Kesäjuhliin kannattaa valita helposti valmistettavia gluteenittomia herkkuja, jotka voi tehdä jo etukäteen. Raikas ja kesäinen juustokakku on helppo valmistaa. Erityisen kesäisen saat siitä, kun koristelet sen tuoreilla mansikoilla ja vadelmilla. Kakku sopii erinomaisesti esim. juhannuspöytään!
GLUTEENITON JUUSTOKAKKU
n. 10 palaa
1 pkt Semper Digestive -keksejä
1 ½ rkl sokeria
4 rkl sulatettua voita tai margariinia
Täyte:
400 g tuorejuustoa
2 munaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ sitruunan kuori raasteena
Koristeluun: tomusokeria, mansikoita ja vadelmia
Valmista näin:
Laita uuni lämpenemään 175°C:een. Laita keksit muovipussiin ja murskaa ne esim. kaulimella.
Sekoita keksimurut, sokeri ja sulatettu rasva taikinaksi. Painele taikina esim. voipaperilla vuoratun irtoreunaisen kakkupohjan pohjalle (halkaisija n.24 cm).
Täyte:
Notkista tuorejuusto pehmeäksi. Vatkaa muna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää notkistettu juusto. Mausta vaniljasokerilla ja sitruunankuoriraasteella.
Lisää täyte kakkupohjan päälle vuokaan ja paista n. 175°C:ssa uunissa. Paistoaika n. 40 min. Anna jäähtyä kunnolla jääkaapissa. Siivilöi päälle tomusokeria, koristele mansikoilla ja vadelmilla ja tarjoa kylmänä.
Vinkki! Valmista juustokakku pienempiin vuokiin, se on kätevää.
Merkintään liittyvät avainsanat: #gluteenitonkakku, #sempergluteeniton
Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!
Ei vielä kommentteja. Jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!
Sinun tulee olla kirjautuneena, jotta voit kommentoida. Jos sinulla ei ole vielä omaa käyttäjätunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy. Se on nopeaa ja ilmaista! Jos olet jo rekisteröitynyt, kirjaudu sisään oikean yläkulman valikosta.
Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.