Niitä on helppoa tehdä myös itse! Tortillat sopivat mainiosti illanistujaisiin ja vaikkapa pikkujouluun. Semperin reseptillä ja uudella Tattari&teff-jauholla voit valmistaa täyteläisen herkullisia tortilla-lettuja, halutessasi myös värikkäinä.
Semperin uusin jauho: Tattari & teff leipoutuu hienosti, on miedon makuista, ravintorikasta ja luontaisesti gluteenitonta. Se sopii monien erilaisten leivonnaisten valmistamiseen, myös tortilloihin.
Tattari & Teff -tortillat, 12 kpl
6 dl Semper Tattari & Teff-jauhoa
1/4 pkt hiivaa (12,5 g)
6 dl + 1 dl vettä
1 tl suolaa
öljyä paistamiseen
Valmista näin:
1. Liuota hiivaa kädenlämpöiseen veteen.
2. Lisää suola ja jauho, vatkaa tasaiseksi taikinaksi.
3. Anna kohota huoneenlämmössä n. 25 minuuttia.
4. Lisää vielä 1 dl lämmintä vettä taikinaan ja vatkaa kunnolla.
5. Paista öljytyllä paistinpannulla ohuiksi letuiksi.
6. Nauti suosikki täytteittesi kera.
Vinkki! Näin valmistat värikkäitä tortilloja, lisää taikinaan haluamasi väri:
Punaisiin: 4 tl paprikajauhetta
Keltaisiin: 4 tl kurkumaa
Vihreisiin: 100 g kiehautettua ja pieneksi pilkottua lehtikaalia.
ps. Tattari&teff -jauhoa myydään tällä hetkellä Kesko suurimmissa myymälöissä.
Merkintään liittyvät avainsanat: Gluteeniton pikkujoulu, Gluteeniton Tattari&teff-jauho, Gluteenittomat tortillat, sempergluteeniton
No comments yet. Share your valuable opinion and comment!
You must be logged in to post a comment. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.