Suviih 629 messages – 02/02/2009 11:30 AM
Uskallatteko syödä Fazerin (ja Maraboun) suklaata?Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
Blogin Facebook-sivut:
https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa
Jezu Admin – 02/02/2009 12:21 PM
Suviih kirjoitti:
Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
kaija 38 messages – 02/02/2009 1:27 PM
Itse luin myös jostain, että Fazerin 300 gramman levy, sekä Fazerina-levy, sekä patukka ovat turvallisia. Itse aloin noudattamaan tätä ohjetta sen kuultuani. Muuta suklaata en sen koommin ole suuhuni pistänyt, vaikka mieli olisi tehnytkin. Ja usein.
kaija 38 messages – 02/02/2009 1:41 PM
Kävin juuri Fazerin sivuilla, ja siellä oli hyvin listattu luontaisesti gluteenittomat suklaat ja muut makeiset. Jäin vain ihmettelemään listalla näkyvää Fami-suklaapatukkaa, jonka sisällössä on maininta mallasuute. Eikös mallas ole ilmiselvästi viljaperäinen?
Suviih 629 messages – 02/02/2009 2:18 PM
kaija kirjoitti:
Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
Blogin Facebook-sivut:
https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa
Pulla 267 messages – 02/02/2009 6:19 PM
Syön luontaisesti gluteenittomia, jotka useimmin minulla ovat Fazerina-patukat. Joulun aikoihin löysin myös 300 gramman Sinistä levyä (joka siis ei sisällä jäämiä, kysyin sitä Fazerilta). Joskus myös niitä, jotka sisältävät tärkkelyssiirappia eli siis niitä gluteenittomia (mutta ei luontaisesti gluteenittomia välttämättä), esim. Pätkis-patukoita. En syö noita 200 gramman levyjä enkä ole Marabousta löytänyt luontaisesti gluteenitonta, en ole tarkoin tutustunut. Pandaankaan en ole tutustunut. Jotenkin Fazerin tiedotus - ainakin minulle - on toiminut parhaiten.anka 7 messages – 02/03/2009 11:37 PM
Minä syön surutta noita 200g suklaalevyjä (sekä Fazerin että Maraboun). Olen ottanut asenteeksi sen, että jos tuotteessa lukee, että saattaa sisältää gluteenin jäämiä, todennäköisyys että niitä on liiaksi asti on liian pieni, jotta rajoittaisin ruokavaliotani niin paljoa. Suklaa nimittäin muodostaa merkittävän osan ruokavaliostani.
Tiedän, että näkökantani ei ole "säädösten" mukainen ja päätöstäni helpottaa huomattavasti se, että olen täysin oireettomana todettu ja pysynyt keliaakikko. En siis uskalla suositella tapaani kenellekään herkemmälle, mutta jos jollain on kokemusta oireiden saamisesta Fazerin "sisältää jäämiä" -suklaasta, kuulisin mielelläni.
Pulla 267 messages – 02/04/2009 12:00 AM
Kyllä minäkin syön joka päivä suklaata mutta kuitenkin valinnanvaraakin on. Olihan se hienoa puolen vuoden tauon jälkeen syödä Fazerin Sinistä (300 g), kun olin luullut, ettei olisi ollenkaan sellaista levyä, jossa ei jäämiä olisi.Jontsa 67 messages – 02/04/2009 1:19 AM
Olisi kiva tietää jostain viralliselta taholta, kuinka paljon gluteenin jäämiä voi ylipäänsä jäädä tavallisiin suklaisiin, koska tuotantolinjat kuitenkin pestään aina kun niissä on käsitelty esim. keksicrisp-suklaita. Veikkaan että mahdollisuus on aika häviävän pieni. Tuntuu että tämän keliakian kanssa tulee vähän liiankin vainoharhaiseksi.
Keliakiaa edeltävältä, suhteellisen mittavalta suklaansyöntipohjalta voin kertoa, ettei tavallisessa sinisessä levyssä ollut kertaakaan keksicrispin murusia tai muutakaan "roskaa".
Suviih 629 messages – 02/04/2009 9:12 AM
"Cloetta Fazer Makeiset Oy:n kuluttajapavelusta kerrotaan, että Sininen-sarjan suklaalevyjen gluteenipitoisuus jää aina ehdottomasti alle 0.02 prosentin."Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
Blogin Facebook-sivut:
https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa
Jezu Admin – 02/16/2009 1:08 AM
Löysinpä jostain pari vuotta vanhan Keliakia-lehden ja siellä mainitaan gluteenittomiksi Maraboun tuotteiksi mm.Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
Linussi 4 messages – 11/30/2010 5:28 PM
Moi.
Minulla on luontaisesti gluteeniton ruokavalio.
Keliakia ollut 8kk.
Vaikka fazerin suklaat ovat gluteenittomia, siellä lukee näin:
"Tärkkelyssiirapin valmistukseen on käytetty ohja-, vehnä-, peruna- ja/tai maissitärkkelystä."
Eli suklaat eivät ole luontaisesti gluteenittomia?
Valitettavasti olen hyvin herkkä, ja fazerina patukasta meni maha sekaisin.
Mites Dumlejen kans? Ootteko niitä syöneet? Keliakialiiton sivuilta löysin listauksen makeisista, joita saa syödä ja Dumle oli siellä mainittu, mutta Fazerin nettisivuilla Dumlen tuotetiedoissa lukee "Erittäin vähägluteeninen".
Suviih 629 messages – 11/30/2010 11:05 PM
nonnie kirjoitti:
Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
Blogin Facebook-sivut:
https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa
Pulla 267 messages – 12/01/2010 11:09 AM
Fazer tiedottaa hyvin suklaistaan enkä juuri muiden tuotteita syökään kuin Fazerin luontaisesti gluteenittomia, joihin kuuluu myös Fazerina. Siinä ei ole tärkkelyssiirappia.Tepa 20 messages – 12/01/2010 2:55 PM
Vuonna 2006 kun keliakia minulla todettiin ja jouduin ne pari pakollista ravitsemusterapeutilla käyntiä tekemään, sattui puheeksi tulemaan suklaat koska muuten olin jo itse löytänyt paljon tietoa keliakialiiton sivuilta sekä tuttavalta jolla myös keliakia.
Ravitsemusterapeutti kertoi silloin olleen vasta yhteyksissä fazeriin ja sieltä oli kerrottu tuon fazer suklaa levyissä olevan varoituksen "saattaa sisältää vehnää" olevan lähinnä vilja-allergisille eli keliaakikolle kuitenkin sopiva. Sitä en tosin tiedä aiheuttaako ko. suklaa luontaisesti gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle jotakin oireita.
Itse en edes kummemmin pidä suklaista mutta tulee noita joskus syötyä enkä ikinä ole oireita fazerin suklaasta saanut, dumleja syön myöskin. Maraboun suklaisiin en ole koskenut vuoden 2006 jälkeen, ehkä siksi kun luottavaisin mielin olen tyytynyt siihen että fazeria saa syödä (ei tietysti kaikkia, esim niitä joissa on crispiä ym).
KattiMatikka 271 messages – 12/02/2010 7:24 PM
Uusimassa Keliakia-lehdessä kerrotaan, että muutamaa fazerin suklaata aletaan valmistaa niin, että tulee kontaminaatioriski. Muistan ainakin Pätkiksen päätyneen riskilistalle... Voi pöh Oli muutama muukin patukka, mutta nyt en muista. Katsokaapa lehdestä!
Jezu Admin – 12/04/2010 11:25 PM
KattiMatikka kirjoitti:
Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
Reetta 719 messages – 12/05/2010 9:13 AM
Taas tuli eilen ylitöissä pisteltyä poskeen Fazerin vadelma-karpalo-suklaalevyä. Tuosta ylityösuklaasta on tullut sellainen paha tapa, josta ei pääse eroon. Tänään täytyy sitten lenkkeillä niittenkin kaloreitten edestä.
Suviih 629 messages – 12/05/2010 9:07 PM
Menivätkö nuo pätkikset sun muut nyt sitten täysin kielletyiksi, vai ovatko erittäin vähägluteenisia kuten esim. nuo Fazerin monet suklaalevyt, joissa tuo sama vehnävaroitus on? Tällä hetkellä ovat tuolla fazerin nettisivuilla listattu erittäin vähägluteenisiksi ja siellä lukee tuo vehnävaroitus...Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
Blogin Facebook-sivut:
https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa
suttuli 5 messages – 12/07/2010 11:44 PM
Mie syön ihan surutta kyl kaikkee näitä. Kunhan ei oo mitään keksipohjasia tms. vastaavia.
Eipä tuossa hirveesti taida gluteenin riskiä olla, nimim. syön valitettavasti (lievä riippuvuus kai) PÄIVITTÄIN levyllisen Fazerin pähkinäsuklaata ja lisäksi pätkiksiäki aika usei...
Eipä oo mitää oireit ollu vaik näin asia on ollu pitkään.
Ja ihan oon lapsesta asit (viisi vuotiaana keliakia todettu) syöny "saattaa sisältää" tuotteita ihan surutta, kun riski kuitenkin on varsin pieni.
Ja kuitenkin itse olen jo niin herkkä gluteenille ollu vuosia, et nykyään jos erehtyy yhtään syömäään normaalisti gluteenipitosta (viimeks söin viis vuot sitten Lapissa gluteenittomaksi väitetyn leivoksen, vaik ulkonäkö näytti ihan muulta ja erehyin luottamaan), niin se tulee melkolailla heti yläkautta ylös. Itellä suoli ei vaan kestä.
Ja ku noista suklaista ei oireita ole ollut niin aika luottavainen olen.
maippi 26 messages – 12/19/2010 9:47 PM
Oletteko maistaneet Maraboun Noblesseja? Ohuenohuita maitosuklaa "lättyjä" maissikrispillä? Mielettömän hyviä, mutta saa vain näin joulun aikaan kaupoista. Jouluksi on aina pakko ostaa monta rasiaa. Ihania vaikka kahvin kanssa.
motusalem 85 messages – 12/20/2010 7:43 PM
Gleteenin jäämien todennäköisyys on niin häviävän pieni, etten ole ajatellut hetkeäkään jättää tuollaisia pois ruokavaliostani - tosin en syö ollenkaan makeisia....se vähän helpottaa tässä kohtaa.
Paupi 6 messages – 01/18/2011 2:16 PM
Minä syön ainakin Mulla on niin herkkä keliakia, että saisin heti oireita, jos olisi jäämiä. "Saattaa sisältää" on selitetty melko usein siten, että valmistajat haluavat varmistaa näin, ettei syytteitä nostettaisi, jos pieni vahinko kävisi. (olipas hyvä virke ) Kuitenkin Lidlin omien tuotteiden kanssa saa olla varovainen, vaikka niissä lukisikin samalla tavalla kuin esimerkiksi Fazerin tuotteissa.
Ja anteeksi, jos tuli toistoa. En jaksanut ihan kaikkien viestejä lukea.
evita 62 messages – 10/20/2011 9:58 AM
Joulu hiipii kauppoihin. Eilen oli Prismaan tullut Maraboun Noblesse rasioita joita saa Joulun aikaan kaupoista.
Only registered users can participate discussion. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.