Kesäjuhliin kannattaa valita helposti valmistettavia gluteenittomia herkkuja, jotka voi tehdä jo etukäteen. Raikas ja kesäinen juustokakku on helppo valmistaa. Erityisen kesäisen saat siitä, kun koristelet sen tuoreilla mansikoilla ja vadelmilla. Kakku sopii erinomaisesti esim. juhannuspöytään!
GLUTEENITON JUUSTOKAKKU
n. 10 palaa
1 pkt Semper Digestive -keksejä
1 ½ rkl sokeria
4 rkl sulatettua voita tai margariinia
Täyte:
400 g tuorejuustoa
2 munaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ sitruunan kuori raasteena
Koristeluun: tomusokeria, mansikoita ja vadelmia
Valmista näin:
Laita uuni lämpenemään 175°C:een. Laita keksit muovipussiin ja murskaa ne esim. kaulimella.
Sekoita keksimurut, sokeri ja sulatettu rasva taikinaksi. Painele taikina esim. voipaperilla vuoratun irtoreunaisen kakkupohjan pohjalle (halkaisija n.24 cm).
Täyte:
Notkista tuorejuusto pehmeäksi. Vatkaa muna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää notkistettu juusto. Mausta vaniljasokerilla ja sitruunankuoriraasteella.
Lisää täyte kakkupohjan päälle vuokaan ja paista n. 175°C:ssa uunissa. Paistoaika n. 40 min. Anna jäähtyä kunnolla jääkaapissa. Siivilöi päälle tomusokeria, koristele mansikoilla ja vadelmilla ja tarjoa kylmänä.
Vinkki! Valmista juustokakku pienempiin vuokiin, se on kätevää.
Merkintään liittyvät avainsanat: #gluteenitonkakku, #sempergluteeniton
No comments yet. Share your valuable opinion and comment!
You must be logged in to post a comment. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.