Jezu Admin – 02/25/2010 9:46 PM
Jos en aivan väärin muista, tavallinen pannari oli aivan mainiota hillon ja kermavaahdon kera. Onkos täällä reseptejä hyvään gluteenittomaan pannariin? Jos on, pistättehän Vinkit-palstalle.Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
ponipimu 239 messages – 02/26/2010 12:27 AM
mä olen kerran kokeillut pannaria ja se ei millään kypsynyt sisältä! liekö vika sitten glut. jauhoissa jotka ovat pelkkää tärkkelystä? lätyt sen sijaan oonistuu gluttina mutta pannaria en todellakaan ole sen koomin kokeillut.
että tervetullut on hyvä ohje!
gluteeniton 32 messages – 02/26/2010 8:02 AM
Meillä pannaria tehdään lähes joka viikko, joten tässä hyvä perusohje, jonka lopputulosta ei pysty "tavallisesta" pannukakusta erottamaan.
0,5 L Maitoa
6 Munaa
1 tl suolaa
Abaut. puoli pakettia Semper Finmix hienoa jauhoseosta (taikina pitää olla paksumpaa kuin lettutaikina)
200 astetta ja paista puolituntia kunnes on kauniin ruskea päältä ja myös alta.
Leivinpaperi kannattaa rasvata niin irtoaa helposti.
Ohje on meidän 60 senttiselle liedelle.
Munia saa laittaa vaikka 8 jos on jäämässä vanhaksi.
Mitä enemmän munia, niin sen kauniimmin pannari kohoaa.
Nuo jauhot ovat kokeilujen jälkeen parhaita pannariin...
gluteeniton 32 messages – 02/26/2010 8:05 AM
Vinkki numero kaksi:
Osta K-kaupasta pötkö pirkka porkkanasosetta ja lisää se tuohon taikinaan. Vähennä maidon määrää 1-2 desiä.
Saat mukavaa vaihtelua pannukakkuun ja hyvää ainakin puolukkahillon tai omenahillon kera...
gluteeniton 32 messages – 02/26/2010 8:09 AM
Vinkkin numero 3:
Tee peruspannukakku taikina.
Laita taikinan päälle pororouhetta maun mukaan esim puoli pakettia (on aika suolaista...), jota saa ainakin jokaisesta prismasta. Myydään sellaisissa pahvipaketeissa valmistaja taitaa olla lapin liha. Niitä yleensä löytää samasta paikasta kuin kinkkurouhettakin...
Tämän jälkeen kuutioi leipäjuustoa sellainen tavallinen paketti tuohon päälle. ja uuniin.
Paistele 30-45 minsaa ja avot! Hyvä suolapala.
gluteeniton 32 messages – 02/26/2010 8:18 AM
Vinkki numero 4:
Kokeile pizza pannaria, eli taikina sama mutta päälle tonnikalaa, herkkusieniä, juustoa ja-mitä-nyt-ikinä-haluatkaan laittaa pitsasi päälle.
porajata 460 messages – 02/26/2010 11:36 AM
Nyt täytyy kokeilla noita vaihtoehtoja...varmastikkin hyviä...
Varsinkin tuo Vinkki numero 4 kiinnostaa tuon vakiopannarin lisäksi
gluteeniton 32 messages – 02/26/2010 12:09 PM
Vinkki numero 5:
Keitä maitoon "mannapuuro" näistä puurohirssinen jauhoista (ohje pussissa litralle maitoa) http://www.milletti.fi/4tuotetta.htm
Lopputulos on muuten ihan lähellä oikeaa mannapuuroa ja hyvän makuista... Hirssi on muutenkin ravintorikasta.
Niin asiaan. Ota puolet tuosta litran annoksesta ja lisää jäähtyneeseen puuroon 4-5 munaa, n. 4 desiä maitoa, suolaa ja noita Finmix jauhoja. Itse laitan pari teelusikallista vaniliasokeria, niin tulee kiva maku...
Lopputuloksen tulee olla paksua, mutta helposti kaadettavissa voidellulle leivinpaperille uunipellille.
Pannukakun päälle laitetaan juoksevaa margariinia ihan reilusti ja uuniin 200 astetta. Paistetaan 45-60 minuuttia, kunnes pannari on rapean oloinen.
Nautiskellaan hieman jäähtyneenä hillon kera...
gluteeniton 32 messages – 02/26/2010 12:10 PM
Vinkki numero 6:
Katso edellinen ohje, mutta tee se riisipuuroon.
Jezu Admin – 02/26/2010 1:29 PM
gluteeniton kirjoitti:
Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
Jenni 7 messages – 02/26/2010 1:33 PM
Ihan paras ohje on mielestäni ollut tuo Mantan kyökin ohje, jonka löysin googlettamalla:
7dl maitoa
3 munaa
4dl vaaleaa glut.jauhoseosta (sunnuntai)
1½dl sokeria
1dl kaurahiutaleita
1tl leivinjauhetta
1tl vaniliasokeria
1tl suolaa
100g voisulaa
Kaurahiutaleet käy pannariin todella hyvin, on maukasta
Angervo 19 messages – 02/26/2010 4:17 PM
Meilläkin vannotaan tuon Mantan pannarin nimeen, niin omat kuin vieraatkin, vaikkeivat muut kuin minä "ruokarajoitteisia" olekkaan. On tosi hyvää. Poika halusi synttärireilleenkin tarjottavaksi tuota pannaria eikä mitään "pahaa täytekakkua".
MaraK 2 messages – 02/27/2010 11:09 PM
Tämän parhaan pannarireseptin löysin hiljattain ja muutin gluteenittomaksi ja käytin Hyla-tuotteita.
4 dl glut. jauhoja (mitä kulloinkin sattuu olemaan)
1,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
suolaa ripaus maun mukaan
1 tl vaniljasokeria
7 dl maitoa
2 munaa
100 g Oivariinia pullosta
Sekoita aineet ja laita leivinpaperille uunipellille. Paista 200-225 asteessa ainakin 1/2 tuntia. Kevennettyä saa kun pienentää margariinin ja sokerin määrää, ei vaikuta paljon makuun. Tästä ei taatusti tule kuivaa korppua
Nuutti 56 messages – 02/28/2010 7:33 PM
Minä oon ainakin tehny aivan normaalilla ohjeella pannaria, joka on jostain vanhasta köksän kirjasta.. korvannut jauhot vaan gluteenittomilla ja maissi. eli:
8dl maitoa
1dl maissijauhoa
reilu 3dl gluteenittomia sunnuntai jauhoja (vaaleita)
4 munaa
ripaus sokeria
Uuniin 200 astetta n. puoli tuntia.
Nam! ei erota onko tavallista vai gluteenitonta, tehdään tätä viikottain
suse71 2 messages – 03/03/2010 2:57 PM
Teen gluteenittoman pannarin aina "tavallisen" pannukakun ohjeella (vaihtaen vain jauhot) ja hyvín on kelvannut. Alkuun lisäsin taikinaan myös vanilijasokeria, "peittämään erilaista makua" eli ohje:
4 kpl munia
1 litra maitoa
n. 5 dl glut. jauhoja (pirkka tai sunnuntai)
sokeria
suolaa
0,5-1 dl öljyä
200 astetta ja noin puolisen tuntia
seikku 36 messages – 03/03/2010 3:15 PM
Minä olen tehnyt lapsen keliakia diagnoosin jälkeen(syksystä saakka) vaikka kuinka monta erilaista versiota eri jauhoja vaihdellen, tuon Mantan kyökin ohjeella ja ihan "tavallisen" pannarin ohjeella ja sitten omasta päästä keksityillä, mutta aina niistä tulee kovin littanoita verrattuna vehnäjauhoversioon. Maku on hyvä, mutta tuntuu että tulee tavallaan liian vähän syömistä. Leivinjauhokaan ei vaikuta, tulee yhtä ohutta sen kanssa ja ilman. Pannarihan on litteää, mutta vähän tuhdimpaa kaipaisin. En tiedä sitten, jos tekee vaikka puolitoista kertaisen annoksen, kypsyykö kunnolla. Onko teillä joku kikka siihen, että saatte onnistumaan, pitääkö esim. sähkövatkaimella sekoittaa voimakkaasti tms? Alkuviikosta lapset olivat mummulassa ja sain (salaa) syödä silloin "tavallista"..
marke 71 messages – 03/04/2010 12:07 PM
Ohjeen kuin ohjeen voi muuttaa gluteenittomaksi jauhoja vaihtamalla. Joskus ei mene ihan nappiin, mutta esim. pannari onnistuu hyvin. Mielestäni hyvä nyrkkisääntö on, että jauhojen määrä on puolet nesteen määrästä. Eli jos nestettä on 8 dl niin jauhoja 4 dl. Pannaritaikina on ohuempaa kuin lättytaikina.
Yksi asia pannarin teossa on jäänyt minulle arvoitukseksi (koskee niin tavallista kuin glut. pannaria). Miksi pannari on joskus aivan taivallisen ihanaa: ruskeaa ja kuplivaa? Toisinaan taas vaaleaa ja taikinamaista. Lämpötila ja uuni ovat aina samat, mutta silti pannaria ei saa aina kuplimaan.
Mamma 117 messages – 03/04/2010 3:25 PM
gluteeniton kirjoitti:
porajata 460 messages – 04/01/2010 7:40 PM
porajata kirjoitti:
Kalmia 48 messages – 04/01/2010 10:27 PM
Mie oon tehnyt ihan tavallisella pannukakun ohjeella, ja en erota gluteenitonta tavallisesta.Tuulia 29 messages – 04/05/2010 2:38 PM
Vähintään samettisen pehmeän pannariohjeen olen löytänyt kirjasta nimeltä Gluteenitonta herkkuruokaa (Elisabeth Ekstrand Hemmingsson. Sen taikasana on maitorahka.
Pannariin tarvitaan:
Runsas 2 dl glut. hienoa jauhoseosta
1/2 tl suolaa
5 dl maitoa
3 munaa
muutama lusikallinen maitorahkaa
2-3 rkl voita tai margariinia
Sekoita puolet maidosta, maitorahka, jauhoseos ja suola ja vatkaa voimakkaasti, kunnes seos on kokkareetonta. Lisää munat edelleen vatkaten, sitten loput maidosta.
Sulata rasva uunipannussa, kaada pannaritaikina sen päälle. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin puoli tuntia.
Anutee 2 messages – 05/04/2010 3:56 PM
Äitini tekee "kuplivaa" gluttipannaria sekoittamalla munia lukuunottamatta kaikki aineet sekaisin. Munat vatkataan vaahdoksi ja käännellään varovasti taikinan joukkoon.
helemu 6 messages – 03/01/2011 3:28 PM
gluteeniton kirjoitti:
Vesiperhonen 20 messages – 08/14/2013 12:09 AM
Tässä on tosi hyvä pannarin ohje ja johon tulee ne kuuluisat kukkulat!Diamanto 2 messages – 08/14/2013 10:39 AM
Hyviä ohjeita paljon, mutta kertokaahan muutama mainio pannari-ohje johon EI tule munaa?? Niitä onkin jo sitten vaikeampi löytää. Nimenomaan maistuvaa vaihto-ehtoa
Only registered users can participate discussion. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.