Gluteeniton pizzapohja on helppo valmistaa tällä Semperin reseptillä. Hyvän pohjan päälle voi lisätä omat suosikkitäytteensä, joulun jälkeen kinkkupizza taitaa olla aika suosittua
Ainekset
4 dl Semper gluteenitonta Karkeaa tai Kuitupitoista jauhoseosta
1 1/2 dl vettä
10 g tuorehiivaa
2 rkl öljyä
1/2 tl suolaa
1/2 tl leivinjauhetta
Valmista näin:
1. Laita uuni lämpenemään 250°C:een.
2. Mittaa kädenlämpöinen vesi kulhoon ja liuota hiiva veteen.
3. Lisää öljy, suola, Semper gluteeniton jauhoseos ja leivinjauhe. Sekoita yleiskoneella tai sähkövatkaimella taikinakoukulla noin 4 min.
4. Jaa taikina kahdeksi palloksi ja anna kohota leivinliinan alla 10 minuuttia. Kauli sitten taikinapallot pyöreiksi pizzapohjiksi.
5. Lisää päälle omat suosikkisi: vaikkapa tomaattikastiketta, pinaattia, basilikaa, mozzarellaa ja parmesaania.
6. Paista uunin alaosassa 250°C:ssa noin 8 minuutin ajan.
... ja sitten vaan herkuttelemaan
Merkintään liittyvät avainsanat: gluteeniton, gluteenitonpizza, pizzapohja
Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!
Ei vielä kommentteja. Jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!
Sinun tulee olla kirjautuneena, jotta voit kommentoida. Jos sinulla ei ole vielä omaa käyttäjätunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy. Se on nopeaa ja ilmaista! Jos olet jo rekisteröitynyt, kirjaudu sisään oikean yläkulman valikosta.
Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.