higga 209 messages – 01/29/2010 2:28 PM
Eilen löydettiin Cittarista Branderin gluteeniton laskiaspulla. Pakko oli ostaa vaikka hinta oli suolainen 2 pullaa 5.90e. Mutta oli kyllä hyvät, pehmeät, kuohkeat ja aivan kuin tavalliset!! Kuvaa en huomannut ottaa, mutta näitä ei voi olla liikaa hehkuttamatta. Luultavasti tampereen seudulla on saatavilla nyt sesonkiaikaan.
Suviih 629 messages – 01/29/2010 5:59 PM
Kuopion suunnalla oli cittarissa myynnissä Vuohelan laskiaispullia, mutta jäi ostamatta, kun olivat ilmeisesti kuljetuksessa hajonneet (tiedä sitten miksi kauppa piti niitä myynnissä, olivat sen verran kamalassa kunnossa että ei innostanut ko tuotteesta maksaa yli 5 euroa).Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
Blogin Facebook-sivut:
https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa
Jezu Admin – 02/02/2010 4:51 PM
Mistäs kaikkialta Helsingistä löytyisi gluteenittomia laskiaispullia?Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
Kari 364 messages – 02/02/2010 10:22 PM
Jääkaappia kävin täyttämässä Prismassa sievemmän puoliskon kanssa. Glu-hyllyillä oli Ruunegergin torttuja. Ne oli vissiin kiireessä rahdattu myös - ikävän näköisiä kun kaatunet "katon kautta". Menee hiukan maku hommasta kun tarjotut tuotteet on tuossa kunnossa. Ei kylläkään laskiaispullia..- kyllä muuten lunta piisaa.
Olin tänään läheisen ala-asteen siis koulu tapahtumassa. Thaimaalainen rouva tarjoili riisikääröja, vihannesta ja jauhelihaa, kaikki gluteenitonta. Oli hyvä lounas.
Mamma 117 messages – 02/05/2010 9:56 AM
Vantaa Jumbon Citymarketissa oli ainakin eilen vielä ihan hyvännäköisiä/tuoreita/ehjiä Vuohelan runistorttuja ja laskiaispullia. Hinta n. 6 EUR kaksi kappaletta, kumpikin tuote. En tosin ostanut, kun ostin jo viime viikolla Keliapuodista runiksia, niitä Uudenmaan leivän tekemiä ja ne kyllä olivat todella hyviä. Nam.
seikku 36 messages – 02/05/2010 12:40 PM
Voi hel....i!!!! Nyt keittää.
Tulin just S-ketjun ja K-ketjun ISOISTA kaupoista, kävin katsomassa, josko olisi ollut pojalle Runebergin torttuja tai laskiaispullia, mutta juuri niinkun arvelinkin, "tavallisia" vaikka kuinka ja monelta valmistajalta ja kun kysyin, niin eivät valitettavasti kuulu meidän valikoimiin. S-marketissa on Vuohelan leipiä, mutta ei mitään pullatyyppistä juttua, eikä pysty tilaamaan. Sit kysyin K-ketjun kaupasta, olisivat tilanneet mulle erikseen, erikoishinnalla tietenkin. Lupasivat selvittää, saisiko pakaste pikkupullia jostain, se nyt auttaisi jo todella paljon. En ole kyllä törmännyt tavalliseen pullaan, korvapuusteja vaan. Onko teillä tietoa kenellä olisi? Moilasen patonkia olivat tilanneet pyynnöstäni,(siitä iso plussa) koska se taitaa olla ainoa, missä ei ole vehnätärkkelystä. Se sitten vähän helpotti kiukkuani.
seikku 36 messages – 02/05/2010 12:48 PM
Ihmettelen suuresti, että eikö reilun 20 000 asukkaan kaupungissa kukaan muu kaipaile minkään sortin tuoretavaraa pullatiskille, tai edes ole kysellyt. Myyjästä päätellen olin suunnilleen ensimmäinen kysyjä. Itse asiakaspalvelussa olevana yritän käyttäytyä fiksusti kaupoilla ollessani, koska tiedän miten ärsyttävää vinkuminen on, mutta nyt en kyllä pystynyt peittämään ärtyneisyyttäni ja se näkyi ja kuului. Voi myyjäparkoja, sillä eihän se heidän syynsä ole..
ponipimu 239 messages – 02/05/2010 7:51 PM
minusta nuo valmiit laskiaispullat, runebergin tortut ym. leivonnaiset oli sitten kyse taviksista tai keleistä niin ovat niin järkyttävän hintaisia että sillä rahalla kyllä jo leipoo itekkin sen pari känttyä! ja saa taatusti parempaa.
se on sitten toinen asia kellä on aikaa ja viitseliäisyyttä.
viime vuonna meidän ihana kyläkoulun keittäjä oli leiponut lapselle omat gluteenittomat pullat, ja oli pakannut ylimääräiset reppuun kotiinviemisiksi. oltiin kyllä haltioissaan ja laitettiin kiitoksia moneen kertaan.
Mad 12 messages – 02/06/2010 3:42 PM
Miksi koluatte kaikki kaupat läpi vain maksaaksenne ylihintaa mössääntyneestä laskiaispullasta tai runebergintortusta?
Halvemmalla pääsee kun leipoo itse. Minä pyöräytän yksinkertaisen muffinssitaikinan ja koristelen paistetut muffinssit runebergintortuiksi. Toimii.
Ja ei se gluteenittoman pullan tekokaan niiiin vaikeaa ole. Harjoitus tekee mestarin. Sitäpaitsi ei se näkö, vaan se maku!
Hilu 2 messages – 02/06/2010 4:02 PM
Suosittelen leipomaan itse laskiaispullat. Itse ainakin olen onnistunut niiden tekemisessä. Pullataikina muuten samanlainen kuin normaalisti, mutta hiivan ja nesteen sekaan psylliumia, jonka antaa vähän aikaa turvota. Ja tietenki vehnäjauhojen tilalle glut. jauhoja Pullat pystyy ihan normaalisti pyöritteleen pikkupulliksi ja ei muutaku paistamisen jälkeen hilloa ja kermaa väliin. Nam!
Rohkaisen kaikkia leipomaan itse.. ei tartte juosta valmistuotteiden perässä!
ps. Eilen onnistu loistavasti gluteenittomat runebergintortut
higga 209 messages – 02/06/2010 7:15 PM
Juu itse leivotut pullat on pakastimessa odottamassa oikeaa laskiaista ja runebergin tortut syöty Lähinnä halusin tän ketjun aloittaessani hehkuttaa sitä, että joku leipomo on onnistunut leipomaan oikeasti hyviä pullia ja että joku kauppa suostuu niitä myymään, joskus on IHANAA kun saa jotain valmiinakin. Käyhän suurin osa ihmisitä joskus ravintolassa syömässä vain siksi, että ei tarvitse aina tehdä kaikkea itse, se kun on suuri osa gluteenitonta elämää.
seikku 36 messages – 02/06/2010 8:06 PM
Täytynee huomenna rohkaistua kokeilemaan ensimmäistä kertaa glut. pullaa.En ole kovin innokas leipuri muutenkaan ja gluteenittomista jauhoista en ole oikein saanut onnistumaan. On jäänyt kääretortun, lettujen ja pizzapohjan tekemiseen, no ne ainakin on onnistunut. Täytyy vaan alkaa opettelemaan. Siihenhän se varmasti perustuukin, ettei ole kauheasti tarjontaa noissa tuorejutuissa, kun ihmiset leipoo itse. Hinnat ovat kyllä huimia.
Viveka 127 messages – 02/07/2010 12:24 PM
higga kirjoitti:
~ Gluten-free personality since 2004 ~
Hilu 2 messages – 02/07/2010 3:52 PM
Totta se on kyllä, että joskus on oikein mukava nauttia valmiista herkuista. Varsinkin jos joku leipomo on onnistunut tekemään pullista ja tortuista nautittavan hyviä.
vaimo 19 messages – 02/08/2010 9:00 AM
Tampereen Stockmannilla näytti olevan gluteenittomia runebergintorttuja ja laskiaispullia valikoimissa.
Mervi 10 messages – 02/08/2010 9:49 AM
Juu kannatan ehdottomasti itse leipomista. Meiltä päin sai Citymarketista ostaa pakasteesta Vuohelan leipomon laskiaispullia. Oli niin sokerisia, etteivät millekään muulle maistuneetkaan. Kun on näin 42 vuotta keliakiaa potenut, niin täytyy sanoa, että on helppoa leipominen nykyaikana. On näitä "apuaineita" kuten tuo psyllium. Ennen ei ollut edes jauhoja ja vielä aikuisten oikeesti näin oli.
Tallulah 476 messages – 02/08/2010 1:17 PM
^Mervi, missä vaiheessa muistat että jauhot ja muut tulivat luontaistuotekauppoihin? Itselläni keliakiaa 30 vuotta ja silloin sai jo luontaistuotekaupasta jauhoja, leipää, keksejä ja makaronia, vaikka asuttiin pienessä kaupungissa. Tai siis leipä oli sellaista vohvelileipää, mut aika pian tuli jo ekat näkkärit.
Ja sori OT!
Jezu Admin – 02/09/2010 1:58 PM
Törmäsin Konalan K-Marketissa Vuohelan laskiaispulliin. Hintaa oli n. 4.7 euroa / 2 kpl, mutta pullat olivat lytyssä ja näyttivät aika irvokkailta.Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
LG1982 165 messages – 02/09/2010 10:35 PM
Vuohelan laskiaispullia ja runebergin torttuja molempia sekä Kampin K-Supermarketissa että aseman S-marketissa. Hinnat kyllä aika järkyttävät, pullat noin 5 euroa/ 2 kpl ja tortut 6-7 euroa/ 2 kpl. Lisäksi tosiaan matkan jäljiltä aika kamalan näkösiä.
porajata 460 messages – 02/11/2010 11:32 AM
En noista laskiaispullista suuremmin välitä mutta laskiaismäkeen vois mennä.....
marke 71 messages – 02/11/2010 3:27 PM
Pullat onnistuvat kyllä. Psyllium auttaa ja kunnon taikinakone, jonka antaa pyörittää taikinaa tarpeeksi kauan (että irtoaa reunoista).
Karjalanpiirat onnistuvat myös ja ovat sata kertaa parempia kuin moilaset. Tattarijauhossa sen salaisuus.
Joulutortuistakin tuli ihan kohtuullisia, rahka-voitaikina oli parempi kuin perunahiutaleista tehty.
Keksipohjaisiin jutskiin käy gluteenittomat piparit, kaurakeksit ja diggestiivit.
Tuulihatut haasteena?
Kaikista vaikein (ja samalla kaikista tärkein) on kunnon leipä! Paistovalmiita juttuja olen löytänyt vain valkosipulitäytteisen patongin, joka sekin on kadonnut mystisesti. En laske paistovalmiiksi näitä uunissa käytettäviä, vaan oikeita raakapakasteita.
Kari 364 messages – 02/12/2010 8:11 PM
marke, tuulihatuista hyviä kokemuksia. Käytiin naapurissa Linnan vastaanottoa juhlistamassa 6.12. Tuolloin veimme yhtä ja toista purtavaa mukana. Ei sitä shampanjaa yksistään jaksa ottaa, jos ei ole purtavaakin - ei helposti jää yhteen lasiin. Tuulihatuista ei takuulla kukaan hoksannut, että olivat G-sellaisia, ja h....tin hyviä.
Olin tänään läheisen ala-asteen siis koulu tapahtumassa. Thaimaalainen rouva tarjoili riisikääröja, vihannesta ja jauhelihaa, kaikki gluteenitonta. Oli hyvä lounas.
Jezu Admin – 02/18/2010 2:30 PM
Parempi myöhään kuin milloinkaan. Nyt oli -30% tarjouksessa Vuohelan pullat ja päätin kokeilla. Tällä kertaa eivät olleet ruhjoutuneita, mutta vähän ressukan näköisiltä näyttivät ja sain kuulla reippaasti vinoilua työkavereilta pullien ulkonäöstä.Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
porajata 460 messages – 01/26/2011 4:08 PM
Mistäs löytyisi paras resepti laskiaispullien tekoon ?
Vois tehdä kokeiluversion jo ennen laskiaista...
Suviih 629 messages – 01/26/2011 5:35 PM
Minun pullaresepti löytyy täältä:Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
Blogin Facebook-sivut:
https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa
Only registered users can participate discussion. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.