Niitä on helppoa tehdä myös itse! Tortillat sopivat mainiosti illanistujaisiin ja vaikkapa pikkujouluun. Semperin reseptillä ja uudella Tattari&teff-jauholla voit valmistaa täyteläisen herkullisia tortilla-lettuja, halutessasi myös värikkäinä.
Semperin uusin jauho: Tattari & teff leipoutuu hienosti, on miedon makuista, ravintorikasta ja luontaisesti gluteenitonta. Se sopii monien erilaisten leivonnaisten valmistamiseen, myös tortilloihin.
Tattari & Teff -tortillat, 12 kpl
6 dl Semper Tattari & Teff-jauhoa
1/4 pkt hiivaa (12,5 g)
6 dl + 1 dl vettä
1 tl suolaa
öljyä paistamiseen
Valmista näin:
1. Liuota hiivaa kädenlämpöiseen veteen.
2. Lisää suola ja jauho, vatkaa tasaiseksi taikinaksi.
3. Anna kohota huoneenlämmössä n. 25 minuuttia.
4. Lisää vielä 1 dl lämmintä vettä taikinaan ja vatkaa kunnolla.
5. Paista öljytyllä paistinpannulla ohuiksi letuiksi.
6. Nauti suosikki täytteittesi kera.
Vinkki! Näin valmistat värikkäitä tortilloja, lisää taikinaan haluamasi väri:
Punaisiin: 4 tl paprikajauhetta
Keltaisiin: 4 tl kurkumaa
Vihreisiin: 100 g kiehautettua ja pieneksi pilkottua lehtikaalia.
ps. Tattari&teff -jauhoa myydään tällä hetkellä Kesko suurimmissa myymälöissä.
Merkintään liittyvät avainsanat: Gluteeniton pikkujoulu, Gluteeniton Tattari&teff-jauho, Gluteenittomat tortillat, sempergluteeniton
Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!
Ei vielä kommentteja. Jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!
Sinun tulee olla kirjautuneena, jotta voit kommentoida. Jos sinulla ei ole vielä omaa käyttäjätunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy. Se on nopeaa ja ilmaista! Jos olet jo rekisteröitynyt, kirjaudu sisään oikean yläkulman valikosta.
Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.