Caffitella: uusi gluteeniton leipomo

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
<< Start < Previous
Next > End >>
  • Jezu  Admin10/23/2014 4:26 PM

    Keskisuomalainen kertoo uudesta Jyväskylään avattavasta gluteenittomasta leipomosta nimeltä Caffitella. Keskisuomalainen kertoo seuraavasti:

    Gluteenittomien tuotteiden kysyntä on kasvanut niin hyvää vauhtia, että valmistuksen laajentaminen keliaakikoille sopiviin tuotteisiin houkuttaa useita yrityksiä. Jyväskyläläinen leipomo- ja kahvilayritys Caffitella aloittaa tällä viikolla gluteenittomien leipien ja leivonnaisten valmistuksen.

    Konditoria Caffitellan sivuilla kerrotaan jo nyt, että heiltä on saatavilla gluteenittomia leivonnaisia. Esimerkiksi gluteenittomien voileipäkakkujen lisämaksu on 10 euroa.

    Pirjalle kiitos vinkistä

    Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

  • whippeli 24 messages11/10/2014 8:57 AM

    Joo, oli myös Suur-Jyväskylän lehdessä siitä juttua ja yksi asia hämmensi kovin: He kertoivat käyttävänsä jauhoja, jotka eivät sisällä vehnän valkuaista, "sellaisia ovat muun muassa tattari, maissi, perunajauho ja ohrakas".

    Laitoin palautetta, että ohrakas ei ole gluteenitonta. Ennenhän sitä on saanut käyttää, mutta nyt Keliakialiitto määrittelee sen keliaakikolle sopimattomaksi. Vastauksena sain:

    "HEI!

    Kiitos palautteestanne!

    Pahoittelemme tuota virhettä joka lehdessä oli.
    Emme käytä missään tuotteessa ohrakasta. Kaikki tuotteemme ovat luontaisesti gluteenittomia."


    Ööh. Miten tuollainen virhe pääsee lehteen? Toimittajan moka? Ohrakas vain lipsahti suusta? Eivät tienneet ohrakkaan olevan sopimatonta ja nyt paikkaavat tällä? Itseäni vähän epäilyttää.

    Pisteet kuitenkin valikoiman laajennuksesta.

  • maa 1 message11/10/2014 11:08 AM

    Hienoa, että ehdit lähettää pikaisesti palauteviestin! Epäilyttävältähän tuo viestintä kuulostaa. Sitä on miettinyt yleisemmin, että mikä mahtaa olla gluteenittomuuden todellinen tila ravintola- ja leipomoympäristöissä. Kasvavaan kysyntään halutaan vastata, mutta täytyisi samanaikaisesti huolehtia 100 %:lla tarkkuudella tuotteiden ja tuotantotapojen gluteenittomuudesta. Miten taataan gluteenittomuus, jos samoissa tiloissa valmistetaan gluteenipitoisia tarjoomuksia?

<< Start < Previous
Next > End >>
Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Join the discussion

The most read discussions in category

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

©2024 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,013s