Syödään eka!

Gluteenittoman leivontakurssin satoa

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Kuopiossa pidettiin tänään Pohjois-Savon Keliakiayhdistyksen järjestämä gluteeniton leivontakurssi nuorille, jonka toisena vetäjänä toimi allekirjoittanut. Näin vapun alla oli teemaksi valittu munkit, tippaleivät ja lihapiirakat, joita tosin valmistettiin myös kana- ja kasvistäytteisinä, jotta jokainen sai omaan ruokavalioonsa sopivia herkkuja.

Herkkupöydän tarjontaa kurssin jälkeen.

Herkkupöydän tarjontaa kurssin jälkeen.



Kurssi vedettiin läpi 5 + ohjaajat kokoisella porukalla, kun muutama ilmoittautunut joutui viime hetkillä perumaan osallistumisensa sairastumisen vuoksi. Mutta pienestä porukasta huolimatta valmistui leivonnaisia melkoiset määrät ja mikä tärkeintä: ne olivat erittäin herkullisia.

Saako kaupasta näin nättejä gluteenittomia munkkirinkilöitä?

Saako kaupasta näin nättejä gluteenittomia munkkirinkilöitä?



Jokainen kurssilainen pääsi osallistumaan taikinoiden tekoon, leipomiseen ja paistamiseen, joten luultavasti tänä vappuna kurssilaisten perheissä ei gluteenittomia munkkeja etsitä kaupan hyllyltä.

Gluteenittomien tippaleipien paistoa

Gluteenittomien tippaleipien paistoa



Leivonnan lisäksi pääsimme maistelemaan erilaisia herkkuja, joita kurssia sponsoroineet Semper, Vuohelan Herkku ja Schär olivat meille lähettäneet. Maistiaisia oli niin reilusti, että niitä riitti jokaiselle osallistujalle kotiinviemisiksi saakka.

Leivonnan lisäksi kurssilla päästiin maistelemaan gluteenittomia tuotteita.

Leivonnan lisäksi kurssilla päästiin maistelemaan gluteenittomia tuotteita.



Yrityksiltä saatuja tuotemaistiaisia riitti isot pussilliset kotiinviemisiksi saakka kaikille kurssilaisille.

Yrityksiltä saatuja tuotemaistiaisia riitti isot pussilliset kotiinviemisiksi saakka kaikille kurssilaisille.



Leivonnan ja herkuttelun ohella mietittiin myös, mitä kaikkea toimintaa nuoret kaipaisivat Keliakiayhdistykseltä ja juteltiin monenlaisista gluteenittomuuteen liittyvistä asioista. Kiitos kaikille kurssille osallistuneille!

Saiko herkkukuvat veden herahtamaan kielelle? Löydät kurssilla käytetyt reseptit Gluteenitonta leivontaa -blogista, eli tarkemmin suoraan näistä linkeistä: lihapiirakat, munkit ja tippaleivät.

Merkintään liittyvät avainsanat: gluteeniton, Kuopio, leivontakurssi, lihapiirakka, munkki, Schär, Semper, tippaleipä, Vuohelan Herkku

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Comments

No comments yet. Share your valuable opinion and comment!

Add comment

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

Blogin tiedot

Merkinnän tiedot

  • Kirjoitettu
    04/18/2015 7:10 PM
  • Muokattu
    Today 5:10 PM

©2024 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,01s