Valmista omat herkkuhampurilaiset alusta alkaen itse! Tällä ohjeella tehdyt gluteenittomat hampurilaissämpylät ovat sisältä upean pehmoisia.
Väriä ne eivät saa samalla tavoin kuin vehnäjauhoilla leivotut sämpylät, mutta voit halutessasi voidella sämpylät ennen paistoa esim. siirappi-vesiseoksella.
Värikkäät täytteet tekevät hampurilaisista houkuttelevia ja maku itsessään on erinomainen.
Gluteenittomat hampurilaiset 10 kpl
½ dl juoksevaa margariinia
3 ½ dl vettä
½ dl Semper perunakuitua
25 g hiivaa
1 ½ tl suolaa
500 g Semper Karkeaa GrovMix -jauhoseosta (säästä 1 1/2 dl leivontaan)
Valmistusohje
Sekoita juokseva margariini, 1 ½ dl vettä, suola ja perunakuitu kulhossa.
Anna turvota hetki.
Liuota hiiva kahteen desilitraan kylmää vettä ja sekoita taikinapohjaan.
Lisää jauhoseos (paitsi 1 ½ dl) ja vaivaa taikinaksi loppuja jauhoja apuna käyttäen.
Pyöritä taikina tasaiseksi tangoksi ja jaa kymmeneen yhtä suureen osaan.
Pyöritä sämpylöiksi.
Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin puoli tuntia.
Paista 200-225 –asteisessa uunissa 12-15 minuuttia.
Täytä hampurilaiset mehevillä jauhelihapihveillä, salaatilla, tomaatilla, maustekurkulla ja majoneesilla.
Kuva ja resepti: Hellapoliisi
Merkintään liittyvät avainsanat: gluteeniton, gluteeniton hampurilainen, Hellapoliisi, leivonta, pihvi, resepti, Semper
No comments yet. Share your valuable opinion and comment!
You must be logged in to post a comment. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.