Gluteeniton-termin merkitys muuttuu

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
<< Start < Previous
1 2
Next > End >>
  • norppa 59 messages05/25/2009 10:29 PM

    Olen näköjään pudonnut hieman kärryiltä, kun en tiennyt tällaisesta gluteeniton-sanan kanssa kikkailusta.

    Pulla kirjoitti:
    Olen myös saanut kommenttia, kun olen sanonut, etten syö tärkkelyssiirappia, että kyllä niitä keliaakikko voi syödä.

    Yleisestihän keliaakikko voikin niitä syödä. Asiaa paremmin tuntematon menee varmasti helposti sekaisin...Onhan niitäkin vielä paljon, jotka eivät ole koko sairaudesta ikinä kuulleetkaan.

  • kitta 9 messages05/28/2009 8:55 PM

    kroppa sen verran herkkä että vain luontaisesti gluteenitonta minulle eli jatkossa kauppaan suurennuslasin kera vai? ja kiitos vaan päättäjille tosi paljon siitä että sotkette tavisten päät kahta pahemmin. juuri kun me gf:t ollaan saatu taottua niiden päähän että mitä tässä saa laittaa suuhunsa ja mitä ei.

    mikähän tämän muutoksen todellinen alkuunpanija on ollut?
    ja onkohan esitystä muotoilemassa ollut joku joka ihan oikeasti ajattelee suolinukkansa parasta?
    ja kun se kaura, no se todellakaan ei sovellu kaikille vaikka olisi puhdasta!

    pitääkö tässä ruveta pienviljelijäksi, laittaa oma tattaripelto pystyyn ja survoa niitä sitten jauhoksi jotta taatusti saa leipänsä ilman vehnätärkkelystä..?

  • Ad

  • Ira 57 messages06/10/2009 6:27 PM

    higga kirjoitti:
    On kyllä iso muutos, ja luontaisesti gluteenittomia ei voi enää erikseen merkitä.

    Eniten mua huolettaa sanat "erittäin vähägluteeninen" tavisihmisten korvissa tuo tarkottaa just sitä ettei lusikallinen vehnäjauhoja haittaa kun niitä on niin vähän.

    Ja keliakiaruokavalio? Gluteeniton on sentään ilmaissut mikä osa siitä ruuasta puuttuu! Tolla logiikalla laktoositon pitäis olla ilmavaivaruokavalio

    voi näin on! olin juuri mieheni tädin luon kahvilla ja hän sanoi, että sinäkin voit syödä tätä kakkua, tässä on VAIN KAKSI TEE LUSIKALLISTA vehnäjauhoa....voi ei kyllä tuo vähägluteeninen ei ole hyvä merkintä...osaan kuvitella kuinka tämä hankaloittaa just tätä "valistussanomaa" jota mäkin olen rautalangasta yrittänyt vääntää ihmisille..

  • Ira 57 messages06/10/2009 6:36 PM

    voisko keliakialiitto tehdän tuon Suviih:N ehdottaman listan..se näyttäis olevan todella tarpeen. niin ja nehän saa palkkaa liitosta ne tyypit jotka siellä on....eikös se ole heidän työtä auttaa keliaakikkoja? Mikaela ota yhteyttä liittoon ja kysy. mä suorastaan järkytyin kuin luin nämä kirjoitukset täällä. pitää oikeen vetää syvään henkee , että rauhottuu...

  • Kotileipuri 3 messages05/19/2011 11:03 PM

    En usko, että tämän termimuutoksen myötä luontaisesti gluteenittomat perustuotteet muuttuvat - esim. jauhot. Tattari pysyy puhtaana tattarina ja maissi maissina. Eli ei tarvii alkaa pienviljelijäksi saadakseen "peruselintarvikkeita".

    Termien muutos voi tosin ajaa siihen, ettei luontaisesti gluteenitonta ruokavaliota noudattavat henkilöt löydä juurikaan sopivia valmistuoteita. Optimistina oletan, että jo olemassa olevat leipomot alkavat valmistamaan luontaisesti gluteenittomia tuotteita - tai sitten pitää alkaa leipoa itse. Tai sitten tässä on mulle se kotileipomon sauma

  • Jezu  Admin01/03/2012 11:07 AM

    Tämä asetus astui siis voimaan viime sunnuntaina 1.1.2012.

    Onko kukaan vielä törmännyt kaupoissa tuotepakkauksiin, jossa lukee "erittäin vähägluteeninen"? Verkon tuotehauissa termiä on näkynyt jo jonkin aikaa.

    Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

<< Start < Previous
1 2
Next > End >>
Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Join the discussion

The most read discussions in category

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

©2024 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,011s