Kuopiossa pidettiin tänään Pohjois-Savon Keliakiayhdistyksen järjestämä gluteeniton leivontakurssi nuorille, jonka toisena vetäjänä toimi allekirjoittanut. Näin vapun alla oli teemaksi valittu munkit, tippaleivät ja lihapiirakat, joita tosin valmistettiin myös kana- ja kasvistäytteisinä, jotta jokainen sai omaan ruokavalioonsa sopivia herkkuja.
Kurssi vedettiin läpi 5 + ohjaajat kokoisella porukalla, kun muutama ilmoittautunut joutui viime hetkillä perumaan osallistumisensa sairastumisen vuoksi. Mutta pienestä porukasta huolimatta valmistui leivonnaisia melkoiset määrät ja mikä tärkeintä: ne olivat erittäin herkullisia.
Jokainen kurssilainen pääsi osallistumaan taikinoiden tekoon, leipomiseen ja paistamiseen, joten luultavasti tänä vappuna kurssilaisten perheissä ei gluteenittomia munkkeja etsitä kaupan hyllyltä.
Leivonnan lisäksi pääsimme maistelemaan erilaisia herkkuja, joita kurssia sponsoroineet Semper, Vuohelan Herkku ja Schär olivat meille lähettäneet. Maistiaisia oli niin reilusti, että niitä riitti jokaiselle osallistujalle kotiinviemisiksi saakka.
Yrityksiltä saatuja tuotemaistiaisia riitti isot pussilliset kotiinviemisiksi saakka kaikille kurssilaisille.
Leivonnan ja herkuttelun ohella mietittiin myös, mitä kaikkea toimintaa nuoret kaipaisivat Keliakiayhdistykseltä ja juteltiin monenlaisista gluteenittomuuteen liittyvistä asioista. Kiitos kaikille kurssille osallistuneille!
Saiko herkkukuvat veden herahtamaan kielelle? Löydät kurssilla käytetyt reseptit Gluteenitonta leivontaa -blogista, eli tarkemmin suoraan näistä linkeistä: lihapiirakat, munkit ja tippaleivät.
Merkintään liittyvät avainsanat: gluteeniton, Kuopio, leivontakurssi, lihapiirakka, munkki, Schär, Semper, tippaleipä, Vuohelan Herkku
No comments yet. Share your valuable opinion and comment!
You must be logged in to post a comment. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.