Sussu2 59 messages – 11/28/2011 10:10 AM
Saako glut. piparitaikinasta tehtyä hyvän piparitalon, onko kellään kokemusta?
annakristiina 27 messages – 11/28/2011 2:57 PM
Olen muutaman kerran tehnyt. Kokeilin sekä valmis- että omatekoisesta taikinasta. Valmistaikinasta tuli parempi, omatekoinen oli liian murea, ei tahtonut pysyä seinät ehjänä. Tietty sekin on omatekoisessa taikinaohjeesta kiinni. Mutta kummatkin tuli tehtyä ja syötyä
nyyti 58 messages – 12/04/2014 10:26 PM
Oiskos kellään talonkestävän piparitaikinan ohjetta?
Jezu Admin – 12/04/2014 11:24 PM
nyyti kirjoitti:
Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
Liisa 26 messages – 12/08/2014 1:42 PM
Tästä saa, ainakin jos ei yritä suurta kirkkoa tai latoa rakentaa. Varovasti pitää siirtää pelliltä pöydälle; anna jäähtyä hetki ennen kuin siirrät. Ei tietty ole vehnätaikinan-kovuista, mutta toimii.
Nekkumaiset piparkakut (ohje muokattu Huomenta Suomen Kaarina Roinisen ohjeesta, mm. jauhot vaihdettu
200g voita
2dl fariinisokeria
1dl siirappia
1tl kaneli
1/2tl inkivääriä
1/2tl neilikkaa
1/2tl maustepippuria
1tl soodaa
n. 5,5,dl Semper fin mixiä
Kiehauta siirappi ja mausteet, jäähdytä.
Vatkaa sokeri ja voi.
Lisää siirappi vatkaten.
Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi.
Anna taikinan olla jääkaapissa yli yön.
Leivo osat (laita runsaasti jauhoja pöydälle) ja paista n. 200 asteessa. Talon osat saa paistaa vähän tummemmiksi kuin piparit yleensä.
lopomin 6 messages – 12/09/2014 12:12 PM
Mä tein piparkakkutalon tällä http://www.gluteenitontaleivontaa.fi/2013/12/piparkakkutalo.html ohjeella ja hyvä tuli! Osat pysyivät hyvin kasassa ja kokoaminen sujui pikeerin avulla. En kyllä tehnyt mitään kauhean isoa, vaan sellaisen n. 15x25cm talon.
nyyti 58 messages – 12/09/2014 3:27 PM
Kiitos vinkeistä!
Noissa suunnilleen kaikissa käsketään käyttää Semperin jauhoseosta, mutta onko mitenkään mahdollista sekotella itse yksittäisistä jauhoista? Mulla löytyy aika montaa sorttia gluteenitonta jauhoa kaapista (kaura, tattari, maissi, kookos ainakin) niin mieluummin käyttäisin niitä, tai yleensäkin jotain muuta kun paljon E-koodeja sisältäviä sekotuksia.
Only registered users can participate discussion. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.