Fazerin ja Maraboun suklaat

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
<< Start < Previous
1 2
Next > End >>
  • Suviih  629 messages02/02/2009 11:30 AM

    Uskallatteko syödä Fazerin (ja Maraboun) suklaata?
    Keliakialiiton sivuilta löysin jutun, jossa yrityksien edustajat kertovat, että huolimatta tekstistä "saattaa sisältää vehnän jäämiä" tuotteet olisivat gluteenittomia. Tuotteeseen mahdollisesti joutuneen vehnän määrä olisi kuulemma niin pieni, että se vastaisi korkeintaan vehnätärkkelystuotteen gluteenipitoisuutta.
    Itse en ole kyseisiä suklaita syönyt, olen suosinut ennemmin pandan varmasti puhtaita tuotteita. Jotenkin se sana vehnä siellä tuoteselosteessa pelottaa vaikka kuinka vakuuteltaisiin.

    Edit: huomasin nyt että keliakialiiton sivuilla on lausunto vain fazerin edustajalta!

    Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
    Blogin Facebook-sivut:
    https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa

  • Jezu  Admin02/02/2009 12:21 PM

    Suviih kirjoitti:
    Uskallatteko syödä Fazerin (ja Maraboun) suklaata?
    Keliakialiiton sivuilta löysin jutun, jossa yrityksien edustajat kertovat, että huolimatta tekstistä "saattaa sisältää vehnän jäämiä" tuotteet olisivat gluteenittomia. Tuotteeseen mahdollisesti joutuneen vehnän määrä olisi kuulemma niin pieni, että se vastaisi korkeintaan vehnätärkkelystuotteen gluteenipitoisuutta.

    Vain osassa Fazerin tuotteista on vehnäjäämiä. 300 gramman levy on gluteeniton (tehdään ilmeisesti eri paikassa kuin 200g levyt). Kannattaa käyttää tätä Fazerin tuotehakua gluteenittomien metsästykseen:

    Cloetta Fazerin tuotteiden eritysruokavaliohaku

    Eli kyllä, syön Fazerin suklaata

    Ja tässä vielä vanha keskustelu aiheesta:

    Fazerin suklaat + Myllyn paras

    Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

  • Ad

  • kaija 38 messages02/02/2009 1:27 PM

    Itse luin myös jostain, että Fazerin 300 gramman levy, sekä Fazerina-levy, sekä patukka ovat turvallisia. Itse aloin noudattamaan tätä ohjetta sen kuultuani. Muuta suklaata en sen koommin ole suuhuni pistänyt, vaikka mieli olisi tehnytkin. Ja usein.

  • kaija 38 messages02/02/2009 1:41 PM

    Kävin juuri Fazerin sivuilla, ja siellä oli hyvin listattu luontaisesti gluteenittomat suklaat ja muut makeiset. Jäin vain ihmettelemään listalla näkyvää Fami-suklaapatukkaa, jonka sisällössä on maininta mallasuute. Eikös mallas ole ilmiselvästi viljaperäinen?

  • Suviih  629 messages02/02/2009 2:18 PM

    kaija kirjoitti:
    Kävin juuri Fazerin sivuilla, ja siellä oli hyvin listattu luontaisesti gluteenittomat suklaat ja muut makeiset. Jäin vain ihmettelemään listalla näkyvää Fami-suklaapatukkaa, jonka sisällössä on maininta mallasuute. Eikös mallas ole ilmiselvästi viljaperäinen?

    Jos tuoteselosteessa lukee pelkkä mallas, ei tuote ole gluteeniton, mutta mallasuute on gluteenitonta.

    Tässä linkki keliakialiiton sivulle jossa kerrotaan näistä.

    http://keliakialiitto.fi/view/categories.asp?document_id=101

    Niin ja aiempaan tarkennuksena, syökö kukaan teistä nimenomaan niitä fazerin 200g:n suklaalevyjä joissa tuo maininta mahdollisesta jäämistä on? (ja joiden silti väittävät myös keliaakikoille soveltuvan...) Itsekin kyllä syön niitä suuria suklaalevyjä ja pikkupatukoita jotka on todettu takuuvarmasti gluteenittomiksi.

    Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
    Blogin Facebook-sivut:
    https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa

  • Pulla 267 messages02/02/2009 6:19 PM

    Syön luontaisesti gluteenittomia, jotka useimmin minulla ovat Fazerina-patukat. Joulun aikoihin löysin myös 300 gramman Sinistä levyä (joka siis ei sisällä jäämiä, kysyin sitä Fazerilta). Joskus myös niitä, jotka sisältävät tärkkelyssiirappia eli siis niitä gluteenittomia (mutta ei luontaisesti gluteenittomia välttämättä), esim. Pätkis-patukoita. En syö noita 200 gramman levyjä enkä ole Marabousta löytänyt luontaisesti gluteenitonta, en ole tarkoin tutustunut. Pandaankaan en ole tutustunut. Jotenkin Fazerin tiedotus - ainakin minulle - on toiminut parhaiten.

  • anka 7 messages02/03/2009 11:37 PM

    Minä syön surutta noita 200g suklaalevyjä (sekä Fazerin että Maraboun). Olen ottanut asenteeksi sen, että jos tuotteessa lukee, että saattaa sisältää gluteenin jäämiä, todennäköisyys että niitä on liiaksi asti on liian pieni, jotta rajoittaisin ruokavaliotani niin paljoa. Suklaa nimittäin muodostaa merkittävän osan ruokavaliostani.

    Tiedän, että näkökantani ei ole "säädösten" mukainen ja päätöstäni helpottaa huomattavasti se, että olen täysin oireettomana todettu ja pysynyt keliaakikko. En siis uskalla suositella tapaani kenellekään herkemmälle, mutta jos jollain on kokemusta oireiden saamisesta Fazerin "sisältää jäämiä" -suklaasta, kuulisin mielelläni.

  • Ad

  • Pulla 267 messages02/04/2009 12:00 AM

    Kyllä minäkin syön joka päivä suklaata mutta kuitenkin valinnanvaraakin on. Olihan se hienoa puolen vuoden tauon jälkeen syödä Fazerin Sinistä (300 g), kun olin luullut, ettei olisi ollenkaan sellaista levyä, jossa ei jäämiä olisi.

  • Jontsa 67 messages02/04/2009 1:19 AM

    Olisi kiva tietää jostain viralliselta taholta, kuinka paljon gluteenin jäämiä voi ylipäänsä jäädä tavallisiin suklaisiin, koska tuotantolinjat kuitenkin pestään aina kun niissä on käsitelty esim. keksicrisp-suklaita. Veikkaan että mahdollisuus on aika häviävän pieni. Tuntuu että tämän keliakian kanssa tulee vähän liiankin vainoharhaiseksi.
    Keliakiaa edeltävältä, suhteellisen mittavalta suklaansyöntipohjalta voin kertoa, ettei tavallisessa sinisessä levyssä ollut kertaakaan keksicrispin murusia tai muutakaan "roskaa".

  • Suviih  629 messages02/04/2009 9:12 AM

    "Cloetta Fazer Makeiset Oy:n kuluttajapavelusta kerrotaan, että Sininen-sarjan suklaalevyjen gluteenipitoisuus jää aina ehdottomasti alle 0.02 prosentin."

    Tuon löysin keliakialiiton sivulta, tässä linkki:

    http://keliakialiitto.fi/view/categories.asp?koodi=ek

    Siellä melko alalaidassa sivua on Fazerin suklaista.

    Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
    Blogin Facebook-sivut:
    https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa

  • Jezu  Admin02/16/2009 1:08 AM

    Löysinpä jostain pari vuotta vanhan Keliakia-lehden ja siellä mainitaan gluteenittomiksi Maraboun tuotteiksi mm.

    Daim 28g, Daim 56g, Daim rakeet 100 g, Daim Minis 140 g, Daim Minis 200 g,

    Toblerone maitosuklaa 50g, 100g, valkoinen suklaa 100g ja joulumyynnissä maitosuklaa 400 g ja 450 g, valkoinen 400 g, Toblerone One by One Variety 200 g box.

    Marabou Premium Dark 70% Cocoa 100 g, Marabou Premium Nougat & Crisp 100 g, joulumyynnissä Maraobu Prmium Dark 70% Cocoa Gift Box 240 g.

    Tarkistakaa silti tuotteita ostaessanne tuoteselosteet!

    Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

  • Linussi 4 messages11/30/2010 5:28 PM

    Moi.

    Minulla on luontaisesti gluteeniton ruokavalio.
    Keliakia ollut 8kk.

    Vaikka fazerin suklaat ovat gluteenittomia, siellä lukee näin:
    "Tärkkelyssiirapin valmistukseen on käytetty ohja-, vehnä-, peruna- ja/tai maissitärkkelystä."

    Eli suklaat eivät ole luontaisesti gluteenittomia?
    Valitettavasti olen hyvin herkkä, ja fazerina patukasta meni maha sekaisin.

  • Ad

  • Anonyymi11/30/2010 9:08 PM

    Mites Dumlejen kans? Ootteko niitä syöneet? Keliakialiiton sivuilta löysin listauksen makeisista, joita saa syödä ja Dumle oli siellä mainittu, mutta Fazerin nettisivuilla Dumlen tuotetiedoissa lukee "Erittäin vähägluteeninen".

  • Suviih  629 messages11/30/2010 11:05 PM

    nonnie kirjoitti:
    Mites Dumlejen kans? Ootteko niitä syöneet? Keliakialiiton sivuilta löysin listauksen makeisista, joita saa syödä ja Dumle oli siellä mainittu, mutta Fazerin nettisivuilla Dumlen tuotetiedoissa lukee "Erittäin vähägluteeninen".

    Syön kyllä Dumleja, sillä tuo "erittäin vähägluteeninen" tarkoittaa niiden olevan keliaakikoille sopivia (lisää noista termeistä "gluteeniton" ja "erittäin vähägluteeninen" löytyy täältä: http://www.glu.fi/keliakia/ otsikon "Gluteenittoman tuotteen määritelmä" alta).

    Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
    Blogin Facebook-sivut:
    https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa

  • Pulla 267 messages12/01/2010 11:09 AM

    Fazer tiedottaa hyvin suklaistaan enkä juuri muiden tuotteita syökään kuin Fazerin luontaisesti gluteenittomia, joihin kuuluu myös Fazerina. Siinä ei ole tärkkelyssiirappia.

  • Tepa 20 messages12/01/2010 2:55 PM

    Vuonna 2006 kun keliakia minulla todettiin ja jouduin ne pari pakollista ravitsemusterapeutilla käyntiä tekemään, sattui puheeksi tulemaan suklaat koska muuten olin jo itse löytänyt paljon tietoa keliakialiiton sivuilta sekä tuttavalta jolla myös keliakia.

    Ravitsemusterapeutti kertoi silloin olleen vasta yhteyksissä fazeriin ja sieltä oli kerrottu tuon fazer suklaa levyissä olevan varoituksen "saattaa sisältää vehnää" olevan lähinnä vilja-allergisille eli keliaakikolle kuitenkin sopiva. Sitä en tosin tiedä aiheuttaako ko. suklaa luontaisesti gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle jotakin oireita.

    Itse en edes kummemmin pidä suklaista mutta tulee noita joskus syötyä enkä ikinä ole oireita fazerin suklaasta saanut, dumleja syön myöskin. Maraboun suklaisiin en ole koskenut vuoden 2006 jälkeen, ehkä siksi kun luottavaisin mielin olen tyytynyt siihen että fazeria saa syödä (ei tietysti kaikkia, esim niitä joissa on crispiä ym).

  • KattiMatikka 271 messages12/02/2010 7:24 PM

    Uusimassa Keliakia-lehdessä kerrotaan, että muutamaa fazerin suklaata aletaan valmistaa niin, että tulee kontaminaatioriski. Muistan ainakin Pätkiksen päätyneen riskilistalle... Voi pöh Oli muutama muukin patukka, mutta nyt en muista. Katsokaapa lehdestä!

  • Ad

  • Jezu  Admin12/04/2010 11:25 PM

    KattiMatikka kirjoitti:
    Uusimassa Keliakia-lehdessä kerrotaan, että muutamaa fazerin suklaata aletaan valmistaa niin, että tulee kontaminaatioriski. Muistan ainakin Pätkiksen päätyneen riskilistalle... Voi pöh Oli muutama muukin patukka, mutta nyt en muista. Katsokaapa lehdestä!

    Tässä Keliakialiiton tiedote asiasta: Tuotetietoa ja -uutuuksia Keliakia-lehti 5/2010

    Muutos astuu voimaan vasta vuodenvaihteessa, joten ei muuta kuin hamstraamaan Pätkiksiä ja Dumle-patukoita

    Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

  • Reetta  719 messages12/05/2010 9:13 AM

    Taas tuli eilen ylitöissä pisteltyä poskeen Fazerin vadelma-karpalo-suklaalevyä. Tuosta ylityösuklaasta on tullut sellainen paha tapa, josta ei pääse eroon. Tänään täytyy sitten lenkkeillä niittenkin kaloreitten edestä.

  • Suviih  629 messages12/05/2010 9:07 PM

    Menivätkö nuo pätkikset sun muut nyt sitten täysin kielletyiksi, vai ovatko erittäin vähägluteenisia kuten esim. nuo Fazerin monet suklaalevyt, joissa tuo sama vehnävaroitus on? Tällä hetkellä ovat tuolla fazerin nettisivuilla listattu erittäin vähägluteenisiksi ja siellä lukee tuo vehnävaroitus...

    Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
    Blogin Facebook-sivut:
    https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa

  • suttuli 5 messages12/07/2010 11:44 PM

    Mie syön ihan surutta kyl kaikkee näitä. Kunhan ei oo mitään keksipohjasia tms. vastaavia.

    Eipä tuossa hirveesti taida gluteenin riskiä olla, nimim. syön valitettavasti (lievä riippuvuus kai) PÄIVITTÄIN levyllisen Fazerin pähkinäsuklaata ja lisäksi pätkiksiäki aika usei...

    Eipä oo mitää oireit ollu vaik näin asia on ollu pitkään.

    Ja ihan oon lapsesta asit (viisi vuotiaana keliakia todettu) syöny "saattaa sisältää" tuotteita ihan surutta, kun riski kuitenkin on varsin pieni.

    Ja kuitenkin itse olen jo niin herkkä gluteenille ollu vuosia, et nykyään jos erehtyy yhtään syömäään normaalisti gluteenipitosta (viimeks söin viis vuot sitten Lapissa gluteenittomaksi väitetyn leivoksen, vaik ulkonäkö näytti ihan muulta ja erehyin luottamaan), niin se tulee melkolailla heti yläkautta ylös. Itellä suoli ei vaan kestä.

    Ja ku noista suklaista ei oireita ole ollut niin aika luottavainen olen.

  • maippi 26 messages12/19/2010 9:47 PM

    Oletteko maistaneet Maraboun Noblesseja? Ohuenohuita maitosuklaa "lättyjä" maissikrispillä? Mielettömän hyviä, mutta saa vain näin joulun aikaan kaupoista. Jouluksi on aina pakko ostaa monta rasiaa. Ihania vaikka kahvin kanssa.

  • Ad

  • motusalem 85 messages12/20/2010 7:43 PM

    Gleteenin jäämien todennäköisyys on niin häviävän pieni, etten ole ajatellut hetkeäkään jättää tuollaisia pois ruokavaliostani - tosin en syö ollenkaan makeisia....se vähän helpottaa tässä kohtaa.

  • Paupi 6 messages01/18/2011 2:16 PM

    Minä syön ainakin Mulla on niin herkkä keliakia, että saisin heti oireita, jos olisi jäämiä. "Saattaa sisältää" on selitetty melko usein siten, että valmistajat haluavat varmistaa näin, ettei syytteitä nostettaisi, jos pieni vahinko kävisi. (olipas hyvä virke ) Kuitenkin Lidlin omien tuotteiden kanssa saa olla varovainen, vaikka niissä lukisikin samalla tavalla kuin esimerkiksi Fazerin tuotteissa.

    Ja anteeksi, jos tuli toistoa. En jaksanut ihan kaikkien viestejä lukea.

  • evita 62 messages10/20/2011 9:58 AM

    Joulu hiipii kauppoihin. Eilen oli Prismaan tullut Maraboun Noblesse rasioita joita saa Joulun aikaan kaupoista.

<< Start < Previous
1 2
Next > End >>
Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Join the discussion

The most read discussions in category

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

©2024 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,02s