PM

    niin ja vielä tuosta all inclusive - ruokailuista. Valtaosalla matkaajista näytti olevan ai-rannekkeet, mutta meidän hotellissa ei tällaista ollut tarjolla. Varmasti helpoin vaihtoehto hoitaa ruokailut, jos hotellin henkilökunta ymmärtää gluteenittomuuden.

<< Start < Previous
Next > End >>
Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Join the discussion

The most read discussions in category

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

©2024 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,01s