Runebergin tortut onnistuvat mainiosti gluteenittomina.
Ne kannattaa valmistaa muffinivuokiin, josta ne on helppo syödä lusikalla ja laittaa tarjolle.
Runebergin tortut, gluteeniton
8-10 kpl
100 g sulatettua voita tai margariinia
2 dl sokeria
1 ½ dl Semper FinMix -jauhoseosta
1 dl mantelijauhetta
1 dl (5 kpl) Semper Piparkakkuja murustettuna
2 tl leivinjauhetta
2 munaa
manteli- tai karvasmanteliaromia varovasti annostellen
Koristeluun:
100-150 g vadelmamarmeladia
2 dl tomusokeria
vettä
Valmista näin:
1. Laita sulatettu voi tai margariini, sokeri, FinMix -jauhoseos, mantelijauhe, murustetut piparkakut, leivinjauhe ja munat kulhoon. Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi taikinaksi.
2. Mausta manteli- tai karvasmanteliaromilla varovasti annostellen.
3. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200-225 C°:ssa noin 12-15 minuuttia.
Jäähdytä.
Koristelu:
Pursota vadelmamarmeladi muffinien keskelle.
Sekoita tomusokerin joukkoon vettä sen verran, että saat paksun, mutta pursotettavan tahnan.
Pursota sokerikuorrute vadelmamarmeladin ympärille.
Kuva ja Resepti: Hellapoliisi
Merkintään liittyvät avainsanat: #gluteenitonresepti, #gluteenitonrunebergintorttu, #sempergluteeniton
Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!
Ei vielä kommentteja. Jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!
Sinun tulee olla kirjautuneena, jotta voit kommentoida. Jos sinulla ei ole vielä omaa käyttäjätunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy. Se on nopeaa ja ilmaista! Jos olet jo rekisteröitynyt, kirjaudu sisään oikean yläkulman valikosta.
Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.