Jezu Admin – 10/23/2014 4:26 PM
Keskisuomalainen kertoo uudesta Jyväskylään avattavasta gluteenittomasta leipomosta nimeltä Caffitella. Keskisuomalainen kertoo seuraavasti:Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
whippeli 24 messages – 11/10/2014 8:57 AM
Joo, oli myös Suur-Jyväskylän lehdessä siitä juttua ja yksi asia hämmensi kovin: He kertoivat käyttävänsä jauhoja, jotka eivät sisällä vehnän valkuaista, "sellaisia ovat muun muassa tattari, maissi, perunajauho ja ohrakas".
Laitoin palautetta, että ohrakas ei ole gluteenitonta. Ennenhän sitä on saanut käyttää, mutta nyt Keliakialiitto määrittelee sen keliaakikolle sopimattomaksi. Vastauksena sain:
"HEI!
Kiitos palautteestanne!
Pahoittelemme tuota virhettä joka lehdessä oli.
Emme käytä missään tuotteessa ohrakasta. Kaikki tuotteemme ovat luontaisesti gluteenittomia."
Ööh. Miten tuollainen virhe pääsee lehteen? Toimittajan moka? Ohrakas vain lipsahti suusta? Eivät tienneet ohrakkaan olevan sopimatonta ja nyt paikkaavat tällä? Itseäni vähän epäilyttää.
Pisteet kuitenkin valikoiman laajennuksesta.
maa 1 message – 11/10/2014 11:08 AM
Hienoa, että ehdit lähettää pikaisesti palauteviestin! Epäilyttävältähän tuo viestintä kuulostaa. Sitä on miettinyt yleisemmin, että mikä mahtaa olla gluteenittomuuden todellinen tila ravintola- ja leipomoympäristöissä. Kasvavaan kysyntään halutaan vastata, mutta täytyisi samanaikaisesti huolehtia 100 %:lla tarkkuudella tuotteiden ja tuotantotapojen gluteenittomuudesta. Miten taataan gluteenittomuus, jos samoissa tiloissa valmistetaan gluteenipitoisia tarjoomuksia?
Only registered users can participate discussion. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.