Gluteeniton suklainen kakkupohja

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
<< Start < Previous
Next > End >>
  • Zlatan 44 messages02/15/2010 3:21 PM

    Vaimo yritti eilen leipoa meidän pienimmälle pojalle synttärikakun joka olisi tehty kunnon suklaasta, ei kaakaojauheesta. Aiemmin meillä on ollut normaalit glut.kakkupohjat ja ne toimii hyvin mutta nyt haluttiin vähän vaihtelua. Vaimo testasi kahta eri reseptiä netistä mutta niistä tuli enemmän brownies-näköisiä ( toinen oli hyvänmakuinen mutta ei nyt ihan toimi täytekakkuna, toinen sitten meni sitten suoraan roskiin).

    Oliskohan joku teillä semmoinen testattu resepti joka toimisi kakkupohjana?

  • Suviih  629 messages02/15/2010 6:04 PM

    Oletteko kokeilleet Sacher-kakun pohjaa? Siihenhän tulee kunnon suklaata. Itse en ole tehnyt, mutta sukulainen oli tätä gluteenittomana tehnyt ja hyvää oli. Ainakin Hellapoliisin nettisivuilla näyttäisi olevan hyvänoloinen ohje Sacheriin, tosin tuo on vehnäjauhoille, mutta ne voi korvata gluteenittomalla.

    Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
    Blogin Facebook-sivut:
    https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa

  • Ad

  • ponipimu 239 messages02/15/2010 10:49 PM

    leipasin joulunaikaan mutakakkua ja unohtui uuniin hieman pidemmäksi aikaa, jolloin keskustasta ei tullut "mutaa" vaan kakku kypsyi myös sisältä.

    oikeaa suklaata sisältävä pohja vaatii hieman erilaisen taikinan kuin tavallinen sokerikakkupohja, eli munia ei vaahdoteta sokerin kanssa vaan tehdään ns. murokakkupohja. siis voi vaahdotetaan sokerin kanssa ja munat lisätään voivaahtoon, sinne sitten jauhot ja joko rouhittu suklaa tai sula.

    meillä oli viikonloppuna pojan 4v synttärit ja tein salama mc queen-kakun, sen punasen silmäauton tuli aika mellevä, punasella marsipaanilla kuorrutin kakun ja poika oli aivan haltioissaan! gluteeniton oli koko tarjoilu, autokakun renkaita myöten jotka tein glut.jaffa-kekseistä.

  • Zlatan 44 messages02/16/2010 4:34 PM

    kiitokset vinkeistä,
    vien ne eteenpäin ja katsotaan mitä saadaan aikaiseksi. Näitten synttäreiden kakku-teema on Postimies Pate joten meilläkin tulee punaista marsipaania kakun päälle.

    Toi hellapoliisi-sivusto oli uutta minulle. Kiva kun siellä on myös mukana viinisuosituksia.

  • ponipimu 239 messages02/16/2010 11:32 PM

    käyppä kattoon kinuskikissa.fi, siellä on erittäin hyvät selostukset kaikesta mahdollisesta kakkuihin liittyvästä, ja erittäin hyvin vinkkejä ja ohjeita.

    lastenkakkuja oli muutama ja aivan mahtavia koristeita! se on semmonen sivusto että seuraava päivä kuluu leipoessa...

  • Ninni 114 messages02/17/2010 8:51 AM

    Hei,

    Mä tein joulun aikaan Sacher kakkua gluteenittomana tällä reseptillä, ja se oli ihan ok, maistui ei-keliaakikoillekin. Ja voihan tuon pohjan täyttää jollain muullakin kuin aprikoosihillolla. Eli tässä resepti:

    Sacherkakku

    Pohja:
    200 g laktoositonta margariinia tai laktoositonta voita
    170 g tumma suklaata (Brunberg = maidotonta)
    4 munaa
    2 dl sokeria
    2,5 dl luontaisesti glueenitonta jauhoseosta
    (0,5 tl ksantaania)
    1 rl leivinjauhetta

    Täyte:
    aprikoosimarmeladia

    Kuorrutus:
    170 g tummaa suklaata (Brunberg)
    2 tl margariinia (esim. laktoositonta Keijua) tai laktoositonta voita
    1 dl kuohukermaa (laktoositonta)

    Sulata margariini tai voi ja anna sen jäähtyä. Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon vuorotellen margariinisula, suklaa ja jauho-leivinjauhoseos. Kaada seos voideltuun ja jauhotettuun sileäpohjaiseen ja reunaiseen kakkupohjavuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin tunti. Leikkaa pohja kolmeksi levyksi ja täytä välit aprikoosimarmeladilla. Sivele marmeladia myös kakun pinnalle. Sulata kuorrutusta varten suklaa vesihauteessa. Lisää margariini ja kerma ja sekoita tasaiseksi. Anna kuorrutuksen jäähtyä. Kaada kuorrutus kakun pinnalle ja reunoille.

  • Zlatan 44 messages02/22/2010 3:27 PM

    No niin,
    synttäritkaffeet pidetty ja Postimies Paten kakusta puolet jäljellä. Vaimo leipoi 4 pohjaa joten kakku oli aika korkea ja iso => paljon jäljellä syötävää minulle.
    Luulen että 3 pohjaa oli Ninnin reseptistä ja yksi pohja hellapoliisin. Vaimo tosin sanoi että tämä oli viimeinen kerta kun isoveli sai valita kakku-aiheen ja että hän tekee sen 3D-muodossa.
    Täytteenä oli dumle-kermavaahtoa ja vadelmia. Joku vieras totesi että pitkään aikaan hän ei ollut syönyt näin hyvää kakkua. Pitää todeta että kakusta ehkä tuli liiankin makea (yksi kakkupala riitti hyvin) mutta kun kaikki tykkäsivät niin se on tärkeintä.
    Kiitokset teille vinkeistä!!

<< Start < Previous
Next > End >>
Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Join the discussion

The most read discussions in category

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

©2024 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,01s